Stavba dielne

Dobry den prajem. Chcela by som sa opytat neviete mi niekto poradit kde sa mam obratit ked nesuhlasim aby si sused hned pri hlavnej ceste oproti nam postavil stolarsku dielnu ? Prvej tam mala byt garáž zrazu sme sa dopoculi ze tam ide mat dielnu. Stavebne povolenie ma ale neviem v akom zneni ... nieje povinny suhlas susedov na zhotovenie dielne ? Alebo nieco ?
Odpovedať
Sused za cestou de jure nie je vas sused...
Odpovedať
@claudin Ježišmariajozef. Žiaden susedov súhlas nie je NIKDY!!! Opakujem NIKDY!!! povinny. Ty ako sused máš max. možnosť vyjadriť sa k stavebnému konaniu, či súhlasíš, alebo nesúhlasíš, ale rozhoduje stavebný úrad, ktorý si s tebou môže tak pekne utrieť prdel. Prečo si myslíš, že máš právo susedovi rozkazovať čo môže a čo nemôže na svojom pozemku? A okrem toho, ako píše tuto týpek vyššie, cez cestu ani nie si sused. Preto ti ani neprišlo poštou oznámenie o začatí stavebného konania, ktoré by ti inak prišlo a preto ani nemáš možnosť sa k tomu vyjadriť. Čáu.
Odpovedať
@arcticcode To zasa prrr, pokiaľ je to štvrť určená pre rodinné domy, nemôže si tam postaviť len tak komerčnú výrobu. Minimálne tieto veci môže usmerňovať jednak územný plán, jednak VZN príslušnej obce. Dokonca v poslednej dobe sú napríklad u nás vydávané stav.povolenia zverejnené na stránke obce formou verejnej vyhlasky (neviem uz z akeho dovodu,nepatral som po tom). Cize rychlo zistis, ci dana stavba nakoniec splna deklarovany ucel...
Odpovedať
@kejsix Nooo tie verejne vyhlašky sú asi dosť bežné, lebo to vidím v XY obciach. Ja sa rozčulujem len kvoli tomu povoleniu suseda. Neviem prečo ľudia nadobúdajú presvedčenie, že od dajakeho ich rozhodnutia a súhlasu závisí susedová stavba, to je predsa úplny bullshit a papagajujem to tu tri razy denne aspoň. Čo sa týka VZN a pod... okay, však mal by mať na stavbe štítok so základnými údajmi stavby, medziiným aj číslo stav. povolenia, treba ísť na príslušný stavebný úrad a vyžiadať si projekt a stavebné povolenie k nahliadnutiu. A potom ísť domov a plakať do vankúša, lebo to je tak všetko, čo autor témy môže urobiť.
Odpovedať
@kejsix Btw, pozri sa na túto lukratívnu stolársku dielňu, ako je plne legálne už XY rokov nalepená na obytnú bytovku. A život ozdaj funguje 🙂 https://shorturl.at/biqIK (fixol som link)
Odpovedať
@arcticcode čo si mal dnes? Poobednú, že? A niekto ťa pri páse nasral, že? (Keď tak kukám tvoje posledné odpovede 🙂 )
Odpovedať
@arcticcode prepacte pytala som sa normalne tak laskavo namna neutocte .... mame viac dovodou preco s tym nesuhlasime ... pozemky su tu spadmi sused je nad cestou bohuzial mi sme pod izby mame v zemi vybracie a vsetky zvuky nam pocut nasobne!! Mali sme dom postaveny este pred nim.
Odpovedať
@kejsix dakujem za odpoved skusim si to pozriet
Odpovedať
@claudin Ja Vám rozumiem, ale bohužiaľ v tomto bananistane s tým neurobíte nič, lebo nie ste fakticky ani sused. Bohužiaľ. Mňa nasral len ten "súhlas od suseda", lebo to tu papagajujem 3 krát denne, že nič také neexistuje. Je to hoax.
Odpovedať
@megdesign Nasrala ma metla, že sa zlomila, keď som v krčme čistil grcky
Odpovedať
@arcticcode keby si toľko nepil, by si negrcal...
Odpovedať
@megdesign Však ja v krčme robím upratovača. Za male teple pivo a hotdog.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arcticcode v poriadku ale dali sa zvolit aj ine slova ... ja som chcela len vediet ci mozme voxi tomu dat namietku alebo nieco ... bohuzial cesta nieje az taka siroka a on to planuje stavat ani nie meter od nej ... a to ze dnesna doba je aka je tak je jasne ze rozumna rec so susedom nieje
Odpovedať
@arcticcode tak a to máme odkiaľ vedieť? Ja že si si popratal po sebe... Ok.
Odpovedať
@claudin Hej, ja sa vam ospravedlňujem... len keď to papagajujem iks krat denne, tak už som potom podraždeny
Odpovedať
@claudin zistiť či má obec VZN, ktoré upravuje individuálne stavby... Ak má obec VZN upravujúce výstavbu, musí byť v danom územnom pláne obce uvedené, že daná parcela je určená na "podnikanie"...
Odpovedať
@arcticcode Vytvárať z precedensov nepísané pravidlá je také Slovenské.
Odpovedať
@kejsix he?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?