Sustava kurenia

Zdravym strechaci vuete mi niekto poslat nuejaku schemu zapojenia co je medzi elektrokotlom a rozdelovacom.kurenie je cez radiatory diky
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 tak ked idem porade tak mame elektokotol v nom je obehovka, pokracuje odvzdusnovaci ventil, nasledne tlakovy, potom trubka, gulak a si v rozdelovaci. a z rozdelovaca ide gulak,trubka, t v nom je zapojena expanzka, nasleduje kurenarsky filter, opat t na dopustanie a si v kotli. a cele to je pospajane srobeniami, prechodkami plast na mosadz a spat, nejaka ta vsuvka, kolienko atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 A kúrenár čo Ti robil kúrenie to nevie?
Odpovedať
@martin25 Ahoj. Dnešní kotle obsahují naprosto všechny potřebné součástky pro svůj chod. Čili z kotle vedou dvě trubky topná a vratná. Pouze tyto trubky napojíte na rozdělovač a sběrač a je to hotové. Snad jediné co tam není je napouštěcí ventil, čili někde u kotle instalovat T kus a do něho ten ventil. :-)
Odpovedať
Dobre ale ventili hollandre filter to je vsetko potrebne. Zavolajte si kurenara! I tak nemate lisovacku na med ci plasthlinik A skuste usetrit inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech ale napustaci (aj odvzusnovavi) ventil je zase obycajne na rozdelovaci.
Odpovedať
@majkoj Ahoj. To je sice pravda, ale praktičtější je napouštět systém u kotle. Jednak je tam tlakoměr a taktéž je většinou poblíž bojler, čili přívod vody. Já jsem měl kdysi plynový kotel s průtokovým ohřevem vody. Tam to napouštění bylo integrováno přímo v kotli. Stačilo otočit kohoutkem. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?