Malotraktor ISEKI,ZETOR,ina znacka?

Ahojte, mam doma maly dvojkolesovy traktor cize u nas nazyvanu frezu. Chcem si kupit malotraktor od cca. 17 koni. Bude to na bezne prace, nie pravidelne, ale aj ako hobby, niekedy prejst kuknut do hory a udrziavat ju, pripadne si doviest nejake suchare, alebo drevo z hory, ktoru mame vycistit mozno po case nieco poorat atd..Rozmyslam nad znackou iseki, no ked pozeram cenu tak vacsinou tie ake chcem ja stoja okolo 6-8 tisic. No ked pozeram aj ine znacky, daju sa zohnat lacnejsie, napr. zetory a uz aj s kabinou, alebo ine znacky. Je tu nejaky clovek, ktory sa realne zaobera traktormi a povie mi svoj nazor ale uprimny? Znacka iseki je kvalitna znacka no drahsia. Napr. Zetor je lacnejsi ale ked pocujem ake casto veci tam riesia a kolko penazi nasledne do neho vrazaju, tak neviem aky typ. A co nieco ine? Ide mi hlavne o spolahlivost, dostupnost dielov ale aj cenu traktora ci nahradnych dielov. Samozrejme, zeby som nesiel obzerat traktor sam. Vdaka.
Odpovedať
@ertezet chces dvojkolesovy alebo stvor? Lebo dvojkolesove to su take tie VARI, AGZAT a ich napodobeniny...
Odpovedať
Už chcem štvorkolesovy..zabudol som to dodať.
Odpovedať
takze ISEKI jednoznacne 4x4. Nie hociktore typy, lebo na niektore sa nedaju zohnat diely. Zetry 4x4 su drahe a mnohe vybehane kusy a oproti ISEKI hodne zeru.
Odpovedať
@ertezet Ak plánuješ riešiť iba doma, neveľkú záhradku, viničku, sad, tak môžeš uvažovať o dvojkolesovom traktoriku, ešte to ako-tak zvládneš. No keď chceš niečo univerzálnejšie, aby si s tým aj do hory vybehol, tak radšej zabudni, na tie hobby riešenia. Naozaj nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Podľa môjho názoru je lepšie kúpiť staršieho Zetora z inzerátu, než nový, či zánovný z tých malých novodobých Kubotov, Isekov, Yanmarov, Masseyov a pod... Zetora Ti opraví kadejaký chlapčisko - mechanik od susedov len so sadou kľúčov, no tie japonské, čínske už majú elektorniky a riadiace jednotky, na čo už potrebuješ mať diagnostiku. Dobre zoradený Zetor pri svojom domácom hobby používaní nemáš šancu pokaziť.
Odpovedať
@ertezet Píšem ti z pohľadu skusenosti. S tatkom , sme mali kopec traktorov, Za mna jednoznacne Zetor. Na tieto traktory je lahka dostupnost dielov, opravu ti spravi kazdy druhy clovek na dedine. My sme porobili x generalok na traktoroch, mali sme od 25 po krystala takmer vsetky typy. Na zetoroch je vsetko poctiva mechanika, hydraulika, Dalej tie cinske a japonske k..........y typu iseki atd, problemy s dielmi, poddimenzovana konstrukcia, nevhodna na nase pody, mali sme jeden malotraktor, po roku pouzivania, sa rozsypala prevodovka a ustrihlo vyvodovy hriadel.
Odpovedať
No pýtam sa lebo známy mal tri zetory, aj si ich opravoval a dnes má iseki..hovorí, že skôr by bral už iseki,aj mi toho popísal pohovoril...zetory mal iba 4x2 teraz má iseki 4 X4 no a že zetory nemali šancu ísť tak ako iseki a stále na zetoroch niečo riešil..vozi si drevo.Druhá značka Kubota, ale vraj tá sa spoľahlivosťou nechytá na iseki..ja by som najradšej ľudí, ktorí majú skúsenosti aj aj.Bude to skôr také hobby, občas si doviesť drevo, prípadne niekde dačo vyviesť....
Odpovedať
@ertezet ak to ma byt len hobby, tak je to zbytocne drahe ... + to musis niekde parkovat ... vacsi 4kolesak by som uvazoval fakt ked pravidelne nieco stym robis ... toz ale skusenost mojho suseda ... a moja tiez, tiez by som chcel 4 kolesak, ale na tych par arov rocne na vikend je to zbytocne ...
Odpovedať
@shadowmilan Každý musí vedieť čo potrebuje, alebo nepotrebuje... Ak ale všetko bude prerátavať spôsobom, že "na pooranie mojej záhradky mi predsa stačí raz v roku 20 eur pre susedov Agzat, a nemusím mať traktor ja"... tak si nekúpi nikdy nič.
Odpovedať
ale tak to fungovalo a este obcas funguje stale ...ale opadava, tiez sused volal z druzstva a chodil za 50e poorat, teraz ked nemaju co robit, ponukli sme 100 ale ze chcu ale zas druztvo vsetko kontroluje ...a to mame plot s druzstvom, pritom, inak tam stroj stoji ...pre niekoho to je asi lepsie ... a to nieje tak ze len za "naftu" to uz je taka cena, na 7aroch pooranie nespalis nafty za 100e 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?