Prenájom obchodných priestorov

Ahojte, v našej obci sa prenajímali obecné priestory nad ktorými som uvažovala pre svoju prevádzku a ako to býva rozmýšľala som príliš dlho až kým ma ktosi predbehol. Na obecnej stranke som našla túto nájomnú zmluvu je vypracovaná na 5 rokov. Chcem sa preto spýtať ci mi niekto neviete poradiť ci po tých piatich rokoch obec musí znova vyhlásiť súťaž o tieto priestory. To znamená ci sa po piatich rokoch o ne budem môcť uchádzať s tým že vyššie ponúknutá cena nájmu by vyhrala alebo ci aktuálnemu nájomcovi môžu predĺžiť nájomnú zmluvu bez toho že by priestory po uplynutí piatich rokov dali znova do ponuky pre verejnosť a teda zostane mi len sa dohodnúť s aktuálnym nájomcom o odstúpení prevádzky?
Odpovedať
Logicky na 5 rokov je na 5 rokov a po správnosti by mali vyhlásiť novú súťaž... ja som mala prenajaté priestory od obce hneď na dobu neurčitú avšak keby niečo poruším tak mi ju môžu zrušiť a aj naopak keby tie priestory nechcem dám výpovednú 3 mesiace vopred. Ako to bude fungovať vo vašej obci je otázne... možno si dá prenajímateľ po 5 rokoch žiadosť o predĺženie- obecné zastupiteľstvo to odsúhlasí a je vybavené...
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží asi aj na tom, ako majú postavenú zmluvu. Môže byť, že súčasný nájomca bude mať aj prednostné právo na predĺženie zmluvy alebo také niečo. Ono ťažko povedať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?