Vhodný plynový kotol do viacrodinného domu.

Ahoj, chcem sa opýtať, prerábam podkrovie+ dostavujem 100m2 k starému domu, kde na podlaží bývajú svokrovci. Chcem sa opýtať, aké by bolo najlepšie riešenie plynového kotla, keď chcem aby : svokrovci mali vlastný okruh + vlastný regulátor teploty(termostat) - majú radiátory ja som mal vlastný okruh + vlastný termostat - mám v starej(podkrovnej) časti radiatory a v nove časti budem mať 80m2 podlahovky existujú aj kotle čo majú viac ako dva okruhy? 1okruh by bol- kurenie svokrovci 2okruh -ja radiatory 3okru - ja podlahovka ďakujem pekne za rady
Odpovedať
Profilova fotka
minimalne dve cerpadlovky ku kotlu, najlepsie tri a mozete vsetko regulovat ;-)
Odpovedať
@rastodn často robím takéto systémy. takže ja by som volil 1x Viessmann vitodens 200 26KW s externým 120 L zásobníkom 2x čerpadlová skupina bez mixu 1x čerpadlová skupina s mixom 1x trojnásobný rozdelovač 1x hydraulická výhybka 1x snímač teploty hyd. výhybky 1x servomotor +riadenie mixu 1X riadenie 2 čerpadloviek 2x vitotrol 200 dokonale sa to dá ovládať z každej zony , nastavenie vlastných programov , vlastného sklonu ekvitermiky.
Odpovedať
da sa to spravit s akymkolvek kotlom. kotol by kuril do anuloidu a za anuloidom napojit jednotlive vetvi cez cerpadlovu skupinu a v pripade podlahovky + mix, riadenie na trhu je dost riadiacich systemou na takuto aplikaciu.
Odpovedať
@jnplyn samozrejme ze sa aj tak da. Ale takto je to dokonalejsie a komplexne no bohuzial aj drahsie.
Odpovedať
ja som to robil aj s prothermom Medved cez anuloid a riadenie bolo cez termostaty, no najviac sa my to pacilo s kotlom Junkers Cerapur Comfort tam som pouzil ako hlavny regulator FW 500, podruzny regulator FB 10, a moduly IPM a IPM2, modul ISM - solar a modul IEM - bazen. a tiez cez anuloid. no a ostra voda pre TUV bola z kotla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?