Braas alebo Bramac?

Profilova fotka
Sme v štádiu rozhodovania sa medzi strešnými krytinami. Plocha strechy je cca 300m2, 25stupňový sklon, valba. A favoritmi sú Granát 13 s glazúrou od Braasu a Klasik Protector ako klasika betónová krytina. Strecha je dimenzovaná na betónovú krytinu. Ale ten Granát nás naozaj zaujal. Preto by sme chceli vedieť jeho výhody v porovnaní s betónom, keďže cenový rozdiel je zhruba 1/3 ceny v prospech betónu. Vďaka za odpoveď.
Profilova fotka
@alisael Zdravim. Ani jedno z oboch rozhodnuti nebude zle. Bramac Klasik je nasim bestsellerom, je najpredavanejsim modelom krytiny vobec na Slovensku. To znamena vela zakaznikov si preslo ponuku na trhu a prislo na to, ze Klasik ponuka vyborny pomer kvality za danu cenu a kupili ho. Klasik je vyrabany na Slovensku, vdaka optimalnym surovinam (cement, strk) dosahuje jeho pevnost vyborne vlastnosti (t.j. nezlomi sa pri zatazeni), tiez reklamacie nemame nan takmer ziadne. Braas je nemeckym vyrobkom, je vyrabany v spickovej, plne automatickej fabrike a tiez ma "stastie" na kvalitny material - hlinu. Vdaka tomu je jeho tvar presny bez odchyliek po vypaleni, tiez nenasiaka vlhkost a odola zatazeniu. Vnutri nema ziadne nedopalane casti, tzv. redukcne jadra. Mechanicke vlastnosti budu mat obe skridly podobne, rozdielom je okrem materialu dizajn povrchu - na Granate je povrch este hladsi a vo verzii s Engobou bude posobit (zblizka) atraktivnejsie. Pri odstupe, ked uz je skridla na streche, sa vsak dojem z hladkosti povrchu vyrovna. Vyber by mal byt na zaklade vasich preferencii - k materialu a optike. Kvalita oboch krytin je zhodna.
Profilova fotka
@marcel_bramac da sa ale povedat, ze palena krytina (keramicka) ma v porovnani s betonovou dlhsiu zivotnost?
Profilova fotka
@alisael V tomto je betonova krytina vo vyhode. Beton ako material casom zreje, t.zn. po vyrobeni sa mesiacmi a rokmi dalej zlepsuju jeho parametre odolnosti - straca vnutornu vlhkost a zvysuje svoju pevnost. Keramika je najlepsia tesne po vyrobeni a potom uz len "degraduje", urcite sa jej vlastnosti uz nezlepsuju. Ale niet dovod na obavy - pri dobre vyrobenej keramike je aj jej zivotnost podobne ako pri betone 80 - 100 rokov. To presahuje obdobie 30 rokov, co je obdobie 1 generacie stavitelov a moralneho zastarania akejkolvek strechy. Bez ohladu na jej technicky stav to nova generacia majitelov / stavitelov aj tak vymeni - uz len kvoli optike.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?