TČ - Daikin alebo Viessmann ?

Poprosím vás o radu...neviem sa rozhodnúť medzi Daikin a Viessmann...6 kw....vzduch,voda...okolie zvolena....montovaný rod.dom....novostavba...bungalov....úžitková plocha cca 116 m...vaše odborné rady,skúsenosti...plusy a mínusy....dakujem za.každú odpoveď a radu....
Odpovedať
@peter2505 ja by som volil urcite viessman. co som videl rozne instalacie TC, oni su jedni z mala, ktori presadzuju AKU nadrz, co je velmi rozumne. Daikin presne naopak. Od nich by som bral klimu, ale TC nie
Odpovedať
Viessmann má vraj smaltovaný zásobník TUV ..Daikin zase nerez....
Odpovedať
nechaj si spravit cenove ponuky a rychlejsie sa rozhodnes. Hlavny je servis i ked kvalitu firmu nezistis cenou ani rychlostou instalacie ale pri prvotnych problemoch.
Odpovedať
@peter2505 urcite viesmann a to ti pisem preto lebo s nimi robim,najma TC a pracuju stabilne a spolahlivo. Do -15C ti system pobezi bez pomocnej spirali. Pouziva sa 50 L va pridavna nadrz dolezita najma na bezproblemovy defrost vyparnika. Ked mate 6Kw tak doporucujem vitocal 200. Ale ani 100vkou nic nepokazite . Mam ich spustenych cez 30 ks + sam doma.
Odpovedať
@gkrivanek a váš názor na vitocal 111-S.....222-S...? Ďakujem....
Odpovedať
@peter2505 z dovodu absencie miesta najlepsia volba. Integrovany 240l TUV zasobnik. 9kw zalozna spirala. Kludne sa pytajte aj tu verejne odpoviem zo skusenosti.
Odpovedať
Moja tech.miestnosť má 11 m....takže miesta je tam dosť...ak to takto myslíte...
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 50l pidi nadrz je prd proti tomu co mas naakumulovane v podlahe
Odpovedať
Profilova fotka
@peter2505 Viessman este pred 5 rokmi nevedel ze existuju nejake TČ.
Odpovedať
@yuri66 ja som kde spominal 50l nadrz? a ten tvoj dalsi prispevok je tiez trochu odveci..co si pil? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 Teraz si mi nahral na smeč, otazka pre teba - kolko litrova nadrz sa vyrovna energii naakumulovanej v podlahe priemerneho domu 120m2 ?
Odpovedať
@peter2505 problem je ze na viessman tc nenajdes poriadne recenzie pretoze je ich v pomere s daikinom ako safranu. Kedze sa nemontuju zdaleka tak dlho ako daikiny tak Ti ani nikto relevantnu informaciu dat nemoze. 5 rokov do zadu ked som to riesil som sa prave preto rozhodol pre daikin, viessman vtedy bol novacik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@yuri66 este raz a pomaly, aby si konecne pochopil mojej otazke, takze.. preco sa mna pytas, ci je 50l AKU nadrz malo alebo vela? spominal som ju ja niekde? preco mi davas otazky, na ktore ma odpovedat projektant po urcitom vypocte a udajoch o tom, co je podla teba priemerny dom?? a vies ty vobec, preco je dobre takuto nadrz vobec v systeme pouzivat?
Odpovedať
@jozefsv vo velkom omyle ste tu pani o informaciach o tepelnych cerpadlach viessmann . Od roku 1981 su viessmann tepelne cerpadla na trhu. To ze ste neznali za to nemozete a rovnako ako tvrdenie ze sa ich na SK montuje ako safranu je len vasa neznalost :) Aj rok 2018 aj rok 2019 sme na Slovensku v prvenstve daleko za vsetkymi ostatnymi znackami oni to dobre vedia a my to nepotrebujeme reklamovat:)
Odpovedať
@yuri66 ty s tou 50l nadrzou si sa zas predviedol ze hovno tomu rozumies , sam seba prezradzas len tak dalej:) Jedine viessman pouziva 50l nadrz zaradenu na spiatocku ktora sluzi na odmrazovanie vyparniku najma v pripadoch ked maju smart domy zonove regulacie kde su naraz volne mozno len 2 okruhy a ich teplota a objem pri reverzibilnom chode nestaci na odmrazenie. Zas som ti dal rozum ale aj tak si to nezapamatas pretoze si zaujaty skalicky zoofil.
Odpovedať
@ondro81 nechaj ho a nereaguj naneho
Odpovedať
@gkrivanek no nechcel som to pisat ale sak preco nespomenut. Nejakych 12-15 rokov spat si dal jeden moj znami tc viessman,to bolo vtedy take super moderne za 250 kolikov skk. Do 3 rokov mal plyn bo mu to nedokazali spojazdnit aby mu to kurilo. Na trhu byt mozu, daj nejake statistiky predajnosti na sk za poslednych 10 rokov. Ze ste prvy o tom pochybujem. Ty mas skusenosti so smart domom a tc akurat tak z toho co si tu na fore cital. Ze to nepotrebujete reklamovat? Tak naco tu pchas do kazdeho vlakna o kureni chvali na viessman? Mozno by si si mal zaplatit pro ucet nemyslis? Vies kto je u mna profi monter? Taky co my podlahovku robil komplet viessman a nemal problem to dopojit na daikin, vsetko ma svoje pre a proti.
Odpovedať
@gkrivanek tak toto ma skutocne pobavilo, ze zaujaty skalicky zoofil :-D :-D :-D
Odpovedať
@jozefsv to nieje profi monter, to je monter ktoremu je uplne jedno co kde a ako zbastardi len aby mal zaplatene s tymto stylom sa bezne stretavam , ale v skutocnosti si priznajme jedno co je viessmann podlahovka ze je rura siva a nanej napisane viessmann? To je uplne jedno aj tak je to blba rura vykurovacia regulacia zacina uplne inde, samozrejme ze je dolezite spravne ulozenie hoc akej znacky rury. Tie tvoje narazky o mojich instalaciach so smart domamy co ty vies co ja robim ,vies tak velke hovno o tom. A just si nezaplatim PRO a chvaly ktore pisem su opodstatnene tym ze sa tym zariadeniam venujem ako technik a funguju vyborne.nikdy nikde som netvrdil ze su 100% to nieje nikto a nic. Vytacaju ma len tie vase zavadzajuce nezmysli to ma stve nic ine, zavadzate tu mnohi z Vás neznalostami. To ze znamy mal pred 15 TC a nefungovalo atd . Moj znamy ho ma tiez 14 rokov a prvu poruchu mal pred pol rokom ked sa mu doplnalo chladivo.
Odpovedať
Profilova fotka
Viessman.. Jasné, hlavne s tou politikou, dotácia 2700 eur, cena práce zapojenia 2600 eur.. nebudem prízemný, nejde o značku ale o danú firmu ktorá to rieši/predáva/ponúka. Ja mám daikin, s výrobkom som ako tak spokojný, aj tak mi to zapájal kúrenár čo s tou firmou nemá nič spoločné (eco technologies Košice, ruky preč!!!). Technickú miestnosť nemám veľkú, ale vošlo mi tam v pohode Daikin Altherma 3 vnútorná jednotka, 300l zásobník teplej vody, 3x vyrovnávacia nádrž, ostalo kopec miesta na práčku, sušičku a pod.. nejde o značku, ale o firmu ktorá na tom zinkasuje Vaše peniaze...
Odpovedať
Doma máme Daikin Altherma a u rodičov IVT. Podľa testov najučinejší vzduch-voda. Daikin má za sebou históriu a obrovské predaje. Tak podrobné nastavenia, že človek je z toho magor a má čo robiť kým to odsleduje k dobrému odladeniu. Však aj MS najviac diskutuje o Daikin-e. IVT má privetivejšie a jednoduchšie ovládanie. Po sledovaní mám pocit, že sa ten stroj vie lepšie správať. Logika toho stroja je už z výroby celkom inak naprogramovana. Máte pocit, že to stačí spustiť a ide to super. Ale kebyže sa mám teraz rozhodnúť tak idem do Viessmann. Mám viacero známych čo sú spokojný a aj ja som mal možnosť tie stroje sledovať. Raz som sledoval jeden tri mesiace a som videl ako z toho stroja razi kvalita. Výborná regulácia a s tym súviselo ticho. Viessmann robí výborne kúrenia a ak aj nemá toľko skúsenosti s TČ neznamená to, že stroj nemôže poskladať z kvalitných komponentov. Toť môj názor a postrehy
Odpovedať
Profilova fotka
@jaros87 tu pises nieco ine - http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Takze mi chces povedat ze ti ktori nemaju doma genialne a jedinecne riesenie od viessmanu s 50 litrovov pidi nadrzou sa kazdu hodinu ked im rozmrazuje vonkajsiu jednotku trasu doma od zimy a davaju si rukavice a ciapky, nerob tu stale zo seba negramotneho a technickeho imbecila, prispievaj radsej do modreho konika. 50 litrova nadrz sa vyrovna 1 cm betonovej podlahe priemernej technickej miestnosti o rozmeroch 3x3m, kedze beton ma o polovicu mensiu akumulacnu schopnost ako voda. Preco by som mal zohrievat nejaku nadrz ked to mozem mat v podlahe ktora mi vykuruje priestor. Jedine ze viessman tuto nadrz montuje do obyvacky potom tomu zacinam rozumiet
Odpovedať
@yuri66 ale to neznamená, že to nie su kvalitné stroje. Mali sme klienta čo si kúpil mercedes za 150 000€ a do mesiaca 3x servis až ho vrátil. Pritom MB sú zlé?
Odpovedať
@yuri66 negramotny si ty. Uzavri okruhy a nechaj jeden volny. Pockaj na defrost a pochopis ze ti neodmrazi cely vyparnik! Znova pusti kompresor s neodmrazenym vyparnikom a za 30 min zase namrzne. To su presne dalsie dovody 70 tich daikin startov za den ty antitalent. A mimochodom uz aj daikin zacal montovat tie nadrze!
Odpovedať
@gkrivanek na to mi staci mat slepy okruh alebo niektore trvalo otvorene,pripadne priskrtene ktore nemaju v smart dome opodstatnenie, nepotrebujem k tomu ziadne nadoby. Zasa ukazujes len svoju nevedomost,smart a tc nie je o tom ze tam priradim jednu malu nadobu na odmrazenie alebo velku akumulacku aby sa to neucyklovalo. Co maju take nadoby so smart technologiou spolocne netusim. Tak akurat krok spat. A ak si nepochopil mne je uplne jedno ake tc si kto da,nepreferujem ziadnu znacku,len boli vyjadrene obavy. Staci ak by si napisal viessmann Vam vie dat v porovnatelnej cene to a to, v tomto je lepsi od daikin napr. Len mne pride ze Ty vies akurat tak posudit viessman a nic ine a stoj co stoj to je super najlepsia znacka. K trubkam od viessmann kedze je to len plastova trubka ktora nesie nazov firmy tak to si mozem kludne povedat potom o rozdelovacoch,dalsich sucastiach kurenia. Dehonestujes vlastnu znacku.
Odpovedať
@jaros87 mam taky MB v tej cene bol,6 rocny akurat po zaruke a rovnako sem tam nieco vyskoci, bohuzial to ma tolko fukcii ako 3 obycajne auta dokopy. A prave to je aj u viessmanu. Vitotronik 200 v TC je kurenarska regulacia na ktoru nemaju ostatny vyrobcovia klimatizacii! Ktore ine TC dokaze plnohodnotne ovladat. Kurenie Chladenie Vetranie-rekuperaciu Solarne zariadenie Teplu vodu Fotovoltaliku Ohrev bazenu Pridavnu spiralu 2x A externe zdroje ako plynovy kotol. 3 nezavisle vykurovacie okruhy Co som doteraz videl cerpadla s ich primitivnou regulaciou tak ani jedno. Ak take existuje tak pocuvam.
Odpovedať
@jozefsv som ti to uz pisal ake to ma opodstatnenie vydim ze sa v tom velmi vyznas obaja to tu len podvrdzujete. Mate s tym vobec skusenosti? Vydeli ste uz TC vobec rozobrate? Poznate princip jeho cinnosti? Nic mi tu ani jeden z vas nedokaze vyvratit furt tvrdite svoje obaja, uz rovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ale no tak :) Co z toho nevie RVS61 od siemensu ?
Odpovedať
@majkoj to je v poriadku viem ze to siemens vie, ale je to nadradena regulacia hoci akeho tepelka my sa bavime o materskej regulacii tepelneho cerpadla.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?