Menu Forum

Viessmann vitodens 111 nastavenie

fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 Chcel by som sa spytat ako sa da nastavit maximalna teplota vody na ohrev v radiatoroch, nakolko ked mam teplotu v izbe na termostate nadstavenu na 21 st. a zadam 22 tak mi kotol zacne automaticky peckovat vodu na 83 st. co sa mi zda dost vela na plas hlinnikove trubky. Da sa nadstavit teplota do neakych 60 st.
Dakujem
3. feb 2015 o 23:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 Otočné koliesko termostatu na kotli nastav na bodku, prípadne inú vyhovujúcu hodnotu. Plasthliníkové rúrky takú teplotu vydržia... emoticon
4. feb 2015 o 06:15  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1272 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 Lenze predpokladam ze mate OT termostat.
a vonku cidlo vonkajsej teploty.
v tom pripade musite nastavit vystup max teploty na termostate v servisnom menu kde treba prekodovat nastavenie Tam sa nastavuje aj teplota TUV v zasobniku.
na 80C nemoze kurit KOndenzacny kotol to je neekonomicke
hodte Pm vecer vam napisem postup alebo preposlem navod
pozrite si tento termostat honyewell 707 takto by mal aj vas vyzerat ked je orig viessmanacky
4. feb 2015 o 07:14  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 Dakujemza odpovede. Mam termostat vitotrol 100 OT a vonkajsie cidlo teploty. Do menu termostatu sa viem dostat. Zmenil som aj to aby sa riadil len teplotou v izbe kde sa nachadza , nakolko ekvitermicka krivka ma moc neoslovila. Takze v menu kategoria 1 odsek 14:rc som nastavil parameter 0 co znamena riadenie podla priestoru a v kategorii 3 odsek 1:CH nastavenie maximalnej teploty topne vody som chcel dat 60 ale vobec to nejde zmenit a neviem preco. Je tam stale 80 st. Ked mam zapnuty termostat a cidlo, automaticky otocne kolieska nereaguju
4. feb 2015 o 12:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 mail: mickos@zoznam.sk
4. feb 2015 o 12:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
 hm pokial mate tento termostat tak k comu sluzi ekvitermicky regulator napr.: vitotronic 200? Ja som tak vedel ze iba ekvitermicke regulatori maju vonkajsie cidlo a tieto klasicke nemaju. sry za OT
4. feb 2015 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1272 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @black1no 111 je obycajna 100 vka regulacia + par funkcii naviac

To co vy spominate je regulacia vitotronic 200 ktora je v kotli a do kotla staci pripojit vonkajsie cidlo.
pri 100 je nutne zariadenie s Open Therm protokolom ale da sa aj bez neho samotnym snimacom vonk. teploty
4. feb 2015 o 13:24  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
 @gkrivanek no tak teraz uz vobec nerozumiem. vysvetlite mi prosim vas aky je rozdiel medzi vitotronic 100 a 200? Lebo rozdiel je medzi nimi cca 200 az 300e. Ja som bol v tom domneni ze 200ka ma aj vonkajsie cidlo a 100ka nema :(
4. feb 2015 o 14:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
box
Registroval sa 25. februára 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 331 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
box
Registroval sa 25. februára 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 331 príspevkov.
 ...nemáte niekto manuál pre servisné nastavenia na Vitodens 100-W?

vdaka
4. feb 2015 o 14:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1272 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @black1no vy si mylite regulaciu a dialkovy ovladac ci termostat.

Vitotrol je dialkove ovladanie pre regulaciu( teda mozog kotla) vitotronic 200.
Vitotronic je mozog teda regulacia kotla co su 100 200 300....

V pripade 100 vkovej rady to iste ako 111
Sa kotol riadi pridavnou regulaciou vitotrol 100OT termostatom.
ale pri kotloch 200vkovej rady je uz regulacia priamo v kotli v podstate ten display v strede kotla.
kde si nastavujete vsetko
tu mozete pripojit dialkove ovladanie fungujuci cez Ebus s nazvom Vitotrol 200-300 A atd.
4. feb 2015 o 16:38  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 
4. feb 2015 o 18:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 Takto vyzera moje ovladanie kotla. Z kotla mi ide potom extra kabel na vonkajsiu stenu teda cidlo.
Mne ide len o to aby maximalna teplota vody v radiatoroch nepresiahla 60 st , ak budem mat regulaciu tepla na izbovu. Vlastne vtedy cidlo nepracuje a kotol sa zapina a vypina podla toho aka je teplota v izbe a aku teplotu nastavim na ovladaci.
Ked mam v izbe neakych 20 st a pridem domov a dam 22 tak totol automaticky zacne peckovat radiatory na 83 st co nechcem. Chcem to do 60st.
4. feb 2015 o 19:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1272 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 Takze v menu kategoria 1 odsek 14:rc som nastavil parameter 0 co znamena riadenie podla priestoru a v kategorii 3 odsek 1:CH nastavenie maximalnej teploty topne vody som chcel dat 60 ale vobec to nejde zmenit a neviem preco. Je tam stale 80 st. Ked mam zapnuty termostat a cidlo, automaticky otocne kolieska nereaguju

nastav 14rc na riadenie sa cez vonkajsie cidlo a ekvitermiku nastav na max 60 C´ podla krivky.

inak aj mne sa už stalo že sa nedala nastaviť maximalna teplota na tom termostate na 100 vkovom kotli pretože je tých 80Cˇ preddefinované výrobcom ale pri 111 ke to na 100% ide nastaviť. len skus prehodiť 14rc na 1 alebo 2
4. feb 2015 o 19:39  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 Mám doma 111-ku, mal som aj tento istý trmostat - vyhodil som to.
Poprvé, kotlové čerpadlo ide nonstop, či kotol hreje UK vodu, alebo nie, nakoľko stále potrebuje vedieť teplotu spiatočky, aby kúril kondenzačne.
Keďže je v kúpelni, blízko spálne a hučal slušne, musela nastať zmena...
OT som vymenil za Vitotrol 100 UTA http://www.viessmann.fr/content/dam/internet-fr/images/produits/vitotrol_100_ouverte0/60103.jpg
Dodržiavanie teploty nehrozilo, ani pri korekcii steny, ani pri zmene hysterézy ani nijako - zobrazené údaje sa od skutočných líšili aj o 1,5 stupňa.

Je pravda, kúrim do radiátorov, ale teplotu vody si nastavím práve tým kotlovým termostatom a kotol si veselo kondenzuje.emoticon Izbový termostat som dal on/off od starého kotla, EURO 091, ten kúri len keď treba a kotol necirkuluje zbytočne v radiátoroch 30 stupňovú vodu.
4. feb 2015 o 19:58  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
fotoportrét
fotoportrét
black1no
Registroval sa 17. októbra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 67 príspevkov. Okres Nové Zámky.
 @gkrivanek dakujem pekne za vysvetlenie, mal som v tom riadny misung... Este raz sa ospravedlnujem za OT autorovi
4. feb 2015 o 20:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
 @dedo758 pozri si PT52
4. feb 2015 o 20:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @robo28w Keby mal niekto na týždeň-dva požičať... emoticon Ten sa už nebude správať ako ten fismaňácky? Minimálne to stále zapnuté čerpadlo ma hnevalo...
4. feb 2015 o 20:31  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1272 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 tak tak tu PT 52 si objednaj a nahod tiež mi ju robo radil ze je omnoho lepsia

ten viessmanacik je klasický honnyewell ci ako sa to pise
4. feb 2015 o 21:28  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
 PT52 je opentherm urceny pre viac kotlov a jednym je aj viessmann vitodens 100-kova rada,taktiez 111 w.Urcite je lepsi ako vitotrol 100 OT a tu jednoduchu regulaciu stovky vylepsi.
4. feb 2015 o 21:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 747 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 747 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
 dalsia moznost je QAA73.110, PT52 ma velmi neuchvatilo - nasiel som vnutri 2 studene spoje. Po preletovani dosky to uz slape, ale toto by sa stavat nemalo,ale zasa co by som chcel za tie prachy emoticon
4. feb 2015 o 22:34  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 747 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 747 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
 s Vitodensom 100 by QAA73 mala chodit, s 111w si nie som taky isty... = skor nie :(
4. feb 2015 o 22:52  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 @dedo758
No ved aj mne ide stale to cerpadlo ci kuri alebo nie. Kde kupim ten iny termostat? Vyriesi sa cely moj problem ked ho vymenim? Dik
4. feb 2015 o 23:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 @gkrivanek
Skusal som ako si napisal ale tych 80 st nezmenim
5. feb 2015 o 00:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 @robo28w
Takze pri tom PT52 by uz nemalo ist cerpadlo nonstop?
5. feb 2015 o 09:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
 @talian25 ja ho mam na vitodense 100w a po prekureni pozadovanej teploty vypne kotol a aj cerpadlo.
5. feb 2015 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 No len neviem ci to bude fungovat aj na tej 111 -ke.
Zapojenie je asi take iste ako na starom termostate co mam, ci nevies!
5. feb 2015 o 14:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
 @talian25
PT 52 udava vyrobca pre kotle viessmann,takze to bude fungovat aj na 111 w.Regulacia je ta ista ako pri 100w.
Ked mas doma vitotrol 100 OT + vonkajsie cidlo,tak ti staci vymenit vitotrol za PT 52.
5. feb 2015 o 18:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 @robo28w
Dik. A da sa tam nastavit aj ta maximalna teplota vykurovacej vody?
5. feb 2015 o 18:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
robo28w
Registroval sa 12. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 200 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nitra.
 @talian25 Stiahni si manual PT52 a uvidis co vsetko sa na tom da nadstavovat.Samozrejme aj nadstavenie min a max vykurovacej vody do kurenia.
5. feb 2015 o 18:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
fotoportrét
fotoportrét
talian25
Registroval sa 6. júna 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 12 príspevkov. Okres Piešťany.
 @robo28w
Dik
5. feb 2015 o 19:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to