Tatramat TEC 220 TM

Zobraz úvodný príspevok
Rad by som podporil slovenskeho vyrobcu, ich produkt sa mi celkom paci a aj cena je schopna, ale nechapem ako to ma nieco usetrit ked to odobera teplo z domu ktore ja musim zasa dodat. Moze mi to niekto vysvetlit?
Odpovedať
1
2
@gabriel1982 zaujímavé ,zaujíma ma ako to dopadne
Odpovedať
@gabriel1982 ty kokso dobry napad, akurat je otazne ci to bude takto fungovat, pretoze pri nedostatocnom mnozstve m3 vzduchu/h sa ti to prepne do rezimu tvrda elelktrika a mas tym padom 10x drahsi elektrobojler ako za normalnych okolnosti, ale to sa treba poradit s odbornikmi napr. @majkoj - co ty na to? asi blbost, vsak?
Odpovedať
Ale ja som nemyslel na podlahove kurenie, ale iba na ohrev uzitkovej vody pre domacnost. Vyfuk spinaveho vzduchu z rekuperaceie by sa napojil na to tepelne cerpadlo. To by odobralo zvisne teplo zo vzduchu ktore by sa aj tak len vyfuklo von a z tepelneho cerpadla by vyfukovalo vzduch von z domu. Az na to ze by rekuperacia musela ist ten cas co by fungovalo tepelne cerpadlo to podla mna nema chybu. Ci ma?
Odpovedať
@kavar vravím, nikde som nenašiel tú vnútornu schému, ale tak trochu som si myslel že to nepôjde lebo by každý dal radšej ten sinclair, namiesto elizu, dakujem
Odpovedať
@gabriel1982 to mas presne ten isty zazrak vedy a techniky ako tatramat :-D proste blbost jak hadove nohy, chod na stranky Sinclair a hladaj deleny ohrievac vody a studuj
Odpovedať
@tomas1989 ciao, sinclair nema vnutorneho hada takze by si musel pouzit plus nejaku akumulacku s vnutornym hadom ktory by ohrieval zo sinclairu vodu do podlahy a samotna 185 lit. nadrz od sinclairu by sluzila na TUV a tu nastava v tom momente presne ten problem co maju kolegovia s Elizom bud kuria, alebo ohrievaju vodu, lebo povedzme si pravdu 3,5kW neni boh vie aky vykon,
Odpovedať
Nasiel som tento produkt ( https://teplozima.sk/sinclair-swh-15-... ) a napadlo ma ho napojit na vyduch rekuperacie vzduchu. Celkom sa mi pozdava ten napad ale zisiel by sa mi odborny nazor. Dik
Odpovedať
@rkorba Ahoj , asi si nespomenieš aká tam bolo teplota, moc sa v tom nevyznám tak neviem čím iným to regulovať. Tepelná strata by mala byť na úrovni 2,5 - 2,8 kW spolu s reku. Bungalov 4 izby, 100 m2, rozmýšľam nad tím elizom , ale to odmrazovanie ma trochu odrádza. Na strane druhej som na juhu a zima je tu biedna, keď neberiem január 2017. Pokiaľ som dobre čítal riešia to odporovými káblami. A čuduj sa svetu to funguje ...
Odpovedať
@tomas1989 ked som si raz pozeral manual od sinclairu, tak nedokazes nastavit taku nizku teplotu, aku potrebujes do podlahovky, cize by tam bol problem s automatickou regulaciu, cize by si to musel ovladat manualne, alebo dacim inym. Napojit sa da vsetko, len sa s tym este nikto nepochvalil, ale urcite by som do toho siel, keby som mal taku nizku tepelnu stratu baraku.
Odpovedať
@kavar ahoj ,trochu od temy ... neviem ako moc to tu sledujes ohladom tc . Ale dal by sa ten sinclair pouzit na ohrev tuv aj na kurenie do podlahovky,tak ako tu maju niektory napojeny ten climatik? Nenasiel som na rychlo vnutornu schemu. Dakujem
Odpovedať
@tomas1989 svata pravda
Odpovedať
@kavar alebo, ale vždy lepšie eliz ako to perpetum mobile z popradu
Odpovedať
@gabriel1982 no asi budes musiet podporit zahranicnu firmu pretoze ani ten Eliz neni boh vie co, niekto pri navrhovani vonk. jednotky nedomyslel system odmrazovania a ked si priplatis cca 100,- eur mas Sinclair SWH-35ERA s vykonom 3,5kW, automatickym odmrazovanim vonk. jednotky, fungujucim do -25st co Eliz konci pri -10st. a objemom vnut.nadrze 185litrov, namiesto 150 u Elz, no ale je to na tebe koho podporis
Odpovedať
Správne si to pochopil, je to hlúposť, Ak by to stálo 1/3 ceny oplatí sa využívať mimo vykurovacej sezóny a v zime ako klasický bojler , ale takto jedine Eliz Climatik 150 tca.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?