Čím zlepiť plast

Čím zlepiť plastovú rúčku spínača na el. kosačku ?
Odpovedať
@tino2 tie drazky prefrezovat/rozsirit, vlozit tam klince bez hlavicky a zatavit dalsim plastom. Zatavenie to zlepi a klince poskytnu mechanicku pevnost.
Odpovedať
@tino2 na plasty mám už pár rokov kúpené toto https://www.aliexpress.com/item/10050... Akože, jedna z najlepších kúp 🙂 Nataví to do toho plastu drôtiky, konce odcvakneš a naozaj perfektne to drží ... Potom už len záleží, či to chceš mať vizuálne tip top, alebo nie ...dá sa to krásne prebrúsiť, pretmeliť, zafarbiť alebo to proste necháš len tak, držať to bude ...
Odpovedať
@epto ako zataviť ďalším plastom
Odpovedať
@tino2 bud tavnou pistolou alebo podobny plast roztapat nad plamenom a prikladat na lepene miesto, postupne krok za krokom.
Odpovedať
@epto myslíš tie tyčinky ? to mám doma https://www.lidl.sk/p/parkside-lepiac...
Odpovedať
@lubk0 presne po tomto pokukujem. Videa som nejake videl. Len videá sú videá 😄
Odpovedať
@leito kámo, opravil som s tým všetko možné aj nemožné 🙂 Tie drótiky, keď ich tam natavíš dosť, sú pevné jak šlak ... Naozaj to perfektne drží ... Si vezmi, že som s tým natavil naspäť aj zlomený držiak nárazníku na aute, kde bol sakra zlý prístup, zmestilo sa tam tak 5 rohových drôtov a držalo to tak rok v pohode kým som auto predal ...
Odpovedať
@tino2 podľa toho čo je to za plast... Ak ABS, tak lepidlo na báze acetonu... Ak silon, nezlepíš ničím, lebo je mastný... Ale z mojich skúseností viem, že ak to je raz zlomené, môžeš robiť čokoľvek, držať to bude chvíľu... Na takéto "zlomeniny" mám 3D tlačiareň a v prípade potreby (naposledy držiak solárnej záhradnej lampy u otca) nakreslím a vytlačím. ABS-T alebo PETG 100% infill. Ako originál. Tie drôtiky sú dobré tak na opravu plastových držiakov svetiel áut, nárazníkov a pod. Čo nieje namahané... Ale toto bude namáhané na ohyb, to neudrží. Vyskúšané.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?