Zastropované ceny: Veľký prehľad cien až 400 potravín!

Profilova fotka
Zastropované ceny potravín uvíta každý z nás. Nakoľko inflácia potravín neklesá, agrorezort podporuje návrh obchodných reťazcov na zavedenie tzv. Protiinflačnej garancie, ktorá je inšpirovaná francúzskym modelom. Aktuálne je strop nastavený na 3 mesiace. Prehľad zastropovaných cien nájdete priamo v článku: http://www.modrastrecha.sk/magazine/z... UPOZORNENIE: Táto diskusia slúži len na informácie ohľadom aktuálnych zastropovaných cien potravín. Neodbáčajme od tejto témy a vyvarujme sa debatám o politike, minulým režimoch, covide, či iným témam, ktoré priamo nesúvisia s touto aktuálnou témou článku, t.j. témou Protiinflačnej garancie a zastropovania cien. V opačnom prípade budú také príspevky automaticky bez upozornenia odstránené a v prípade, ak nepomôže ani upozornenie, bude diskusia uzamknutá. Ďakujeme za pochopenie. Podmienky používania nájdete tu: http://www.modrastrecha.sk/rules
Odpovedať
1
2
Nikde som nevidela zastropovany chlieb a biele rozky,je to opet len klamstvo na ludi.Zastropovali len to,co sa im NEPREDAVA TAK RYCHLO.
Odpovedať
@emilia25 tak skús pozrieť ešte raz, je tam uvedený aj chlieb aj rožky 🙂
Odpovedať
@michaelarecht Super tema.Donedavna ste tu take mazali a zrazu pridete s potravinami.Tak preco nie covid a politika?Ved to je to iste.Aj cena potravin suvisi s politikou.
Odpovedať
@michaelarecht Poprosím zmazať váš príspevok. Nemá to nič s Modrou strechou. Navyše hneď v druhej vete spomínate "agrorezort". Nevedel som, že to je apolitické ministerstvo. Ešte raz: poprosím zmažte váš príspevok. Ďakujem.
Odpovedať
@michaelarecht mne tu este chyba prehlad cien motorovych olejov, staci 5W-30
Odpovedať
Predam orechy.Samozrejme zastropovane 🙂
Odpovedať
@ziit ano 450g a cerealne rozky,ci kaiserky,ako vravim to co sa im nepredava tak rychlo.
Odpovedať
Chcem k tomu povedat len tolko,ze respektujem aj inu temu,co sa az tak netyka stavebnictva.Ak je zaradena napr.vo volnej diskusii.Ale cena potravin je myslim pre vacsinu ludi momentalne hakliva zalezitost a aj tak sa to tu zvrhne na hadku o politike.
Odpovedať
Profilova fotka
Národu čo ročne kúpi :" 353,1 milióna litrov balenej vody, čo predstavuje 65,1l na osobu" + úplné sračky zvané"sladené nápoje, nektáre a džúsy teda spolu takmer 170l na osobu." netreba stropovať ceny potravín ale každý večer do TV vysielať vzdelávací program: "Čo sú potraviny a ako v obchodoch nekupovať sprostosti".....😂. P.S. pre 54 percent populácie, ktorá je u nás zakonšporovaná ešte dodatok....za infláciu može GEORGE SOROS:, ktorý tento krát bojuje proti obezite v EU🤭😂
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez Ahoj, áno, presne preto sme túto krátku aktualitu umiestnili mimo hlavných tém. Máme tam síce vo fóre aj kategóriu "Varenie a grilovanie" ale dali sme to do Modrej strechy. Diskusiu budeme sledovať, myslím si, že je na každom z nás, aby rozumne usúdil, či jeho príspevok spĺňa Podmienky používania alebo nie a či naozaj súvisí len s touto témou zastropovania. Ak sa diskusia bude uberať úplne iným smerom alebo tu budú padať urážky či nadávky, diskusiu samozrejme uzamkneme. Rovnaké krátke aktuality budeme časom prinášať aj z iných oblastí, týkajúcich sa napríklad aj stavebníctva a podobne.
Odpovedať
Zastropovat ceny v ich maximalnych cenach je super 🙂 len som si neni isty, ze ci je to super pre ludi alebo pre podnikatelov. Ceny energii klesaju, no ceny potravin su hore a je zrejme ze dole uz nepojdu. Dalsia vec je ze podnikatelia predsa dostanu od statu pomoc na energie, ze ci mi potom na konci roka vratia tiez tie navyse peniaze o co boli drahsie produkty koli energiam …
Odpovedať
@kuracinarez ide o zvysenu navstevnost webu predsa 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Predpokladala by som, ze zmysel ma zastropovat zakladne potraviny, ale tych je v zozname minimalne (resp. skoro ziadne), zato pi...vin je tam hojne. Lebo vsetkym teda pomoze, ze sa zastropuju ceny vina, piva a dalsich "nevyhnutnosti". Toto sa naozaj len na SK moze stat.
Odpovedať
Sme na modrej strechce, webe o stavaní domov. Chodí sem middle class, ľudia, ktorým NIČ nechýba - majú strechu nad hlavou, teplo a mier. A ideme sa tu baviť o tom, že rožok v Jednote bude aj naďalej stáť 15 centov. Keby to nebolo pokrytecké, tak je to smiešne.
Odpovedať
@michaelarecht Ďakujeme za typický príklad a ukážku dvojakého prístupu Modrej strechy (alebo len Vášho osobne ?) pri uplatňovaní cenzúry a selekcie príspevkov... Čo je bežnému človekovi zakázané, vyvolený môže zrejme všetko.... Časom každý odhalí svoju pravú tvár... Už nemám viac slov ... @petiar
Odpovedať
Pravda o zastropovaní cien? Uvidíme o pár mesiacov.
Odpovedať
@chrobak7 smutné je, že to takto niektorí berú. Že však draho bolo, ale teraz to bude lepšie. Ale čo bolo predtým, aké ceny pred zdražovaním, na to asi zabudli.
Odpovedať
Zastropovanie cien Piva 😄 Všetci, ktorým sa nepáči rast cien by radšej privítali kompletný zákaz predaja alkoholu, prohibíciu nech majú ľudia a rodiny viac peňazí na dôležitejšie položky!!!
Odpovedať
@silvia_peterr Nepochopil som, čo si tým chcela povedať.... 🤔 Veď ceny vždy stúpali. Ak aj klesali, tak len na veľmi krátky čas. Inflácia tu bola a aj vždy bude.
Odpovedať
@skpeter A tie rodiny si MUSIA kupovať alkohol? Lebo pokiaľ ja viem, a mám to odskúšané, alkohol sa dá nekúpiť aj keď to nie je zakázané. 😉
Odpovedať
@petiar to aby mohli zapit ten zial,ze na viac a na normalne potraviny nemaju tak aspon na co si budu mat.
Odpovedať
Zastropovaním som si predstavoval , max. cenu komodity , pre všetky reťazce , napr. rožok, chlieb, múka, piškoty , olej, maslo, vajcia, jogurt, cestoviny _rezance,kolienka, mrkva, cibuľa , zemiaky , paradajky , brav. pliecko a karé, 1 druh salámy a šunky .
Odpovedať
@michaelarecht no toto?tak to som nečakal...
Odpovedať
@rudy2501 a karkovicku
Odpovedať
@emilia25 Na druhej strane - k práci, hlavne ak je tá práca vonku a v lete, sa pivko hodí, takže zastropovanie cien piva rozhodne patrí na Modrú strechu. 🙂
Odpovedať
dufam ze kuraci narez nezastropovali,bo ten produkt nema cenovy strop 🙂
Odpovedať
@rudy2501 asi tak by to malo byt,ale neni.Preto vedia,co robia.je to len tah na ludi,a same odrby.
Odpovedať
@petiar tak zas ozratych robotnikov by som doma nechcela.Takto potom dopadne praca asi ako nasa kupelocka,ze jedna tehla,jeden pohar a stena aj tak vyzera,kym ju postavili.Co sa muz na nadaval,ked ju teraz prerabal,tam slo lepidla riadne na tie krive steny.A ja sa uz smejem,ked vidim alko je lacnejsie ako nealko,co ma byt naopak.Ale tak asi vedia preco to tak je,ze?
Odpovedať
@emilia25 To nie sú odrby. Iba ak sa necháš. Je to podobné ako s akciami. Ak ideš do obchodu kúpiť chlieb, maslo a mlieko, kúp chlieb, maslo a mlieko. Ak tam bude bôčik, ktorý je zlacnený z 10€ na 8€ a kúpiš aj ten, pretože je zlacnený, tak si neušetrila 2€ ale minula 8€ navyše. Túto chybu robí strašne veľa ľudí. 😉 Takže tým zastropovaním sa pre mňa nič nemení. Normálne kupujem tie potraviny, ktoré som kupoval aj predtým. Keby si o tom zastropovaní nevedela, robila by si tak naďalej tiež. 😉
Odpovedať
@petiar ved ani pre nas,jest musime tak ci tak.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?