Čo vy na to? Montovaný dom inakšie...

Profilova fotka
Normálne ma ten dom dostal. Vaše názory a pripomienky? :-) https://www.youtube.com/watch?v=d3u7r...
Odpovedať
daj si k tomu skriňu, chladničku, zaves si obraz... tiež si nemyslím, že by to obstálo štandardnú skúšku ohňom (nie to ich šaškovanie s horákom na prasa). Proti gustu žiaden dišputát, ja si toa viem predstaviť maximálne ako formu pre odlievanie monolitu (napr. vínna pivnica) s následným rozobraním.
Odpovedať
Viem si to predstavit v nejakom kempe, prespat tam par noci, ale byvat? trvalo? To urcite nie :-) Pre mna uplne neprakticke, a zit v kruhovej miestnosti - nie.
Odpovedať
Tak unimobunka alebo chata super. Otázka je cena. Ak sa to dá zohnať za pár korún, tak ok, ale tvrdené polystyrény sú obecne dosť drahá záležitosť. Každopádne u nás by ti to kolaudáciou neprešlo, lebo hoci to má priaznivý faktor tvaru, steny hrúbky 175 mm z polystyrénu 4x hustejšieho než je bežné (tj 4x horšie izolujúceho) bude mať tepelný odpor R okolo 1,0. Aj stará norma predpisovala pre steny 3 a pre steny 5.
Odpovedať
@geroj tak to se trochu pleteš, je to extrudovaný polystyren a ten nemá určitě horší vlastnosti než EPS.
Odpovedať
@rabies ok, tak je to XPS, oproti normálnemu XPS, ktoré je napenené 60x, je toto napenené len 20x (viď video), ospravedlňujem sa, je to teda 3x horšie než normálne XPS, nie 4x. Dobré XPS má lambdu 0,033, takže toto bude mať 0,1, takže Rko to má 2. Ak by dosiahli povedzme vlastností compacfoamu, čo je tvrdený polystyrén, ktorý má výrazne vyššiu pevnosť aj oproti XPS a lambdu má 0,04 (tj aj tak R len okolo 4,5), tak prosím, ibaže ten má aj výrazne vyššiu cenu.
Odpovedať
@jamk1 prvy orkan a lieta cela dedina :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Takýto dom? Až nás budú rozmnožovať klonovaním, prečo nie....? Ale ešte nenastala tá doba. Našťastie... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?