Poznáte nejaké mýty o sadrokartóne?

Profilova fotka
Máte nejaké obavy a strach, keď sa povie sadrokartón?
1
2
Profilova fotka
sdk je na trhu málo k tomu, aby vznikali mýty. Používa sa prakticky 30rokov a pretože to spočiatku bola drahá záležitosť, používali sa zjednodušené spôsoby a doteraz sa preberajú. Vidím to na stavbách, kde pre môj vek na mňa montéri sdk pozerajú ako keby som o sdk nič nemohol vedieť. Až pri kontrole prác zisťujem, že nepoznajú elementárne zásady, neboli ani dobre zaškolení, nie vyučení. To spôsobuje nedostatky, ktoré nerobia dobré meno tejto technológii a šíria sa rýchlejšie, ako dobré skúsenosti. A pritom bez suchej technológie sdk si dnes rekonštrukcie v krátkych termínoch neviem predstaviť.
@alexandra_rigips mýty o sadrokartóne: pevný, odolný voči vode, ľahko sa z neho stavia, lacné riešenie
Profilova fotka
@jan45 ďakujem za príspevok. Rigips sa dlhodobo podiela na preškolovaní montérov suchej výstavby. Je nám jasné že preškolení montážnici dokážu správne spracovať tento materiál a tým vyťažiť z neho maximum, tzn. využiť všetky výhody tejto technológie a minimalizovať chyby montáže. Väčšina problémov spojených s touto technológiou je spojená s nesprávnou montážou. Na základe tejto skúsenosti sme vytvorili Technickú akadémiu, kde pravidelne preškolujeme montážnikov a oboznamujeme ich aj s novinkami v suchej výstavbe.
Profilova fotka
@radopp ste o mýtoch, ktoré ste spomenuli presvedčený, resp. im veríte?
@kristina_rigips Iba som to začul, nie som o tom presvedčený
Profilova fotka
@radopp riešenie suchou cestou - sadrokartónom je vhodné aj do priestorov kde je zvýšená vlhkosť, napr. kúpelky, tak isto sa dá uvažovať aj s pevnosťou pri zaťažení napr. priečky ak chceme zavesiť napr. obraz, skrinku a so sadrokartónom sa dá aj variabilne, rýchlo a ľahko stavať
Najprv mi napadlo, ze co zas za hlupu otazku, ale takym dvom fesandam odpustime vsetko 8-) @kristina_rigips @alexandra_rigips Ale aby som aj nieco k veci skusil - najvacsi mytus o SDK je, ze kazdy, kto ma s prepacenim do zadku dieru, si mysli, ze to vie :-) A pritom to takmer nikto nevie..
@matorado Rigips ma celkom dobre spracovane montazne prirucky, podla ktorych, ked sa clovek riadi, nemoze to spravit zle... ci nie? Nehovorim teraz o kvalite tmelenia a podobne, ale montazi ako takej. @kristina_rigips Inak, Rigips nema ziadne prirucky na bezny samonosny strop ako ma napriklad Knauf, je to trochu off-topic, ale zaujimalo by ma preco... Tiez by ma zaujimal mytus, ktory siri Rigips, ze jeho profily Rigiprofil su vraj o 30% pevnejsie, no napriek tomu ich je mozne zatazit maximalne tak, ako tie bezne.
Profilova fotka
@matorado sadrokartón si trúfne montovať snáď skoro každý, kto sa rozumie do stavebníctva, no nie vždy sa vopred informuje, prípadne absolvuje školenie a potom vznikajú chyby. Preto sme vyšli v ústrety aj montážnikom a ponúkame pre nich plnohodnotné školenia ako teoretické tak i praktické.
Profilova fotka
@gashtaan Samonosné stropy sú staticky zložitejšie a náročnejšie konštrukcie ako napr. podhľady, informácie k riešeniu samonosných stropov vieme poskytnúť idividuálne. K Rigiprofilom, zaťaženie sdk k-cie vychádza z max. dovolených zaťažení, pri použití Rigiprofilov konštrukcia vykazuje menšie trvalé deformácie, väčšiu odolnosť proti vzniku prasklín.
@kristina_rigips super, to dava zmysel, dakujem za odpoved... mozete mi este napisat, na koho sa mozem obratit ohladom riesenia takychto stropov?
Profilova fotka
Podľa typu vašich otázok sa môžte obrátiť na našich kolegov http://www.rigips.sk/kontakty/
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ďakujeme za dnešnú diskusiu, tešíme sa opäť zajtra
Profilova fotka
nedá mi nezareagovať , niekedy mi je zle z majstrov na SDK. Potom sú len hlášky že SDK praska a pod. Ano tak isto ako všetko čo je zle urobene. Ale urobiť to dobre a kvalitne nedokáže 90% akože vše majstrov.
Profilova fotka
@fabo123 z toho dôvodu, sme zaviedli systém vzdelávania a školení pre montážnikov sadrokartónu. A nielen pre nich, školenia sa môže zúčastniť každý, kto má záujem dozvedieť sa viac o sdk, materiáloch, systémových riešeniach, zásadách správnej montáže. Montážnici dostanú plnohodnotné školenie a vedomosťami, ktoré nadobudnú sa dokážu odlíšiť od vše majstrov na stavbe. Montážnici, ktorí absolvovali u nás školenie majú priestor aj na našich stránkach. http://www.rigips.sk/montazne-firmy-k...
Profilova fotka
@kristina_rigips Pozdravte p. Kolára od mňa. Ja sa školiť fakt nepotrebujem u Vas. :-)v dobrom myslene , on vie prečo.
Profilova fotka
@fabo123 pozdrav odovzdám... školenia boli skôr mienené pre tých vše majsterkov, ktorých ste spomínali :-)
obavy žiadne, skôr je mi zle z tých majsterkov ktorý nepoznajú nič iné na tmelenie napojení/na stenu/ ako akryl a umelcov ktorý nevedia ako si spravit konštrukciu a do akého profilu vŕtat
Profilova fotka
Mytov o sadrokartone su tu na modrej streche plne diskusie :-) Diskusie su plne odbornikov, co si myslia ze su mudrejsi ako vasi technici z Rigipsu ;-) Na skolenia vacsina monterov sadrokartonu nechodi, lebo to je podla nich zbytocne. A pritom nie je nic lepsie, ako si vypocut nove trendy, ale aj zopakovat aj tie zakladne zasady a montazne postupy. Vsade vo svete su odborne skolenia platene a u nas majstri nepridu ani na skolenie, ktore maju od vyrobcu zadarmo......
Profilova fotka
my mame dom stavany len zo sadrokartonu - drywall tuna. bola som na jednej akcii ohladom renovacii. mali tam vyrobky ci uz vonku - strecha, steny alebo vnutri. ukazoval tam chlapik ako opravit dieru v stene, rozne materialy ako to tam "drzat" a podobne. ale najviac mi dalo ked som to sama robila pri nasej pristavbe. aj ked prachu pri tmelovani je hodne :-D ;-)
@kristina_rigips Ahoj. K sádrokartonu mohu napsat akorát jednu věc. Nic lepšího na rekonstrukce, na vestavby, na přesnost, na rychlost stavby a v konečném důsledku na finální cenu nebylo v poslední době vymyšleno. Na to, že původně to bylo vyvíjeno na tepelnou ochranu ocelových konstrukcí, se z toho vyvinul naprosto unikátní systém, který umí vyřešit všechny detaily, které se na stavbě mohou vyskytnout. Já mám sice všechno od konkurence ( Knauf ), ale je jasné, že princip je naprosto stejný. Dělal jsem dvě vestavby a přez značný odpor manželky to nakonec dopadlo výborně. Práce se sádrokartonem je sice jednoduchá, ale není blbu vzdorná. Jelikož jsem o tom nic nevěděl, tak jsem si zapůjčil instruktážní videokazety Knauf a tam jsem to všechno viděl na vlastní oči. Také hromady technických listů, kde mají vyřešeny všechny detaily, mě hodně pomohly. Je smutné, že já jako naprostý laik a amatér toho o SDK vím mnohonásobně více, jak většina montážníků, kteří se tím živí. Faktem je, že základem úspěchu je řádně pevný a pořádně zhotovený nosný systém. Když se to již v této fázi zmrší, tak to desky SDK nemohou zachránit. Tím chci říci, že pokud se někde ve finále vyskytne závada, chyba, nebo nějaký defekt, tak to není způsobeno systémem suché výstavby, ale pouze přístupem montážníků. A je fuk, jestli to jsou 100x proškolení tupci, nebo ignoranti. Předpokládám, že jsou i montážníci, kteří to umí a dělají všechno tak, jak je stanoveno v technologických postupech. Jednu takovou partu jsem měl v jednom domě, kdy jsem musel využít firmu ze seznamu pro akci Zelená úsporám. Ti si po sobě nakonec i uklidili. A všechno udělali přesně a tak, že jsem já starý hlídač postupů ani nehlesl. Tož tak to je. :-)
Profilova fotka
@praoteccech ku mne prisli tiez pani so skoleniami a certifikatmi a ked mi zacal skrutkovat dokopy CD a UD profily som myslel, ze ich dorazim. Potreboval som len nieco dokoncit, ja som robil vsetko poctivo a oni....
@praoteccech Murovaná stena môže byť postavená tak rýchlejšie ako sadrokartónová, vrátane omietok, a je pevnejšia a odolnejšia na poškodenie.
@radopp Ahoj. Kde to vyzkoušíme ? Budeš murovat sám, nebo nasadíš nějakého jiného závodníka ? :-D
Nie je to náhodou tak že tzv. Mokrá technológia je pomalšia kvôli technologickým prestávkam?
Profilova fotka
@montazsadrokartonu suhlasime. Ved ked si aj nieco o tom vypocuju, je len a len na nich, ci sa podla toho budu riadit. V kazdom pripade, kazdy by mal robit tak, aby bol on aj druha strana s pracou spokojni.
Profilova fotka
@dana_l ale verime, ze nakoniec budete spokojni :) Dakujeme za prispevok a vasu skusenost!
Profilova fotka
@praoteccech Dakujeme za nazor, samozrejme technicke prirucky k sadrokartonom ako aj postupy a videa najdete aj u nas..keby ste sa raz rozhodli pracovat s Rigipsom, comu sa budeme tesit, tak sa kludne obratte na nas - pripadne mrknite stranku www.rigips.sk. Dakujeme za vas nazor a skusenost!
Profilova fotka
@majkoj uf to nam je luto..neviete ci mali montazny preukaz? My ho davame zasadne len tym, co spravili skusky..
Profilova fotka
@istvan_s je vela rozdielov medzi beznou prieckou a sadrokartonovou prieckou Rigips. Napriklad aj v case - beznu priecku postavite za cca. 7 dni, kym nasu za 1,5 dna. Ale nechcem Vam do toho kybicovat mozte si mrknut tu: http://www.rigips.sk/files/kniznica/s... . Dufam, ze som trochu pomohla :)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?