Teplovodne podlahove kurenie+radiatory

Dobrý deň,kúpil som dom a mám v ňom radiátory a teplovodne podlahove kurenie.potreboval by som vedieť či by mi niekto vysvetlil princip fungovania pri tomto zapojení že ako sa tam mieša voda atd.po zapojení obehoveho čerpadla do elektriky je vidieť na prietokomeroch že cirkuluje voda.
Odpovedať
System je nastabeny tak, ze do radiatorov vam ide 60- 70 stupnova voda a do podlahovky vam cirkuluje 30 stupnova voda. To je kvoli ploche, podlahovka ma niekolkonasobne vacsiu vyhrevnu plochu ako radiator teda skor vykuri miestnost aj nizsou teplotou. System na obr. mate z rozdelovaca, kazdy okruh ide samostatne zo skrinky s rovnakou vstupnou teplotou. Neviem ci stacilo, musim ist robit podlahovku... :)
Odpovedať
@dufo26 predpokladám že toto je rozdeľovač do podlahovky - 5 okruhov, dalo by sa lepšie odfotiť zapojenie obehového čerpadla? čerpadlo sa asi regulovalo iba jednoduchým časovačom. v ľavo dole vidím termostatický ventil, ak sa nemýlim, Aký je zdroj tepla ? je v systéme ešte ďalšie obehové čerpadlo ? je podlahové vykurovanie v tých istých miestnostiach ako radiátory? na prvý pohlad je to čudné zapojenie, fungovalo to ?
Odpovedať
Zdroj tepla je kondenzacny kotol protherm lev ten ma svoje obehove cerpadlo ale pokiaľ ja nezopnem to pri podlahovke tak sa mi zda ze podlahovke nefunguje.a podlahove kurenie je tam kde sú radiatory ale iba v obývačke,kuchyni,kúpeľni a na chodbe v dvoch izbách kde je plavacka tak tam neni.pridam aj detailnejšie foto
Odpovedať

Odpovedať
Ešte dodam obehove cerpadlo na podlahovke vymienam za grundfos alpha2
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den.mam rod.dom v podzemnom podlazi mam podlahove kurenie(voda) a 1a2 nadzemne podlazie radiatory ale v kupelne a wc tiez podlahove...kurenie mam kombinacia na peve palivo,kotol na peletky alebo elektricke.ako mam riesit termostat aby som mal vsade teplo kedze mam male deti.je lepsie na kazde poschodie jeden centralny termostat alebo do kazdej izby jeden osobitne. V celom dome mam 14 miesnosti.try chodby.velikanske schodisko.obytna plocha 280m2
Odpovedať
@lubobalascak Tak ja by som si dal asi jeden termostat v strede domu do stredu chodby. No a hlavice na radiatory. A penzionik moze kurit :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?