Vymena kotla

Dobrý deň . Potrebujem poradiť ohľadom plynového kotla . Pokazil sa nám kotol Protherm Tiger (tento ešte nebol kondenzačný) Uvažujem nad kúpou ale rozhodujem sa medzi Panther Condens KKV alebo Tiger Condens 18/25 KKZ 42 Kotol je v podkroví ako je kúpeľňa a je tam malo miesta
Odpovedať
1
2
@majosek1 to radšej viessman vitodens 111, minimalny rozdiel v cene ale ovela menej plynu spališ.
Odpovedať
@majosek1 koľko máš kúpeľne?? iba jednu? či viac?
Odpovedať
@1gugu zatoto ta tu teraz ukamenuju
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek neide o ukameňovanie, ale laik, čo tomu nerozumie by nemal radiť. Toto je len diskuzné fórum, každý môže vyjadriť názor, ale radiť by mali takí, čo tomu trochu hovia.Tu je rada ťažká aj pre odborníka, žiadne konkrétne podklady.
Odpovedať
@jan45 to mate svatu pravdu tu darmo zacne clovek radit zo skusenosti v momente ho hejtuju. Kazdopadne kondenzacny kotol oproti turbo kotlu nespravi vacsi rozdiel na spotrebe ako 13% Kondenzacny oproti atmosferickemu dakonu atd spravi cca niakych 25% Toto su moje osobne skusenosti v dajme tomu 100 pripadoch.
Odpovedať
@gkrivanek zozaciatku to znelo, ako keby si suhlasil s jeho vyhlasenim, ze s viessmanom spali "ovela menej plynu" ako s kondenzacnymi kotlami spomenutych znaciek. Ja skusenosti nemam ziadne, ale dost o tom pochybujem... pripadne mam inu latku na "ovela menej" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek vyzerá to na našu debatu, ale možno si z toho vyberie aj majosek1, vyzerá to na radiatorové kúrenie a tam kondenz zníži spotrebu len v medziobdobí, keď nepotrebuje teplotu nad 60°C @gashtaan súhlas, rozdiel medzi "spotrebou" na kotloch môže byť rádovo v %ˇ, je to len o účinnosti odovzávacieho radiatora
Odpovedať
@jan45 si odbornik ale uvedom si ze kk pomoze vzdy a ten mytus o nejakych 60°je blbost, pokial nemas staru chajdu s mega stratami tak ani tych 60°neni treba a ako je napr teraz nad nulou + slnko pod nulou 3-7° to si neni nejake velke mrazy. Hpovorim 3 poschodova kocka 5 cm, polystyren a kk tecie cele dni, max je nastavene na 55°C, je tam ekvitermika a poviem ti neviem ci to na 55 vobec niekedy slo a tecie z neho voda stale. Sice neviem posudit aky je tam rozdiel v ucinnosti, ci je to vobec nieco meratelne ale kondenzovat kondezuje
Odpovedať
@gkrivanek nech si mysli každy čo chce ale fakty ktore som realne zažil nevyvrati nikto. Mal protherm a po namontovani viessman 111 je spotreba plynu sa znižila asi o 20-25% oproti protherm. Nech si kazdy da taky kotol aky chce,len tvrdim že su rozdiely v spotrebe.Ani ja som tomu nechcel verit ale realita to ukazala.
Odpovedať
@1gugu Kolko m2 vykuruješ?
Odpovedať
@milanpetruska 175m2,ale to je jedno. pre mna podstatne je že pri tych istych m2 sa znižila spotreba po vymene kotla protherm za viessman,a pri tych istych teplotach.
Odpovedať
@1gugu Dik za info,rozmyšlam o kupe kotla do staršieho domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@1gugu mne to nemusis hovorit pracujem len s viessmanmi zopar rokov. To ma tesi ze ti az tak klesla ta teplota zrejme si mal atmosfericky nastenny protherm tam je o cosi vyssia spotreba oproti turbo kotlom. Jan45 Vysoku usporu dosiahneme s KK ked sa nastavi regulacia na max 58 C co neustale aj robim pretoze tu na zapadnom slovensku v tychto slabych zimach dokazu vyhriat dom aj s tepelnym spadom 60/40. Samozrejme mate pravdu v tom ze na takej orave ten tepelny spad nestaci a KK dokaze optimalne fungovat len v prechodnych obdobiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu Aky mal protherm ?
Odpovedať
Dom 2poschodia cca 160 m2 Na spodnom poschodí podlahové kúrenie cca 80m2 a na hornom poschodí radiátory cca 80 m2 mám dve kúpeľne. Kotol nastavená teplota 45 stupňov
Odpovedať
@yuri66 tiger s ohrevom tuv.
Odpovedať
@1gugu kondenzacny?
Odpovedať
@gashtaan ano,len sa pokazil tak že sa to neoplatilo dat opravit ,tak kupil novy.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu Ak to bol kondenzačny tak trepeš kraviny ako krivanek
Odpovedať
@yuri66 uz len ty si tu chybal ty ....
Odpovedať
@yuri66 kto tu trepe tak to si akurat ty. Toto je realita,ktoru vidim na vlastne oči.
Odpovedať
@1gugu s tymto exotom ani nekomunikuj on sustavne provokuje a nic nedokaze potvrdit je to trol.
Odpovedať
@gkrivanek V mojom okoli boli 3x wiesman nahradene prothermom panter kondenzacnym z dovodu,ze servis+ opravy na tych wiesmanoch prevysovali usporu na plyne .A tie protherm kondenzacne zatial 6rok bez poruchy a spotreba +- rovnaka . Ze tazka debata co je lepsie :-D
Odpovedať
@dodik13 doteraz som menil stary viessmann za novy mozno 3 x ak su a boli udrziavane bez problemov 15 - 17 rocne slapu ako hodinky. Ked sa o zariadenie clovek stara tak vydrzi otazne je kolko.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu ty budes nejaky klon toho experta krivanka
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ty by sa nemal vobec zapajat do diskusii, pred rokom si pisal ze tu nepachnes, tak netrep uz
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek viessmanov je na slovensku instalovanych tak max. 2 perc. ale kolko poruch sa uz o nich pise je neskutocne vela, prothermov je tu cez 90 perc. a poruch na instalaciu nepomerne mensi
Odpovedať
@yuri66 presne tie tvoje 2% potvrdzuju tvoju nevedomost :)) Tu vidiet ze si zakomplexovany primitiv co tu do mna neustale vyskakuje kvoly viessmanu. Co ti prebrali zakazku kde si si s prothermom neprdol ze si tak nanu zanevrel. Velmi zle zmyslanie mas take iste ako ked octaviafil sa ide pobyt zato ake je to dokonale auto. Sa prosim ta uvedom a vylez z tej riti prothermu rozhliadni sa a uvidis ze svet nieje len o protherme. Keby si bol vo veciach zbehly nikdy nevypotis 2%. Keby si videl velke kotolne kde vo velmi vysokej miere najdes len viessmann ci su to centralne kotolne ci hotely ci nemocnice atd atd. Si zakomplexovany blbec nic viac a cudujem sa ja preco si sa tu zas po roku ty objavil si tu len na obtiaz nikdy som nevidel ze by si niekomu poradil si len parazit.
Odpovedať
@yuri66 90% prothrmrmov si riadne zapotil kravinu, daj zdroj tej statistiky prosim ta.
Odpovedať
@yuri66 musim sa len na tebe zasmiat že aky si ty troll. Možeš tu kydat hoci ako ,ale realita ktoru vidim na vlastne oči nedava pravdu tebe ale mne. čo sa tíka prothermov,ano boli skoro vsade prothermy lebo tie boli najlepsie prístupne nakolko ich v skalici montujudo kopi.Lenže ludia sa už prebrali a väčšina chce usporny a spolahlivy kotol.Pokial ma človek len protherm a funguje tak je spokojny ,ale ked dojde na lamanie chleba a da si iny/v mojom pripade Viessman/ tak vtedy zisti ake su rozdiely v uspore ako aj kvalite.To že ta niekto poslal do riti že si nedal od teba namontovat protherm tak nemusis tu trolovat,skor by si sa mal pozret do zrkadla a zamysliet sa nad sebou.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?