Potrebujete posúdiť plánované zateplenie / návrh zateplenia ?

Profilova fotka
Ak máte záujem o posúdenie plánovaného zateplenia, napíšte nám akú máte zamýšľanú skladbu steny alebo strechy? Spravíme Vám zdarma prepočet v programe Fragment, stačí ak nám pošlete popis zamýšľaného riešenia, pre fasádu popis skladby steny od vnútornej omietky až po vonkajšiu, a tiež lokalitu, kde sa stavba nachádza.
1
2
Dobry den Martin Sme v stadiu dokoncenia zakladovej dosky, ta je zateplena po ovdode 10cm xps Skladbu stien mam v plane nasledovnu prizemie ytong 300 + eps grey 200 poschodie ytong lambda 300 + eps 200 ale neviem ako spravne zateplit strechu, jedna sa o 2 poschodovy dom + valbova strecha 22° Co by ste odporucali, v priade potreby poslem dokumentaciu a dlasie Dakujem
Profilova fotka
Ahoj, steny su zateplene dobre, prevyšujú požiadavky normy. Ak by sa mal domček dostať do kategorie pasívnych domov bolo by treba ešte pridať izoláciu najmä čo sa týka sokla. Prosím pošli mi do mailu projekt strechy aj s krátkym popisom či chceš povalu využívať na skladovanie alebo bude inak využívaná. Prepočitam a pošlem ti výsledky pre stenu aj strechu na mail.
Dobry den prosim Vas mohli by ste mi posudit zateplenie?jedna sa o bungalov 13.5 x 10m, strecha vazniova valbova 23 stupnov,podkrovie len na odkladanie aj to len mala cast. Skladbu stien mam v plane nasledovnu prizemie porfix 300 + eps biely 200 strop bude SDK ,ako ho najlepsie zateplit ? sokel je zatepleny 16 cm xps. Dakujem s pozdravom Ondrej
@martin_isover dobry den, ja mam na vas otazku. Ideme zateplovat v priebehu 2 mesiacov, standard ytong 300 + biely eps 200. Mam vsak problem v oblasti prekladov, nad vsetkymi oknami mame betonovy preklad kde nie je ziaden eps, v tejto oblasti kde je betonovy preklad planujeme mat umiestnene exterierove zaluzie. Kedze hrubka kastlika na nase zaluzie je 13 cm, vychadza mi na miesto betonoveho okenneho prekladu len 70mm eps. Bojim sa, co to bude robit, kedze to bude najslabsie miesto domu. Existuje nejake ine riesenie ktore isover ponuka? Bolo mi navrhnute, aby som zateplil nie 200, ale 250mm bielym eps s tym, ze v oblasti betonoveho prekladu budem mat 120mm eps. A mam odporucenie v oblasti prekladu dat tych 120mm sedy eps alebo xps. Rozmyslam dobre? alebo, existuje ine riesenie? dakujem
@martin_isover Ahoj Martin,Obvodovy mur mam 37,5 ytong a nato ide 18 EPS a strecha je zelezobeton a tam je 35cm EPS150 + spadove kliny 14-1.Na podlaje bude EPS 150 15cm a sokel soklova doska 12+3cm,omietky budu sadrove jako aj poter anhydrid.Lokalita je to Sabinov.Vdaka 8-)
Profilova fotka
@ondrejnm Ahoj stena prevyšuje požiadavky normy, súčiniteľ prechodu tepla U = 0,13 W/m2K , difúzny odpor konštrukcie 0,76 x10^9 m/s, bilancia vodnej pary je vporiadku. Sokel máš viac než dobre zaizolovaný. Ako máš riešenú strechu ? Budeš mať vybetónovaný strop a následne uložené väzníky? Alebo sadrokartón podvesený na väzníkoch ? Prípadne ak máš projekt pošli mi ho prosím do mailu, dám ti kontakt do správy.
Profilova fotka
@dbe Ahoj. Máme nato riešenie. Záleží natom o aký energetický štandard sa snažíš na dome dosiahnuť. Ak sa jedná o pasívny dom doporučoval by som trochu pridať na celej hrúbke zateplenia alebo použiť sivý polystyrén. V mieste kastlíku použiť špeciálnu izoláciu z PIR s hliníkovým polepom. Táto izolácia má lepšiu lambdu ako šedý polystyrén aj ako XPS. Sučiniteľ tepelnej vodivosti tejto izolácie je 0,022 W/m.K. Vyrába sa v hrúbkach 6cm, 8cm,10cm atď. 6cm PIR izolácia má tepelný odpor 2,7 m2K/W čo zodpovedá približne 10cm bieleho EPS, 8cm má odpor 3,6m2K/W čo zodpovedá približne 14cm bieleho EPS. Odporúčal by som 1cm odsekať z betónového prekladu a nalepiť aspoň 8cm PIR dosku. Ak sa nejedná o pasívny dom v mieste kastílokov by som tiež doporučoval mierne osekať preklad a použiť XPS polystyrén hrúbky aspoň 8 cm. Pri montáži dávaj pozor na kotvenie kastlíka aj na správne osadenie okna aby nevznikli zbytočné teplné mosty a hlavne chladné povrchy kde by mohli vznikať plesne. Na obrázku je riešenie podobného problému osadenia kastlíka.
Profilova fotka
Ďakujem za vaše príspevky, ďalšie otázky zodpoviem zajtra. Prajem príjemný zvyšok dňa.
Profilova fotka
@martin_isover Ahoj . Máme postavený bungalov so zatepleným stropom 30 cm (isover domo). Plánujeme zateplovať múry ktoré sú vymurované z 30-ky Ytongu. Premýšľame nad 10 až 15 cm polystyrénom. Ku ktorému sa skôr prikloniť ? Ďakujeme za odpoveď.Lokalita Považská Bystrica.
@martin_isover dakujem..viete mi prosim napisat presny nazov PIR pod ktorym ho najdem v isover produktoch?
@dbe pises o hrubke muriva 300mm. Da sa urobit preklad siroky 200mm a zostane ti 100mm na tepelnu izolaciu. Namiesto 70mm, tam vopchas 170mm. Zmenu sirky nosnika konzultuj so statikom. Daj pozor na ostatne veci, kotvenie zaluzie, osadenie okna a pod. Podla mna je to jednoduche, lacne a efektivne riesenie.
@spiderhst Stavba je hotova, som asi tak mesiac pred zateplenim, cize toto uz takto riesit nemozem. Ked som to riesil a chcel som to spravit tak ako pises, mal som stretnutie so statikom, ktory mi vsak povedal, ze pri 300mm hrubke prekladu by radsej zachoval 300mm sirku betonu so statickeho dovodu. Vtedy som si povedal, ze ved nevadi, ved aj tak tam ide 200 mm eps...no zaluzie mi nejako vypadli z hlavy v ten moment... Prid druhom dome uz budem vediet...:-))))
Článok sa načítava...
Pozdravujem Vas martin, akurat som nedavno narazil na vasu stranku kde pisete: kupujte priamo od vyrobcu a mate tam kategorie, zateplenie strechy, fasady, sokla i podlah, potrebujem aktualne riesit vsetko preto ma napada ci viete naozaj ponuknut vacsie zlavy ako napriklad velko stavebniny a ci viete nasledne odporucit aj kvalitnu firmu na realizaciu? A pokial odpovedate len k teme zateplenia mam takuto predstavu: tehla 35cm zateplenie miner.vlnou 10 cm a k domu robena nova pristavba ytong 25cm tam mineralna vlna 15cm s tym ze obe budovy by som zozadu zo severu zateplil EPS 15cm. Je to skor ekonomicke rozhodnutie lebo chcel by som vlnu vsade len je 2x drahsia tak ju dam na juznu fasadu kde pece slnko a chladnejsi vlhsi sever EPS.. Dakujem za rady! Vsetko dobree :)
Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o radu k zatepleniu 375 ytong lambda. Aký produkt by ste mi odporučili (ISOVER TF PROFI alebo eps grey)? Akú hrúbku zvoliť aby nevznikal rosný bod na hranici resp. v o vnútri tvárnice? Neplánujeme pasívny resp. nízkoenergitický dom aj vzhľadom na pomer ceny a návratnosti. Ďakujem.
Profilova fotka
@alex9164 Ahoj, stenu máš zaizolovanú veľmi dobre, nad rámec normy, teplný odpor je 8,24 m2K/W, súčiniteľ prechodu tepla U=0,12W/m2.K, difuzny odpor 0,76x10na9 m/s, kondenzačná zóna je vporiadku aj bilancia skondenzovanej a odparenej vodnej pary je vporiadku. Co sa tyka strechy odporúčal by som pridať ešte 8cm polystyrénu aby i sa dostal na R = 9,9m2K/W čo je momentálne odporučaná hodnota normy. Do tohto odporu som nezapočítaval spadové kliny. Pod izolaciou strechy netzabudni na parozábranu. Sokel je zaizolovaný veľmi dobre. Podlahu máš zaizolovanú tiež nad rámec normy čiže veľmi dobre.
Profilova fotka
@dbe Ahoj presný názov je PUREN FD-L, link je tu : http://www.isover.sk/articles/index/1...
@martin_isover Dakujem...posledna otazka...je mozne tento PUREN FD-L lepit lepidlom alebo penou?
Profilova fotka
@dbe Ahoj, napr. Mamut glue.
Profilova fotka
@knihar Ahoj, základná otázka je na aký teplný odpor sa chceš dostať. Či na hodnotu R=4,4 m2K/W alebo 6,5 m2K/W. Pri staršej tehlovej stene by som odporúčal pridať na hrúbke izolácie aspoň na 15cm minerálnej vlny, kde by si dosiahol teplný odpor R=4,5m2K/W ; pri 10cm hrúbke minerálnej vlny by bol odpor steny R=3,2 m2K/W. Z hľadiska vlhkosti sú oba prípady vporiadku. Pri použití 15cm polystyrénu na staršiu tehlovú stenu by bol tepelný odpor R=4,45 m2K/W z hľadiska kondenzácie je to tiež vporiadku. Čo sa týka ytongu s 15cm polystyrénom odpor je 6,2m2K/W a s 10cm minerálnou vlnou 5,0 m2K/W, z hľadiska vlhkosti, kondenzačnej zóny to vychádza taktiež vporiadku. Čo sa týka odberov a montážnikov potreboval by som viac informácií, pošlem ti spravu.
@martin_isover Martin ale mne vyslo podla Isover cenika na streche 2x15 cm eps150- R-9,1 a + 5cm eps150 R 1,5 takze spolu je to R 10,6 bez klinu
Profilova fotka
@lukas50 Ahoj ja by som ti odporúčal použiť minerálnu vlnu hr. 100mm pri tomto riešení je to z hľadiska kondenzácie bezproblémové. Pri sivom polystyréne ja by som išiel aspoň na hrúbku 120 mm. Pri nasledovnej skladbe steny: 10mm vnutorna omietka, 375mm ytong lambda, 5mm lepidlo, 120mm EPS , 5mm armovana vrstva, 4mm omietka. Kondenzačná zóna mi vychádza začiatok na 436mm a koniec 487mm v izolácií. Ročná bilancia odparenej a skondenzovanej vodnej pary je vporiadku.
Profilova fotka
@alex9164 Ahoj, áno máš pravdu, ja som tam videl 25cm izolácie, počítal som 15cm ( R= 4,55) +10cm ( R=3,0 )+ odporúčaných 8cm ( R = 2,4 ) = 9,95.
Ok tak zeraz je vsetko OK? Dakujem ;-)
@martin_isover Dobry den, prave zistujem vsetko o tych vami odporucanych PUREN FD-L doskach, ktore chcem pouzit z exterierovej strany pod exterierovymi zaluziami a dostal som otazku, ze ci ked je to obalene hlinikovou foliou sa nestane, ze tam bude kondenzovat vlhkost a po tej folii nebude kvapkat voda. VIete mi prosim vysvetlit resp zistit aky priebeh rosneho bodu bude v tomto pripade, kde je 300mm zelezobetonu a na tom by bolo 60 alebo 80mm PURENu. dakujem
Profilova fotka
@dbe Ahoj z hľadiska rosného bodu mi vychádza povrchová teplota 18,56 stupňa ak je skladba PIR + železobetónový preklad.. Počítal som pri vnútornej teplote +20 stupňov, vonkajšej -12 stupňov, vlhkosť vnútri 50% a vonku 84%. Teplota rosného bodu pri 20 stupňoch a 60% vlhkosti je 12 stupnov Celzia. Kondenzácia na povrchu nehrozí. Dá sa použiť aj PIR doska bez hliníkovej fólie, máme ju v ponuke pod názvom PURENOTHERM ma trochu horší sučiniteľ prechodu tepla 0,027 W/m.K pri hrúbke 6cm ma tepelný odpor 2,20m2.K/W. Pred tým ako sa rozhodneš pre konkrétne riešenie detailu odporúčal by som prekonzultovať ešte s výrobcom roliet ako odporúča kotviť roletu a osadiť okno aby nebola prerušená izolácia prekladu.
Profilova fotka
Ahojte, ďakujem za váš záujem a príspevky do dnešnej diskusie. Všetky ďalšie vaše otázky zodpovieme s kolegami hneď ako sa dostaneme opäť k počítačom ale najneskôr v priebehu pondelka 10.5. Prajem príjemné prežitie predĺženého víkendu.
@martin_isover Ďakujem.
Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o radu k zatepleniu RD z tehly Heluz Family 44 brúsená. Nejedná sa o pasívny dom. Akú hrúbku zateplenia zvoliť aby nevznikal rosný bod vo vnútri tehly? Ďakujem.
@martin_isover zdravím, chcem Vás poprosiť o názor - sme v štádiu hrubej stavby, dvojpodlažný dom, sedlová strecha, obvodové murivo ytong lambda 375 + plánovaných 20 cm fasádnej izolácie (minerálna vlna ale ešte nie sme pevne rozhodnutí či vlna alebo EPS),na pôjde je 25 cm ytong, nie 375, plánované zateplenie sokla 12 cm, podlaha na prízemí 15 cm EPS, plánované zateplenie strechy v šikminách 20 cm medzi krokvy + 30 cm pod krokvy = spolu 50 cm, strop na poschodí taktiež 50 cm (10 cm pod klieštiny, 20 cm medzi a 20 cm nad klieštiny), zateplenie strechy v časti pôjda 20 cm ( len medzi krokvy). Budeme vďační za každý názor.
Profilova fotka
@jozefina_82 Dobrý deň, čím plánujete zatepliť a kde sa stavba nachádza?
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?