Aká chémia na čistenie fasády?

Potrebujem vyčistiť fasádu na rodičovskom dome, vtedy sa dávala ešte klasická akrylová, zo severnej strany viditeľne znečistená takým machom v póroch. Vysokotlakový čistič mám, prípadne si požičiam profi, ktorý môže aj vodu hriať. Potrebujem len vedieť, ktorá chémia je najlepšia, prípadne aký postup zvolit. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@mahatma76 nebude stacit len ten cistic sam o sebe? bude treba ozaj aj nejaku chemiu? lebo co sused cistil, tak on to len takto vysokotlakovym cisticom a dobre mu to ocistilo.
Odpovedať
@svehlik my sme u nasich pouzili klasicke savo, specialna chemia nezaberala a wapka nestacila. Ale neviem co mame za omietku.
Odpovedať
https://www.colorlak.sk/sortiment/det.... na akrylovej fasade mas najskor riasy a huby, tie sa tam rady usadia
Odpovedať
Profilova fotka
@mahatma76 Hlavne nezabudni po očistení a vyschnutí napenetrovať stenu , nech sa omietka spevní a zacelia trhlinky.
Odpovedať
susedia použili aj toto https://www.merkurymarket.sk/vrobok/s... , mali 3 roky pokoj ...
Odpovedať
vďaka za rady. Klasickou wapkou čosi pomohlo, ale nie všetko. Možno len prach a mach, resp. huby ostali. Na jar vyskúšam pár prípravkov a dám potom recenzie, čo pomohlo najlepšie.
Odpovedať
@sousedekovci89 Nehrozi ze ostanu vypalene svetle flaky? Zacali sa mi na fasade zo severnej strany usadzat nejake plesne. Najprv o vyzeralo ako keby niekto prskol farbu stetkou na stenu. Proste nahodne roztrusene bodky po stene. Pribuda to, rastie to, musim sa toho zbavit. Na to ze ma fasada ledva 3 roky tak nic moc teda.
Odpovedať
Sú na to odstraňovače machov a rias z fasád. a potom impregnácie. Nám po očistení fasády nastiekali na severnú stranu toto https://www.farlesk.sk/c/penetracny-n...
Odpovedať
@robo91 to budu riasy zrejme, tiez s tym bojuju. Ale zacalo to az po cca 8-9 rokoch. A fasade to nespravilo nic ale nebiem ako sa to moze spravat u vas, nasi maju nejaku weber z roku 2008.
Odpovedať
nenajde sa fotka toho znecistenia?
Odpovedať
@hnco takto to vyzera. Cierne bodky, nahodne roztrusene. Zatial su len na ploche cca 2x3 metre a nikde inde som take nenasiel. Kazdopadne pribudaju.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, ak potrebujete vyčistiť fasádu, radi vám ponúkneme naše profesionálne služby - https://cistime-fasady.sk/cistenie-fa... . Ponúkame aj možnosť bezplatnej ukážky čistenia priamo u vás doma. Pozrite si ukážku našej práce a pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?