Odpoveď na príspevok od adamello:
Dobrý deň, rodičia bývajú v cca 50-60 ročnom dom… @adamello ak mati radi susedov len uhlie nie. neblazni s uhlim v roku 2025.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@adamello ak mati radi susedov len uhlie nie. neb… @sousedekovci89 Ja viem, preto sa pýtam. Aj keď realita je taká že u nás v okolí kúri 90% domov uhlím. Aj v roku 2025 je to najlacnejší zdroj tepla pre staršie domy. S peletami sa tvárime že sú eko bio raw, ale ich cena podľa grafov preskočila myslím aj hodnotu 700€/t a majú pritom polovicu výhrevnosti uhlia.Odpoveď na príspevok od adamello:
Ešte by som dodal, keby vystrelili pelety znova n… @adamello ako sa smiem spýtať s akým rozpočtom počítate... ?Odpoveď na príspevok od adamello:
@sousedekovci89 Ja viem, preto sa pýtam. Aj keď r… @adamello preto ze ten smrad po dedine- je rok 2025 uz by to malo konecne patrit do historie nie aby sa clovek bal okno otvorit.Odpoveď na príspevok od buminka555:
Rok 2025 znamená niečo viac ako bol rok napr 1950… @buminka555 no v roku 1950 bola "mandelinka" agentom z usa, dnes vieme ze je to bezny skodca ktory do europy prisiel spolu so zemiakmi. Snad pochopis co som tym prikladom myslel.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@adamello preto ze ten smrad po dedine- je rok 20… @sousedekovci89 Ak mám pravdu povedať, tak mi to niekedy aj chýba. Pred zimou som z každej strany počul cirkulárky, bolo cítiť oveľa väčší smrad z komínov, ale bolo to také, ako by som to, no ako sopliak som to vnímal tak, že sa už blížia Vianoce. V škole niekedy uhoľné prázdniny boli a zavedením plynu v dedine nám spravili "škrt cez rozpočet", keďže už tieto mimoriadne prázdiny nehrozili. :D A ešte keď nejaký dobrák kúril nejakými plastovými kravinami (viem, že niektorí zvykli skúriť aj plastové fľaše), či asfaltom alebo čo to tam pchali do "peteriek" (podľa dymu z komína to fakt mohol byť asfalt), to ešte len bola aróma. A plus do toho nejaký ten traboš či wartburg, kam sa hrabe nejaké potpouri (či ako sa tomu nadáva) No, ale tá doba (cca 80-90-te roky) mala svoje čaro. Samozrejme pre mňa ako sopliaka. Alebo jeden starký mal fajn traktor, ešte na kľuku. Chudáčisko, než to naštartoval, tak nasadol a zosadol snáď aj 10 krát. @buminka555 Myslím, že to nie je ani tak o tom, aký je rok, ako skôr o tom, aké sú možnosti.