Tepelne cerpadlo k podlahovke

Ahojte, mate skusenosti s tepelnym cerpadlom k podlahovemu kureniu??Jedina moznost kurenia je elektrikou,plyn nemame. Vstupne investicie verzus navratnost na cca 150 m2? Taktiez znacky (Daikin a podobne)?? Je tu niekto kto ma skusenost s tepelnymi cerpadlami Stiebel eltron? Budem vdacna za kazdu skusenost
Odpovedať
Ahoj ,my ho mame uz kupene tiez k podlahovemu :)
Odpovedať
@ann295 dobra volba k podlahovke a na TUV, vsetky znackove TC maju podobne komponenty, treba vyberat podla dostupnosti a moznosti servisu
Odpovedať
My mame daikin a ta firma sa tusim vola http://www.equinox.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 navratnost sa da hodnotit len podla spotreby, aku mas potrebu tepla na vykurovanie v kWh/m2/rok ? Udaj by mal byt v projekte.
Odpovedať
Stiebel eltron mame
Odpovedať
@majkoj momentalne nemam este presnu hodnotu kWh, ale mam sa obzerat priblizne na cerpadla s vykonom 9kW. Presne cisla mi este len povie. Zaujimaju ma skusenosti, ktora znacka je fajn z pohladu investicie, servisu a samorejme vstupnych nakladov.
Odpovedať
@denaha aku znacku s akym vykonom mate?? Ide o jednotku uz aj s bojlerom?
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 na posudenie treba to cislo, bez toho je to len vestenie z kristalovej gule :). Co sa tyka znacky, ja osobne mam slovensky WAMAK a skusenosti mam zatial dobre. Ale treba si vyberat hlavne tak aby po ruke bol skuseny servisak. Ja mam vyrobcu 50km odo mna :)
Odpovedať
@majkoj ja mam najblizsie stiebel eltron, ale co pozeram ceny, tak 12 000, zda sa mi celkom dost. Kolko Vas to vyslo?
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 ja mam ale zem voda, ceny a fotky najdes v mojom profile.
Odpovedať
@maky555 ktory typ cerpadla mate a kolko Vas vysla cela instalacia? Robil Vam to priamo stiebel?
Odpovedať
@ann295 daikin altherma 8kw a ano aj s zabudovanym bojlerom
Odpovedať
Článok sa načítava...
a kolko vas to cele vyslo a ktora firma vam to robila? Dakujem za odpoved
Odpovedať
Ja som si dal viessman vitocal 200awbc aj s chladenim. Viessman bol v roku 2014 najpredavanejsou znackou Tc naSk Ja doporucujem viessman alebo Mitsubishi zubadan
Odpovedať
ja mam Panasonic aquarea 9kw, dlho som si vyberal a nakoniec sa rozhodoval medzi tymto a daikinom 8kw, cenovo +-200e, toto ma aj s boilerom 200l a montazov vyslo 6500e, zvolil som ho lebo ma v sebe uz aj moznost chladenia a daikin len za doplatok 500e, a vonkajsia jednotka je rovnaka od 9kw do 14kw takze pri vnutornej 9kw sa vonkajsia setry, dom ma 160m2 prizemie a podkrovie, po roku mozem povedat ze ine kurenie by som nechcel. kurenie na sezonu ma vyslo 450e a to dom nemam zateplenie ani sietku zvonku len holy ytonk lambdu 300mm, tepla voda na rok vysla 25-30eur, chcel som casom dat solar ale pri takejto cene myslim ze to je nenavratna investicia. no a vdaka tepelnemu cerpadlu mam nocny prud 22 hodin denne takze platim celkovo za elektriku este menej ako ludia co kuria pevnym palivom.
Odpovedať
Profilova fotka
@badik22 uz zase neprehanaj, lacnejsie ako pevne palivo to nebude a so vzduch voda uz vobec nie. To by si musel mat premerny COP cez 5 a vzduch voda v reale (nie laboratoriu a v prospektoch) bude mat v tom lepsom pripade okolo 3.
Odpovedať
@badik22 chladenie podlahou ma zaujima, napis, ako funguje, aka je spotreba, ci sa nerosi podlaha
Odpovedať
a nejake referencie na spolahlivu firmu,co sa tyka montaze??
Odpovedať
@peto99 musis mat rosny snimac aby ti to nerosilo a ked je zonova regulacia tak termostaty v miestnostiach ktore podporuju moznost chladenia.
Odpovedať
@majkoj ked si spocitas cenu pevneho paliva a elektriky, ktoru ja mam takmer za polovicu 22hodin denne a ten co ma pevne palivo iba 2hodiny. Tak je to lacnejsie.
Odpovedať
@peto99 chladit sa da podlahou ale neroby sa to. Ja mam zapojene z vyvodu TC a aj na spiatocke prepinace (nieco ako manualny trojcestny ventyl- neviem ako sa to vola) a v zime kurim do podlahy na leto prepnem a chladim do konvektorov co fukaju studeny vzduch. Da sa to regulovat termostatom ale ja to zapinam/vypinam rucne a len obcas.
Odpovedať
Profilova fotka
@badik22 tak pocitajme, cena 1kWh elektriny je je cca 10c ( v tej 22h sadzbe !) , cize pri COP 3 ta stoji 1kWh 3,3c. Priestorovy meter dreva stoji okolo 20€ co to je cca 700kg dreva s vyhrevnostou 4kWh/kg, povedzme ze ucinnost bude 80 percent a sme na 1,96MWh/prm. Cize 1kWh z dreva ma vyjde okolo 1c. Cize drevo je stale 3x lacnejsie ako to TC. Aj ked zoberies uz naklatikovane drevo pre pohodlnych za 45€ tak, bude kurenie TC o 50 percent drahsie. A v ostatnej elektrine ti lepsia sadzba velmi nepomoze , kedze platis daleko vyssi pausal.
Odpovedať
@ann295 mne to zapajal jeden pan ma na to zivnost skolenia certifikaty co bude treba k dotacii na materiale nezaraba to mi dal za nakupnu cenu +500montaz. Jeho stranka www.elektroterm.sk/ Ja som s nim bol spokojny
Odpovedať
@majkoj niekte vo vypoctoch mas chybu. Chces povedat ze ked prekurim rocne drevo za 1000€ Tak v pripade kurenim s TC by som platil 3000!? Tak ten kto plati rocne za TC 600€ ten by vykuril dom s drevom za 200?😆
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek pokial mas kubik po 20€ tak ano. Nevravim, ze som sa nepomylil, vypocet som uviedol, ak tam vidis chybu povedz kde.
Odpovedať
@gkrivanek ten vypocet je spravny a este vezmi do uvahy aj to ze s EL sa uz pod tych 10c za kWh len velmi tazko dostanes, ale s drevom vies ist este nizsie, tych 20E/m3 je +- bezna cena, ale da sa zohnat aj lacnejsie..drevo je definitivne najlacnejsi zdroj tepla :)
Odpovedať
Ahojte, takze uz presne info. Merna potreba tepla na vykurovanie je 35,6 kWh/m2a Poradite ake TC vybrat??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?