STROPY

Rekonštruujeme dom. Dávame nové omietky a sadrokartonové stropy. Majster povedal že na sadrokarton na strop nebudú dávať sieťku a že to nebude praskať. Že to opaskujú kvalitnou páskou. Chcem sa poradiť. Aká je pravda. Hovoril, že keď to je naporiadok urobené, že to praskať nebude. Dosť sa toho bojím. Nechcela by som, aby sme za 2-3 roky museli stropy zo sadrokartónu opravovať. Ak niekto viete poraďte. Ďakujem
Odpovedať
Ja myslim, ze tabula sadrokartonu sama o sebe nema dovod prasknut, no a ked su spoje kvalitne urobene paskou a pan to robi tak asi to tak bude. My mate u mamy stropy tiez takto robene 15 rokov a nic... takze ked sa to urobi dobre bez obav.
Odpovedať
Profilova fotka
@111jaja111 sietka sa nedava na sadrokarton iba paska, ta zabrani praskaniu v spojoch
Odpovedať
Ďakujem Vám krásne za odpovede :-) áno to praskanie som myslela v spojoch :-) obavy sa zmenšili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
SDK tabule musia byť tmelené za určitých podmienok. Musia byť vysušené(trvá to pri ideálnych podmienkach 2 týždne).Tmelí sa v niekoľkých vrstvách pri teplote od18-25 °C .Jediné nepraskajú Rigips. Pásky len Knauf a Rigips to samé tmely. Veľký pozor na prievan a rýchlu zmenu teploty.
Odpovedať
Hlavne aby nezabudli na pasky na okrajoch pri stene. Ale farba bude praskat aj tak, pokial ma strop moznos sa hybat.
Odpovedať
@111jaja111i Dobrý večer,čítal som odpovede na Vašu otázku.Sdk,sa robí viacerými spôsobmi,hlavne spoje,no záleží na akej stavbe,či rodinný dom,panelák,alebo urýchlene výstavby.Robime prerábky domov, budov už mnoho rokov,no žiadna páska na spojoch ,rigips hocijaký neudrží pnutie na ,10cm spoji.Robime v Nemecku ,Rakuskusku +Eú,a sietkujeme celý Sdk,+preloženie na steny a dá dávame NATO Vivu Baumit fineputz,nikdy žiadna prasklina.Dokoca ani keď je Sdk priamo nakotveny na krovy.Len toľko.Je to síce o trošku drahšie,ale nemusíte mať obavy ani s mikrotrhlin.Farba finálna bez údržby,super vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@111jaja111 ak je zachovany postup ako pise vyrobca, tak s prasklinami NIKDY problem nebude... ostatne postupy.., sietka.., omietka..............., to su hobby vymysli ludi co nevedia so sdk robit.. SDK nech ti urobia ludia co maju skolenie..., aj ked ani to neni zaruka ze to bude kvalitne urobene..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?