Termost. ventil

Zdravim,da sa nejako pretesnit term. ventil,tečie mi popri tej tyčke?
Odpovedať

Odpovedať
@alanec vymena.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím vospolok.Chcem vymeniť ventily na liatinových radiátoroch za termostatické.Aký výrobok by ste mi odporučili z hladiska spoľahlivosti. Podmienka rozmer hlavice M 30 x 1,5 a pripojenie na 3/8". Dík za typ.
Odpovedať
@zmrzlina_sk no na liatinový radiator 3/8 neviem, neviem ak má viac článkov ci ti to u tiahne a ešte termostatický..
Odpovedať
@alanec tiez odporucam vymenu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda Doteraz som tam mal klasicke 3/8" a max počet rebier je 24 kusov na konci vetvy,ale tam vždy ponechám klasicke ..radiatory Kalor výška 60 Tam kde chcem meniť ide cca 18 článkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_h Myslíš výmenu radšej na 1/2" ventil ? Nevidím problém povymienať ružice za 1/2" pripojenie.
Odpovedať
@zmrzlina_sk ja len by som sa bal prietoku, lebo obyčajný 3/8" ma iný prietok ako termostatický, asi by som pozrel tabuľky..
Odpovedať
@daralbajda porad termostaticke ventily treba mi menit na 5 radiatoroch 1/2"
Odpovedať
@santos950 herz , Danfoss v pripade ak niesu pripojenie pekne priame rovne, maju konus bez gumicky co krasne umoznuje pripojenie aj pod miernym uhlom. Z danfossu cez 2000 ventilov Z herzu okolo 1400 ks. Bez jedinej reklamacie
Odpovedať
@gkrivanek a konkretne ktory?
Odpovedať
Uplne jedno ktory ti pasuje. 1,2 colku urcite
Odpovedať
Najlepšie ventily sú heimeier. Ale aj herz, danfoss sú špičkové..... To sú všetko Top značky...
Odpovedať
Montujeme aj Oventrop. Tiež bez reklamácie. A či 1/2” alebo 3/8” je pri bežných termostatických ventiloch jedno, tam je prietok ešte menší. Potom sú aj termostatické plnoprietokové ventily, výrobcu teraz neviem. A keď vymeniť, tak všetky ventily, aby žiaden starý nezostal, lebo by mohlo niektoré radiátory “odstrihnúť”...
Odpovedať
@zmrzlina_sk odpovedal som alanec ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk - dal by som 1/2ku. Za mna Herz, Heimeier, Honeywell, Danfoss, Ivar. Ak sa da, tak ventily s prednastavenim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?