Vymenili sme si radiátory. Susedom ich staré nefungujú

Ahojte, prosim o radu. Dali sme si v 40-rocnej bytovke vymenit radiatory - liatinove za panelove (asi chyba nasho zivota). Po vymene a napusteni systemu sa zacali susedia nad nami stazovat na nedostatocne hrejuce radiatory. Sme na 6.poschodi, byt na 7. a 12. nad nami ma radiatory v poriadku. Problem je s bytmi na 8.,9., 10 a 11. poschodi. Rurky maju teple, radiatory im do polovice slabo hreju a druha polovica radiatorov je studena. Ventily na odvzdusnenie na radiatoroch nemaju. Susedia o nas vedia, ze sme si menili radiatory a samozrejme davaju za vinu nam. Co sme sa zatial znamych, aj kurenarov pytali, nikto sa s takymto niecim nestretol a nevie poradit. Ak viete pomoct, poradit, alebo mate skusenost, prosim napiste ako sfunkcnit system aby im radiatory hriali a my sme mali konecne klud. Dakujem.
Odpovedať
ahoj, u nás bol presne ten istý problem ked vymenila suseda radiatory. Správcu sme požiadali o vypustenie systému a preplachnutie, neverila by si kolko špiny odtial vytieklo, výhoda bola že ked nám menili termohlavice(v každom byte) nechali sme vypláchnut aj radiátory odvtedy ke všade teplo... tak neviem...
Odpovedať
Ahoj , nasi mali tiez problem, ze mali teple radiatory do polovice. Kedze tiez nemaju odvzdusnovacie ventily, povolil trochu radiator, ako je pripojeny k celemu systemu a bolo. Spravil si primitivny odvzdusnovaci ventil, trosku bolo z toho vody, ale lepsie ako kosa v byte. Inak prijemni susedia, ked vsetko zvalia na vas:)
Odpovedať
Profilova fotka
no.... treba odvzdusnit dobre vsetky radiatory, inak nebude kurit.... u nas dobre nekurilo susede nad nami a dosli za nami, aby sme ich my pod nou odvzdusnili a pomohlo to :) ale musia vsetci.......
Odpovedať
Profilova fotka
@hana16 ak je radiator len dopoly teply., je zavzdusneny. to viem na isto ... treba trpezlivost, niekedy kym dojde na bublinu treba odpuśtit poriadne vela vody,aj 3-4 flase a potom to pride :)
Odpovedať
no možno by pomohlo zmenšiť prietok na vašich radiátoroch.U mňa to tiež urobili.V byte postupne od prvého začali a zväčšovali prietok až po posledný ,ten má najväčší.To sa robí na spodnej rúre - spiatočke, tam je taká matica na to. na radiátore...Dovtedy mi povedzme v dielni nekúrilo a ke´d v izbách trošku priškrtili tak aj v dielni sa rozhorúčil. A nemá to u mňa nič s odvzdušnením. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no vidis, tak aj to moze byt :) ale mozno dom a bytovky su inak robene, ved nech poskusaju viacero moznosti, nieco snad naberie :)
Odpovedať
no ak majú nové radiátory ako ja tak tam sú tie matice originál od výrobcu...a proste to všetkú vodu vtiahne k nim a ostatným ide už ochladená.Takto mi to kúrenári vysvetlili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahoj, mam podobny problem, v rodinnom dome. Menili sme na jesen ventily za termoregulacne. Zaroven v obyvacke zostal termostat, vykurovaci system je klasicky s expanznou nadrzou, samospadovou. Radiatory su teple iba v hornej polovici, co nestaci, kotol bezi prakticky stale a je problem dostat sa na 18C. Odvzdusnovali sme 100x, vzdy ide trocha vzduchu a nasleduje voda. Nechapem, moze to byt tak zasadne zavzdusnene, ked tam toho vzduchu unika vzdy iba malo? Pripada mi to, akoby tam "cestovali" iba male bublinky. Preco by potom ale bola studena zasadne dolna polovica v kazdom radiatore, vzduch sa logicky nedrzi dolu, alebo? Ina moznost, je mozne, ze su tie radiatory (liatinove) tak zanesene spinou, hrdzou? (a pri vymene vody v systeme sa zaniesli trubky) Da sa s tym nieco urobit pocas vykurovacej sezony? Alebo ventily maju nizsi prietok, tak povodne dostacujuce cerpadlo nestiha? Skusali sme aj zatvorit niektore radiatory, ale aj ked bola polovica systemu "zaskrtena", otvorene radiatory stale hriali iba v hornej casti. Alebo nejaky iny mozny dovod, napad na riesenie? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?