Zaseknutý ventil Heimaier 3/4": Ako ho opraviť alebo vymeniť?

Žiaľ podarilo sa mi osku ventilu zatlačiť dovnútra a ani po namazaní a poklepávaní nechce ísť von. Ço s tým. Viem si prívod zmraziť a vymeniť ventil ale nechce sa mi do toho 4 dni pre vianocami. Dá sa kúpiť samotný ventil [ to mosadzné ] bez telesa ventilu? Alebo nejako silnou ihlou podpáčiť a pokúsiť sa to vytiahnuť? Čo s tým. Aj som poklepával kladivom a nič. Iba som to viac dotentoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209209 kladivo a ihla to vzdy len zhorsi. kup novy ventil a vymen. creva na TSV heimeier nepredava...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@milan209209 kladivo a ihla to vzdy len zhorsi. k…
@mgx som si myslel. pokiaľ trčala oska mal som ju povytiahnuť a tak rozhýbať. čo už...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

Žiaľ podarilo sa mi osku ventilu zatlačiť dovnútr…
@milan209209 čo tak odskrutkovať vrchnú matku okolo vretena, pod ňou je gumové tesnienie.. Bude trošku striekať voda, ale nie veľa. Budeš mať priestor na chytenie vretena blickami.. vytiahnuť a povoliť....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

Žiaľ podarilo sa mi osku ventilu zatlačiť dovnútr…
@milan209209 povol tu najmenšiu maticu. Poväčšine potom poskočí ten valček ventilu sám von... Následne chyť blickami...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@milan209209 čo tak odskrutkovať vrchnú matku oko…
@zicher ďakujem za radu. pokiaľ to pôjde povoliť ako na klasických šúpatkových ventiloch je tam upchávka. Zajtra to skúsim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@milan209209 povol tu najmenšiu maticu. Poväčšine…
@paracetamol123 Tak sa to podarilo. Ďakujem za radu aj tebe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?