Čo by ste vylepšili na Ytongu, prípadne aké produkty Vám v našom sortimente chýbajú?

Keďže sme inovatívna spoločnosť s najpredávanejším murovacím materiálom na trhu, radi by sme z množstva skúseností, ktoré s nami máte na stavbách privítali všetky podnety, ktoré by nás posunuli zas o krôčik ďalej.
1
2
@slavo_ytong Prečo je multipor niekoľkokrát drahší na m3 ako bežný ytong alebo polystyrén? Nepotrebujete ho predávať? Pri nižšej cene by sa dal použiť do podláh alebo na ploché strechy.
@radopp Suhlasim ze cena je pomerne vysoka - (hlavne vo vztahu k polystyrenu), sposobene je to faktorom dopravy, kedze multipor sa vyraba len v 2 vyrobnych zavodoch v Europe a my ho sem dovazame. Multipor je premiovy produkt skupiny, jeho vyroba je pomerne zlozita, comu samozrejme predchadzal zlozity a drahy vyskum. Na druhej strane multipor ma zivotnost muriva, je difuzne otvoreny, nestlacitelny ako polystyren, a ma rovnaky mineralny zaklad ako Ytong.
@slavo_ytong Rozhodovanie ľudí je obmedzené dĺžkou ich života a preto si radšej kúpia lacný polystyrén ako drahý multipor. Asi bude treba nájsť niečo, čo si budú vedieť ľudia vyrobiť sami a nebudú musieť počúvať reči o prémiovom výrobku. :-)
@slavo_ytong mne chyba sirsi sortiment z produktovej linie SILKA. fakt by bolo dobre na tom popracovat, lebo na zapade sa casto stavia z VPC a tiez som uz nainfikoval par ludi. v porovnani s konkurenciou tu velmi zaostavate. co sa difuzne otvorenych stien tyka, bolo by dobre urobit vacsiu osvetu medzi ludmi. lebo aj tu je vidiet, ze vela ludi chce mat dom, ktory dycha, pritom o par rokov "dychajuce" domy nebudu splnat kolaudacne podmienky. sam idem stavat dom, ktory dufam ze nebude dychat ani trosku, resp. bude mat riadene vetranie/dychanie. este k multiporu: v konecnom dosledku zakaznika zaujimaju len 2 veci: vlastnosti/kvalita a cena. pokial bude cena vysoka a vlastnosti/kvalita porovnatelne s konkurenciou, zakaznikovi mozete hovorit cokolvek, je to pre 99% ludi nepodstatne. sam mam s tym ako poskytovatel sluzieb vela skusenosti. jedna vec, ktoru asi tazko ovplyvnite, je preprava. kamarati sa casto stretavali s tym, ze im dosli polamane kvadre, ze sa dalsie poskodili pri vykladke a podobne.
Asi sa začnem zaujímať o umelý (poro)kameň, je to o triedu lepší materiál ako (póro)betón a môže si ho každý vyrobiť sám.
@bozsky_kaja K Silke mozem povedat len tolko ze sa pripravuju urcite kroky, aby sa tato produktova linia posilnila, aj ked na SK je podiel VPC rieseni pomerne malo. Myslim ze "dychajuce" domy s kolaudaciou vobec nebudu mat problem (ak sa bavime o Ytongu) nakolko ponukame riesenia, ktore splnaju standardy, ktore este len pridu do platnosti a hlavne stale pracuje aj nas vyskum a vyvoj na zlepseni parametrov niektorych produktov. Ak sa vratim k Multiporu tak ano, tento material nie je urceny pre kazdeho zakaznika, faktom ale zostava ze zaujem on je kazdym rokom vacsi, a tiez sme nespomenuli fakt ze je to jeden z mala materialov ktory je mozne pouzit aj na vnutorne zateplenie bez potreby realizacie parozabrany. Preprava po "nasich" cestach je naozaj velky problem, nakolko tvarnice z vyrobneho zavodu odchadzaju v bezchybnom stave, doprava a nasledna manipulacia ci uz v stavebninach, alebo na stavbach je uz druha vec.
@slavo_ytong jasne, ze VPC je aktualne v plienkach na Slovensku, no hlavne v okoli vacsich miest ceny za pozemky rastu, susedia su coraz blizsie a moznost stavat uzsie obvodove mury + mat velmi slusnu zvukovu izolaciu bude o chvilu na nezaplatenie. uz teraz to vidno v okoli Bratislavy, kde su domy doslova nalepene na muroch a zastavanost nema sancu splnat 40% limity. inak ked sme uz zabrdli do "dychajucich" domov, rad by ma zaujimalo, co by si si vybral ty. radsej difuzne otvoreny dom, alebo kvalitne vysuseny, poriadne zatepleny, nepriedusny dom, ktoreho dychanie by zabezpecovala rekuperacia?
Difúzne otvorený dom rýchlejšie schne, viď graf. Inak je to fuk.
Profilova fotka
@slavo_ytong k "Na druhej strane multipor ma zivotnost muriva, je difuzne otvoreny, nestlacitelny ako polystyren, a ma rovnaky mineralny zaklad ako Ytong" Este pripomenme, ze ma aj dakeko horsiu lambdu :).
Multipor je drahy ako prasa. Cenou je z polystyrenov porovnatelny len so Styrodurom - ktory som este teda na fasadu nevidel nikoho davat. Stoja zhruba rovnako, maju aj podobnu pevnost v tlaku, akurat, ze Styrodur za tie prachy aspon dobre izoluje.. Multipor len dycha a to je za tie €€€ trosku malo.. Zateplujeme kvoli uspore. Je to cisto ekonomicka vec. Tak preco zateplovat najdrahsimi materialmi, ked rovnaku sluzbu urobi EPS, za tretinu ceny?
@bozsky_kaja Otazka domu v ktorom by vymenu vzduchu zabezpecovala rekuperacia je dnes castou otazkou zakaznikov, je ale tazke dat na nu jednoznacnu odpoved. JE to naozaj individulana zalezitost kazdeho stavebnika aby spolu s projektantom nasli to co im bude najlepsie vyhovovat. Dnes je projektant povazovany za cloveka, ktory od investora chce vytiahnut peniaze za kopec papierov, ktore budu sluzit "iba" na vybavenie stavebneho povolenia. Pritom kvalitny projektant dokaze individualne prisposobit dom skutocnym potrebam zakaznikov.
Prajem príjemný zvyšok dňa a v prípade ďalších otázok je tu zajtra pre Vás kolega Julo...
Článok sa načítava...
Ako tu uz bolo spomenute, tiez mi chybaju niektore prvky pri produktovom rade Silka - napr. preklady. Priecky budem mat zo Silky 100 mm a preklady hrubky 100 mm som musel kupit Ytong. Pevnostne sice vyhovuju, ale budem musiet zrezat zo Silky, pretoze vyska je ina pri Silke a pri preklade :-( Bohuzial Silka je zatial na Slovensku neuceleny produktovy rad...
Profilova fotka
Ahojte, dnes som tu opäť ja, hneď keď prelúskam všetky otázky, som vám k dispozícii.....Pekný štvrtok všetkým
Profilova fotka
@dusanmt ... v tomto vám musím dať za pravdu, ako už písal kolega, pracuje sa na rozšírení produktov silka na SK trh, ale zatiaľ pri malých objemoch je to aktuálny "chudobný" stav doplnkov....
Profilova fotka
@majkoj ......doplním len že má lambdu = 0,045 W/(m.K), takže oproti EPS (lambda 0,037) je o cca 20% slabšia 8-)
Profilova fotka
@julo_ytong lenze moj eps ma 0,031 :), pretoze hrubka steny je tiez podstatna .
@majkoj Na hrubke zalezi! Ale hlavne zenam - vid tie skorsie diskusie. Maju pocit bezpecia.. Tiez to mam doma :-D To bol zaroven hlavny argument proti montovanemu..
Dom treba stavať rovno z izolácie, ktorá bude izolovať ako polystyrén a bude pevná ako kameň. No ale na čo by sa používali nové technológie, keď sa predávajú staré?
Profilova fotka
@majkoj ... to je v poriadku 8-) ja som len doplnil že nemá rádovo nižšie hodnoty.....
Profilova fotka
@radopp ... to je presne ideal stavebníctva..... aby obvod super izoloval, ale zároveň mal veľkú pevnosť..... Je to fyzikálne dosť ťažko spojiteľné....
@julo_ytong Dá sa vyrobiť niečo ako penosklo, len lacnejšie a za studena, takže sa dá liať do debnenia.
Profilova fotka
@radopp nooo to by bolo jedno z riešení, už len doladiť detaily :o))
@julo_ytong Nemám čas sa tým teraz zaoberať, možno to doladíte vy. ;-)
Profilova fotka
Dobrý deň chýbajú preklady na 500vku šírku ako to riešite? plánujem takúto stavbu a dumám ako na to.
@branomt Čo tak odliať to spolu s vencom? Dole podopretá foršta, po bokoch dosky zaklincovať do foršty a pórobetónu. Ak dom nebude zatepľovaný, tak spraviť užší preklad aby sa dal lokálne zatepliť.
Profilova fotka
@branomt presne ako píše radopp, je vhodné použiť užší preklad 375 mm, ktorý le zalícovaný z interiérovej strany a z exteriéru dotepliť XPS, vatou alebo ideálne Multiporom...... resp, zabetónovať spoločne s monolitickým vencom... Riešení je viacej.
Profilova fotka
Ďakujem za dnešnú diskusiu, zajtra vás do finále uvedie môj kolega Tomáš emoticon emoticon emoticon
Dobrý večer. Chýbajú mi osobne nosné preklady aj hrúbky 200 pre vnútorné nosné steny pre monolitický alebo montovaný strop. Možno je to príliš malý trh na to, aby sa aj takéto robili, no keď už máte P4-500 aj 20cm v ponuke a ani nosné a ani nenosné preklady neumožňujú svojimi rozmermi rozumne vyriešiť preklenutie dverí v interiéri. Ďakujem
@slavo_ytong Ak dokážete vytvoriť tvárnicu s tepelnoizolačnými vlastnosťami Ytong Theta+ a hrúbky 250mm a triedy min. P4-500 tak budete pre mňa a nielen pre mňa najlepšia firma na svete. Bude to ťažké :-D Odkukajte niečo z Isomuru a Novomuru a aplikujte to do Ytongu. Myslím si ,že takúto úlohu by Číňania zvládli do 1roku.
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?