Zateplenie akumulačnej nádrže

Ahojte. Mám akumulačnú nádobu, ktorá je zateplená originál izoláciu zvrchu aj po obvode. Bude položená v kotolni na nevykurovanej dlažbe. Je treba ju izolovať aj zospodu, t.j. dať nejakú izolačnú vrstvu medzi nádobu a dlažbu? Ak áno, poradíte, ako ju izolovať zospodu?
Odpovedať
Predpokladám, že stojí na nočičkách... To potom stačí pod nádobu dať polystyrén, alebo ešte lepšie - minerálnu vlnu, koľko vojde. Vyrezať čo najtesnejšie a je zaizolované... :-)
Odpovedať
Nožičky ani nie, tak ako je na obrázku, ktorý prikladám. Stojí, neviem, či sa vyjadrím správne, na kovovej obruči. Zospodu som to vystriekal PUR penou, len stále tam bude kontakt s tou dlažbou cez tú obruč. Keď ju postavím na XPS, nezaborí sa mi doň? Bude to predsa 1200 kg....
Odpovedať
Profilova fotka
@anubi pravdepodobne zabori, obycajne sa tam daju naskrutkovat nozicky , kedze v TM byva dlazba vyspadovana.
Odpovedať
Pre ziveho to uz co riesite za chujovinu. Normalne to polozit tou obrucou na dlazbu! Spodok akumulacky aj tak nikdy nieje nabity na 100% to si myslite ze cez tu obruc bude ochladzovat nadrz?😊
Odpovedať
Ešte je možnosť nadvihnúť ju a obruč podložiť nejakými plastmi. Ale keď je pod ňu nastriekaná pena, tak s ňou tak ľahko nepohne nik... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek nikdy nepodceňuj nepriateľa. Voda je vodivý materiál, po ustálení nabíjania sa teplota dna nádrže zvýši a pretože v TM je obyčajne nižšia teplota dochádza k prestupu. Obruč je súčasne aj izoláciou, pretože uzatvára vzduch v nej. Po jej vyplnení je nádrž dôkladne zaizolovaná. Neuškodí to. Tu sa riešia aj okenné pásky bez účinku, nie len toto.
Odpovedať
Teraz mám nabitú AN, vývod č. 1 - 90 st C, vývod č. 3 - 80 st. C (viď obr.). Skúšal som rukou popod izoláciu teplotu prstenca, ktorú odhadujem na 25 st. C, pričom dlažba pod izoláciou a okolo prstenca je studená t.j. cca 17 st. C. Takže cez prstenec prestup tepla sa skoro nedeje.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to nie je práve vedecký prístup k meraniu.
Odpovedať
@jan45 Ak vieš pomeraj lepšie, ty vedec !
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek nejde len o obruc, u mna to zo spodu nie je zaizolovane vobec, nejake straty tam urcite budu, ale ja som bol tiez zatial lenivy to riesit :)
Odpovedať
@majkoj no zospodu by mala byt izolacia predpripravena na mieru obruce. Teda ja som mal pri reguluse. Tam ano suhlasim ze je to treba , ale stavat obruc na izolacny material a chujoviny ??!!! Pricom Vam cez kominy unikaju 180C spaliny😊
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ja som to tam nemal, bola len bocna a vrchna izolacia, ktovie ci sa stratila. To so spalinami nepis mne, ja kotol na tuhe palivo nemam :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj nepisem to tebe viem ze mas inu kozmicku technologiu😆😆
Odpovedať
@majkoj kolko litrovu an mas na to tepelne?. 200?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek 300l
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?