Tepelné čerpadlo so zemným kolektorom - realizácia

Ahojte, v projekte RD mame riesenie kureni s TC zem - voda (plosny zemny kolektor). Riesim momentalne vyber dodavatelov . Viete niekto odporucit realizacne firmy ktore realizuju TC aj zemne kolektory na juhu stredneho Slovenska (okres Velky Krtis)? Pripadne ake mate skusenosti so svojpomocnou realizaciou zemneho kolektoru? Zabezpecit vykopove prace a pokladku nie je problem, ale co tlakove skusky, zapojenie ventilov, atd? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nameless_one ešte stále môžete zvážiť TČ vzduch voda, zem mení časom parametre, zmeníte charakter záhrady (vysychanie)
Odpovedať
...no ja som dal IVT premium line EQ C6 kW s pl kolektorom 320 bež.metrov.Nechcem tu robiť reklamu(...píšem len z vl.skúsenosti!!!)odporúčam firmu NPE Malacky(pán Tomáš Stachovič) ,spravily všetko nad moje očakávanie!!!+dopoj TÚV.Po konzultácií som si zabezpečil bágristu,za cca 5-6hodín bol výkop nachystaný(...so starím Catrošom😄).Oni položily hadice.Ku tráve sa nevyjadrujem ,lebo ešte nemám trávnik,ale pýtal son sa ,či nebudú trpiet tráva a stromky,odpovedal(som od Pov Bystrice)...že možno tak akorát zarodia o čosi neskôr ako keby boli v Poprade.Ale sused má už10 rokov pl.kolektor,a nebadám u neho žiadne rozdiely na trávniku!!!
Odpovedať
@jan45 nad plosnym kolektorom planujem len travnik, bude riesene aj zavlazovanie (na margo toho vysychania). TC vzduch voda je tiez este jedna z moznosti, ale osobne asi najmenej preferovana.
Odpovedať
@radusko01 Podobne parametre mam aj ja v projekte (TC 5KW, kolektor 320m2). Aky sposob ukladania hadic ste pouzili (spiralovite, meander alebo klasicka slucka)?
Odpovedať
...90cm lyžica,v ľavom rohu sa uložila,a pravsm rohom sa vracala späť,...aai klasické¿¡
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mňa by tiež zaujímali parametre vášho kolektora - hĺbka, spôsob ukladania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?