Udrží 7cm poter krbovu vložku?

Ahojte, potreboval by som poradiť. Chcem postaviť krb a neviem či poter udrží krbovú vložku (315 kg). Krbovú vložku by som chcel Romotop Heat 3G L + 2x bočná akumulačna sada + 1x horná. Pred potermi som na to nemyslel a teraz keď bol pozrieť chlapík čo stavia krby, tak povedal, že by trebalo tu časť, kde bude krbova vložka stáť, vysekať a zaliať betónom. Predajca zase tvrdí, že je to ako väčšia naložená skriňa a že ten poter to zvládne. Priznám sa, nechce sa mi sekať do poteru, hlavne keď neviem, kde presne ide hadica na podlahové kúrenie. Ešte ma napadlo že vysekám len v tých miestach, kde sú nohy krbovej vložky. Ďakujem za každý názor.
Odpovedať
My máme krbovú vložku s hmotnosťou 219 kg. Stojí na potery ktorý je hrubý 5cm. A drží to v pohode
Odpovedať
@minopp A čo je pod poterom? Ak máš pochybnosti o únosnosti, tak si zavolaj 3 statných kamarátov a postavte sa na miesto, kde bude krb. Ak vás to udrží, tak to udrží aj krb. Ak nie, tak budeš sekať. Ale ak má ten poter v celej hrúbke 7 cm (teda tých 7 cm je nad potrubím), tak podľa mňa to udrží. Ja mám v garáži 5 cm poter na XPS a unesie to aj 1,5 tonové auto.
Odpovedať
@minopp my sme robili betonovy základ pod krb tak ako nám povedal krbár
Odpovedať
@chrobak7 pod poterom je EPS 70 NEO 2x5cm, systemova doska rehau a poter. ci ma hrubku 7 alebo len 6 cm neviem presne povedat ale podla skladby by mal mat minimalne 6cm (planovanych bolo 7cm). Prikladam nejake foto ale niesom si istý, či už aj ta vložka nebude stáť na tej hadici.
Odpovedať
@minopp Tak to je na figu, keď si pod krb položil aj hadicu kúrenia. ak náhodou praskne poter - keďže máš pod ním iba EPS), tak ti môže poškodiť hadicu. Pod krb sa nedáva kúrenie a ani EPS, No nič, treba skúsiť tých kamarátov. A pre istotu zavolaj štyroch.
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim, ten eps 70 vam niekto poradil? vacsinou sa dava eps 100 - 150.
Odpovedať
@rusty727 nie to je omyl. Som si ho pomýlil s fasádnym. Dával som tam eps 100 Neo do podlahy
Odpovedať
Profilova fotka
Mám niekoľko rokov v prevádzke aj kachľovú pec (cca 1200kg) na 7 cm poter a podlahovka, no pod tou pecou sme urobili železobetónovú dosku, ktorá tlak pece rozloží a ničomu to dosiaľ neublížilo. Realizácia cca 10 rokov dozadu, žiadna sťažnosť ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?