Výkon kotla

Zdravím, vedel mi by poradiť niekto odborne poradiť ohľadom výkonu kotla rozhodujem sa medzi dvoma KK. Protherm - Panther Condens 30 KKO + zasobník na teplu vodu 120l alebo Buderus Logamax plus GB172 23 + zasobník na teplú vodu jedná sa o totalnu rekonštrukciu dvojpodlažnej kom. kocky prizemie 110 m2 a poschodie 70 m2 (total 180m2 ) - všade podlahove kúrenie dolu 120 okruhov, hore 7 nemám projekt a ani neviem tepelné straty len okná som vymenil za 3skla a dom bude zateplený 10 cm rockwool poradte aký výkon bude ok, lebo mal som tam už 4 kurenárov a ani jeden sa nezohol z tým druhým :) poradí niekto?
Odpovedať
Tazko povedat ze ci ist podla tabulky a objemu domu. Kamarat vykuruje 550m2 ma Buderusa 3-12kw k tomu 120L zasobnik na TUV a staci mu to v pohode a ro ma radiatory. Kuri stale celu zimu lebo je to ako objekt pre firmu na vikene nevypina a cca 2900m3 plynu za rok. Kto by povedal ze 12kw na to bude stacit, a to nejde vkuse ze vy nestihal ide na tom spodnom vykone. Nieje to novy objekt ale zatepleny s trosklami. Su tam otvorene priestory.
Odpovedať
Profilova fotka
musis si urobit prepocty tep. strat (alebo ich odhadnut podla akt. spotreby) pri zatepleni. prvy condens 30 kko je absolutne nevhodny, min. vykon 9kw. tzn. bude stale cyklovat. dobrych kotlov s vykonom 17-24kw mas mraky, len si vybrat.
Odpovedať
Myslis ze mi bude stacit ten do 25kw?
Odpovedať
Profilova fotka
@mullerko - zober papier, pero a spocitaj si tep. straty. ak to nevies, tak niekomu zaplat, nech to urobi za teba. Kazdy dom je iny, ine su straty na orave a ine v Komarne. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@mullerko určite, a môžete kúriť min. 2 susedov ak majú len trochu izolované domy, najmä pri Hlohovci
Odpovedať
@mullerko Ten najvyšší výkon na kotli sa udáva ...kôli ohrevu vody nie na kúrenie ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?