Tepelné čerpadlo

Ahojte, mám otázku čo sa týka TČ. Aktuálne v dome ešte nebývam a temperovanie mám nastavené na 18 stupňov. Ak pridám teplotu napr na 27 stupňov, tak podlaha je aj po 3 - 4 hodinách rovnako chladná ako pri 18 stup. Je podľa Vás ok ? Cieľ TČ bolo, aby podlaha bola viac menej vždy teplá.. díky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od boraa:

Ahojte, mám otázku čo sa týka TČ. Aktuálne v dom…
@boraa aj rozvadzac je teply? Nastavujes vystupnu teplotu? 3-4 hodiny sú malo
Odpovedať
Tepelná zotrvačnosť. Svojim spôsobom to je občas nevýhoda podlahového vykurovania. Veľmi dlho trvá kým sa nahreje beton podlahy tak, aby sa citeľne prejavila zmena teploty na jeho povrchu. Závisí to aj toho akou teplotou vody ohrievaš podlahovku. Je rozdiel či TČ ohrieva tú vodu na 27° alebo 45°. V tom druhom prípadne sa logicky beton nahreje skôr. Ale TČ pracuje s nižšou účinnosťou.
Odpovedať

Ahojte, mám otázku čo sa týka TČ. Aktuálne v dom…
@boraa kto ti nakukal že cieľom TC je teplá podlaha? jej cieľom je zníženie spotreby,pri podlahovom vykurovaní stačí teplota podlahy na 21-23 a to je na pocit menej ako teplota tela ,pre koho to temperuješ na 18 ked tam nebývaš? nestihla vyschnúť stavba po mokrých procesoch?stačí na +5 len aby nezamrzla voda ak je vodná, ak len elektrická nemusíš kúriť vôbec, prvý krát pri kúrení sa musí značné množstvo energie naakumulovať do ťažkých materiálov hlavne železobeton, to trvá i 2-3 dni,až následne sa len udržuje podľa akt. straty , ak je ľahká stavba teplo sa nemá kam akumulovať a kúrenie cítiť rýchlejšie ale i rýchlejšie chladne ked sa nekúri
Odpovedať
Diky za zapojenie do diskusie. @fugas20 rozvádzač je teplý. 24 hodín išlo so zmenou teploty 18 na 22. Výsledná bola 20,5. @toky1 jasne chápem že nebudem mať betón teplý za pár hodín. Ale prečo po zmene teploty +4 stupne (18-22) je tepla podlaha v jednej miestnosti a ostatné studené. (Tepla miestnosť je takmer najďalej od termostatu) @duzu áno suším ešte stavbu. Ale znížim to aj na 12. Myslím že to bude postačujúce.
Odpovedať

Diky za zapojenie do diskusie. @fugas20 rozvádza…
Ale kludne dajte aj názor čo je ideálna teplota ak nebývam a chcem pomaly sušiť
Odpovedať
Profilova fotka

Diky za zapojenie do diskusie. @fugas20 rozvádza…
@boraa Montážnici čo povedali. Rozdeľovač je +- podľa projektu nastavený, alebo sa máš hrať s prietokmi? Akú teplotu púšťaš do podlahy? Máš niekde aj radiátor, alebo všade podlahovku? Máš približne rovnako dlhé vetvy, alebo je tam rozdiel? Stavba je už zateplená?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?