Uprednostňujete svetlý interiér, alebo dávate prednosť tlmenejším (tmavším) farbám?

Profilova fotka
Farebné riešenia majú zásadný vplyv na celkovú atmosféru interiéru. Iste viete, že svetlé farby priestor opticky zväčšujú. Tmavšie farby miestnosť síce zútulnia, ale opticky zmenšia. Akú farebnosť uprednostňujete vy?
Svetly interier, najviac bielej farby v kombinacii s so zemitymi farbami.- bezova /drevo/ a seda.
ja som vacsinou za bielu klasiku, pripadne nenapadne pastelove farby. nemam rada kriklave steny
Profilova fotka
Pre dnešok ďakujem za príspevky a pridávam ochutnávku toho o čom môžeme diskutovať zajtra. Pri výbere farebnosti stien si často neuvedomujeme, aký je skutočný vplyv farebnosti na množstvo svetla v miestnosti. Svetlo, tak ako ho vnímame zrakom, sa totiž skladá z priameho svetla, ktoré do miestnosti dopadá oknami a zo zložiek svetla, ktoré sa odrážajú od povrchov. Pokiaľ je miestnosť biela, odráža sa veľká zložka svetla. Miestnosť preto pôsobí nielen svetlejšie, ale reálne aj nameriame vyššiu hodnotu svetla. Ak svetlo pohltia tmavé povrchy, je miestnosť tmavšia. Na nasledujúcom príklade vidíte vplyv farebnosti na osvetlenosť miestnosti. Ak znížime odrazivosť vnútorných povrchov napríklad o 40 %, zníži sa činiteľ dennej osvetlenosti o 12 %.
Rozumný štandard je biely strop a steny, nejaká nie moc tmavá podlaha a nábytok.
Profilova fotka
Nechám Vás ďalej diskutovať o problematike farebnosti v interiéroch, prípadne Vašich osobných skúsenostiach a zároveň ďakujem za všetky zaslané príspevky. Musím sa rozlúčiť, pokiaľ sa ale v priebehu víkendu objavia otázky na ktoré budem schopný odpovedať rád tak urobím v pondelok dopoludnia. Mimo toto fórum nás prosím kontaktujte na našom zákazníckom centre a to formou e-mailu: info.v-sk@velux.com alebo telefonicky: 02/33 000 555, bližšie informácie k našim výrobkom nájdete na našich webových stránkach www.velux.sk. Ďakujem Martin.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?