Kompromis pri odlišných očakávaniach...

Mňa napadlo ako to doma riešite, keď napr. jednému s manželov stačí bungalov, no druhý chce haciendu...jeden chce dlažbu druhý trávnik...keď jeden chce všetko možné a druhý je spokojný zo skromnými podmienkami... keď jeden pozerá hlavne na to aby to bolo pekné no druhý praktickejšie...nechávate to na riešenie toho kto chce viac, alebo sa prisôsobíte, prípadne naopak? Troška sa mi objavuje úsmev na tvári, lebo je to premňa zaujímave :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ertezet:

Mňa napadlo ako to doma riešite, keď napr. jedném…
@ertezet ak je vkus/životný štýl etc. zásadne rozdielny, pýtal by som sa, kde som bol pri výbere partnera. A áno, stavba domu v niektorých prípadoch končí rozvodom. Niektoré páry si to delia: on rieši technické otázky a ona esterické (stereotyp).
Odpovedať
Profilova fotka
nestavajte................... spíšte si na všetko pre a proti a uvidíš či sa niekde posuniete. Ak nie jeden musí ustúpiť. Som velice šťastný ako sa nám podarilo vo veľmi veľa vecí dohodnúť. A to keď už sa stavba rozhodla niekedy bolo treba reagovať fakt že rýchlo.
Odpovedať
Profilova fotka
No to je vecny 'boj"😀😀 Mne vysla strategia ze kazdy si svoj priestor tvoril sam .. farba nabytku podlahy stien a ja som to technicky zabezpecil. Dvor sme dali na praktickost. Ked sme riesili vymenu kuchyne to bola parada kopa vzoriek ziaden vyber az som sa nasral po 4roch rokoch ze idem na to a za 3 hodky sme mali vybratu dlazbu dekory uchytky skratka vsetko ( omnedzul som vyber) Vsetko kupil polozil vyrobil namontoval a dva tyzdne stal na piedestali dokonalosti 😀😀😀 Ked diskusia nikam nevedie treba ju odlozit .. kazdy nad tym popremysla a zisti ze je aj iny pohlad a funguje to.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@ertezet ak je vkus/životný štýl etc. zásadne roz…
@gadefox môže sa stať, že časom zmeníte názor :D napr. u nás sme boli rozhodnutí pre väčšinu plochy - trávnik, ale ako som si začala pozerať veci ohľadom záhrady a ako by sa to dalo inak, ja už mám iný názor :D a zatiaľ sa nerozvádzame :D len musím nechať aspoň nejaký trávnik:D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ertezet:

Mňa napadlo ako to doma riešite, keď napr. jedném…
@ertezet hovori sa, ze stavba je na rozvod. nieje to daleko od pravdy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janka_266:

@gadefox môže sa stať, že časom zmeníte názor :D …
@janka_266 ak si odmyslíme rôzne Dominy, Xantipy s bičom v ruke alebo tvrdohlavých mužov (nech to máme vyvážené), vzťah je primárne o kompromisoch ,)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?