Lipa

Na vedlajsom pozemku kde chceme stavat hned za hranicou je obrovska rozvetvena lipa. Co s nou? Keby sa zlomili konare nedajboze lipa spadla tak by nam to tam narobilo velku skodu. Poskodilo by plot a hlavne by to zasiahlo aj stavbu ktora tam je planovana. Ako by ste vy toto riesili?
Odpovedať
@dzonyby co na to majitel lipy-pozemku na ktorom sa nachadza?
Odpovedať
@dominik_boksansky ak mam pravdu povedat, je to svokrin brat, ale zrejme nie je nadseny z toho, ze tam chceme stavat..no na jeho pozemku nie je ziadny dom.
Odpovedať
@dzonyby ak suhlasi so zrezanim podat ziadost o vyrez stromu, ktoru odovodnite a nemal by byt problem. Ak nesuhlasi bude to tazke ☺ a bude to dlho trvat.
Odpovedať
@dominik_boksansky ok ak by aj suhlasil..ale lipa ako zakonom chraneny strom nebude to prekazat zivotnemu?
Odpovedať
@dzonyby pokial ohrozuje vas, resp. Vas majetok vacsinou s tym nie je problem. Samozrejme nerezte bez povolenia. Je to naozaj zakonom chranena lipa? Pokial viem tak nie kazda lipa je zakonom chranena, iba niektore tie velmi stare.
Odpovedať
@dominik_boksansky ok..dik za odpoved
Odpovedať
A si si isty,ze ti sused tu stavbu hned na hranici povoli? Ak ti ta lipa prekaza,posun dom dalej a mas bez problemov
Odpovedať
@majki555 to by si musela vidiet na zivo..
Odpovedať
@majki555 inak ja som nepisal, ze stavba bude hned na hranici, ale, ze lipa je pri hranici. Asi som to zle zadal, ale chcel som skor radu, ktoru mi pisal dominik, pripadne podobnu...kedze lipa je velmi vysoka a rozvetvena, tak v pripade vyvratenia alebo ulomenia konarov dokaze narobit velku skodu. Keby sa dalo urobit to co pises ty tak tu neriesim..
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby Povolenie treba len na výrub stromu. Ak vás konáre nadmieru obťažujú, čo je váš prípad, môžete ich zrezať. Skúste sa zo slušnosti porozprávať so susedom, ale v princípe je to váš pozemok a nemá nad neho nič cudzie zasahovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?