Zásobník na TUV vhodný k tepelnemu čerpadlu

Bude podľa vás tento zásobník dostatočný pre zásobovanie teplou vodou, pri ohreve vody TC vzduch/voda? Mojou požiadavkou je to, aby mohol byť pod tepelným čerpadlom. Zatiaľ v novostavbe budeme žiť len dvaja, tak neviem ci treba veľký objem, keďže u rodičov sme teraz 6 a máme klasický 120l bojler... A ešte sa mi nestalo, že by som nemal teplú vodu. Môj výber je: dražice okc 160 ntr/bp http://www.dzd.sk/sk/ohrievace-vody-b... Objem má 148l a plocha výmenníka je 1,45m². Ako záloha by v ňom bola špirála 2,2kW. Alebo radšej tento: dražice okc 200 ntrr/sol http://www.dzd.sk/sk/ohrievace-vody-b... Ten má objem 200l a plochu oboch výmenníkov 1,6m², záloha tá istá. Ideálny by bol 200 ntrr/bp, ale ten je o 100€ drahší, alebo 250 ntr/hp, no ten je zase vysoký Alebo ak viete niečo iné poradiť...
Odpovedať
Nemám TČ, tak len takú všeobecnú informáciu... objem sa nedá s klasickým elektrickým bojlerom dosť dobre porovnávať, lebo TČ ohrieva vodu na nižšiu teplotu... ak teda nechceš prikurovať špirálou.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, môžem sa opýtať o aké TČ ide ? Konkrétne značka a typ? Ja uvažujem nad NIBE VVM320, ktorý má v sebe vstavaný 160l zásobník na ohrev TV. Inak je podľa mojho názoru treba dať väčší aspoň 150l+ dať akumulačnú nádobu aspoň 200l na vykurovanie. Každé zariadenie má životnosť, ktorá sa dá počítať na počet štartov, čím menší zásobník, tým častejšie on/off.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?