TC zem-voda

Zaujimalo by ma ci mi vie niekto povedat kolko by stalo tepelne cerpadlo zem-voda do bungalovu. Viem ze cena sa bude menit v zavislosti od pouziteho TC atd. Videls om vsak na jednej stranke kde mali cenu 14000e a pri vrte az 19000e co sa mi zda dost vela. Jasne ze samotne TC stoji od 4000 do 10000 ale ked si zoberiem nejake priemerne TC za nejakych 7000e, co moze stat daslich 7000e? V pripade ze by to fakt stalo 14, tak potom to urcite nema navratnost v porovnani s plynom ktory uz mam na pozemku zriadeny a tuto mysliuenku zavrhnem. Zistujem to koli projektu Zelenadomacnostiam. Ak by to bolo take drahe tak radsej investujem do fotovoltariky alebo do kolektorov. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 v mojom profile mozes vidiet co stalo moje.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 zalezi na tom ake vykonne TC potrebujes (podla tepelnych strat domu). Slusne 6kW TC zem-voda s dotaciou sa da aj za 8000 €, asi aj menej, zalezi na znacke. Takze treba si dat urobit ponuky od viacerych. Tiez sa teraz rozhodujeme. Plyn sme zatial netahali, pripojka v nasom pripade by bola cca 35-40 m po dom.
Odpovedať
@sv3853 ked je plyn na pozemku o tepelnom ani neuvazujte! Zbytocne vyhodene peniaze. Dajte si kvalitny kondenzacny kotol s teplovodnou podlahovkou a ste za vodou!
Odpovedať
tiez riesim tepelne cerpadlo ale len kvoli tomu ze nemam na pozemku plyn a ked som ti to prepocital tak obstaravacie naklady plyn vs. tepelne cerpadlo vzduch-voda boli skoro rovnake...zem-voda je este drahsie takze v tvojom pripade by som urcite riesil plyn,nakolko ta navratnost by bola asi vela vela rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?