Tepelné straty tehlového bytu

Dobrý deň, vedeli by ste odhadnúť tepelné straty a teda potrebu vykurovania v tehlovom dvojizbovom byte v BA? Veľmi by mi to pomohlo :-) Obvodové múry majú 50cm, plná tehla, 8cm zateplenie, okná plastové, dvojsklo, výška stropov 2,8m., podo mnou aj nado mnou je byt, z dvoch strán tiež byty, jedna stena je obvodová, orientácia severovýchod, jedna stena je spojená s ďalšou budovou (bytovky sú v radovej zástavbe). Bezpečnostné vstupné dvere. Byt je na štvrtom podlaží, spoločné priestory sa nevykurujú. Orientácia S-SV, ráno cca do desiatej je tam slnko, potom už nie, napriek tomu je byt svetlý. Rozloha bytu 53m2, všetky okná sú na jednu stranu orientované. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Tepelná strata v mraze -12°C- tipujem na 2000 W. Potreba tepla na vykurovanie - tipujem 3000-4000 kWh ročne.
Odpovedať
@blacksr vďaka, takže také 2 2000w adax neo do izieb plus jeden 700w rebrik do kupelne by mi mali stačiť? Plus niečo pomôže sporák, žiarovky, telka a motor z chladničky ;-)
Odpovedať
@paetto Možno. To bol len odhad. Vo fóre sa nedá ručiť a určite nie za odhady. ;-)
Odpovedať
@blacksr to je mi jasné :) ja sa k tepelnému certifikátu nakoniec dostanem, keď sa mi zateplí opačná strana bytovky teraz na jeseň. Akurát v tom čase už musím mať kúrenie hotové...
Odpovedať
@paetto Ale EC bude vztiahnutý na budovu ako celok, nie iba Váš byt. Keďže máte okná na SV, Vaša merná potreba tepla bude v skutočnosti vyššia ako priemer MPT pre budovu. Čiže aj ročná potreba tepla bude vyššia než priemer. A neobsahuje tepelnú stratu, to je iný výpočet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?