Odpoveď na príspevok od margita135:
Dobrý večer pred troma rokmi sme kúpili dom a v t… @margita135 Dobre rano. Ano, vadi. je porusena tvarnica, s horlavym materialom ste priamo v konstrukcii komina.... Odstup horlavych casti byva pri lacnych kominoch 100 mm, standardom byva 50 mm. Ale mozno budete mat "stastie" a narazite na "revizneho technika", ktoremu to nebude vadit. Ako kominarskeho, tak od elektriky.Odpoveď na príspevok od margita135:
Dobrý večer pred troma rokmi sme kúpili dom a v t… @margita135 Tak to som este nevidel elektriku v komíne :-)Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@margita135 Dobre rano. Ano, vadi. je porusena t… @schiedel_maros_plsko dobre ráno tak podľa vás radšej nemať krb ...Odpoveď na príspevok od margita135:
Dobrý večer pred troma rokmi sme kúpili dom a v t… @margita135 Tie zástrčky sú priamo v tvírnici komína? Alebo je ten komín ešte niečím obmurovaný, napr. ytongom a v ňom sú tie zástrčky? Ak je to prvý prípad, tak môžeš mať krb - zrušíš zástrčky a dáš tam záslepku. Káble odpojíš tam, kde sa napájajú - zvyčajne to je zástrčka niedke vedľa alebo blízko. Alebo ich odpojíš v rozvodnej skrinke. Ak je to druhý prípad, tak pri dodržaní odstupov by to tak mohlo aj zostať.Odpoveď na príspevok od margita135:
@schiedel_maros_plsko dobre ráno tak podľa vás ra… @margita135 Nie som elektrikar, takze ako odstranit vedenia a zasuvku vam neporadim. Bolo by velmi zvlastne , vzhladom na moje zamestnanie, aby som Vas odhovaral od krbu....Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@margita135 Nie som elektrikar, takze ako odstra… @schiedel_maros_plsko ja ani tie zásuvky odstrániť nechcem keďže máme všetko komplet prerobené keď si predstavím tu robotu okolo toho už teraz mám dosť ....ale ďakujemOdpoveď na príspevok od chrobak7:
@margita135 Tie zástrčky sú priamo v tvírnici kom… @chrobak7 no tak toto musím zistiť zavolať elektrikarovi.ale zdá sa mi že to je priamo ,nie som si istá .ale jednoznačne to zistím .a keď to dám odpojiť v rozvodevej skrinke,nebudú mi vŕtať do stien ?Odpoveď na príspevok od margita135:
Dnes bol kominár a pozrel sa na to povedal že nen… @margita135 kominar povedal, ze zrobi tak ze by dobre bolo? Kominar je elektrikar? Vzacna kombinacia :-D Hlavne aby to bol revizny technik pre obe profesie. Drzim palce.