Strop a podlahové kúrenie

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Čaute ľudkovia, idem robiť strop medzi 1NP a 2 NP. Bude to Rectorlight 16+6cm. A bolo mi poradne aby som na kari rohože hneď dával aj trubky na podlahové kúrenie. Vlastné spojil strop a poter do jedného. Čo vy na to? Vaše názory za alebo proti... Vopred dikes
Odpovedať
1
2
@leilak1 pisal si predtym, ze to plati 4-8cm podlahovom polystyrene, nejako znizujes...
Odpovedať
@leilak1 Pozri, ja sa s tebou vobec nechcem hadat, ani ta urazat. Ako mozes usetrit pri vymene plavacky take cifry? Keby napises 2%, ok, budis. Dnes ma uz v podlahe izolaciu 99% ludi. Teda to teplo, ktore sa vytvori, musi niekde ist, plavacka ho nezadrzi.. Ja mam dokonca pod plavackou obycajnu mirelonovu 2mm podlozku a cuduj sa svete, ked idem zo spalne kde je chladna podlaha lebo sa tam takmer nekuri do obyvacky kde sa kuri, rozdiel teploty plavajucej podlahy je markantny...
Odpovedať
@lubomird plávačka ho nezadrží to je ok ale ho zabrzdí ... lebo začne vyhrievať o tri hodiny ...a teplo nečaká v poteri šíri sa všetkými smermi. Predstav si že máš pod poterom 5cm polystyrénu a nad poterom tiež 5 cm polystyrénu ...koľko percent tepla pôjde do zeme a koľko do miestnosti ?
Odpovedať
@majkyv Nie celkom, ja stropom kurim aj miestnosti na prizemi. V podstate je v dome stropne teplovodne kurenie, v lete vyuzivane na chladenie. Pri pasívnom dome je v podstate jedno odkial to teplo prichadza, napr v kupelni na poschodim nemam kurenie v strope ale v podlahe, dovod je dlazba, ktora je prirodzene chladnejsia na dotyk. Co sa tyka nabehu teploty, je to vec ktoru v podstate pri pasive neriesis, hlavne ked mas velku akumulacia a dobru izolaciu. Ale myslim ze ten nabeh aj tak nieje nejak dramaticky, tych 12hodin je reálnych. Nevyhoda je ze mas jednu teplotu v celom dome.
Odpovedať
@leilak1 boze ty tu nedavaj uplne halucinacie, zvysenie teploty o 2 stupne 12 az 20 hodin? To mi vykuri hadam za 2 hodiny akumulacia na 2 dni preboha radsej nepis.
Odpovedať
@sysell za dve hodiny ? ale nie s krbom si to aj meral ? Lebo ja mám skoro všade dlažbu ale o dva stupne sa za dve hodiny mi to nevykúri a to dávam do podlahy 40 stupňovú vodu. Presne tak sestre to tak trvá o 2 stupne..má veľký dom . viac ako pol dňa ...má všade plávačku. Halucinácia ? ... to čo si tu chceš dokazovať , keď napíšem že takto kúri v mojom dome , alebo u známeho alebo u sestri akože si vymýšľam ?
Odpovedať
@sysell v jednej izbe kde mám plávačku 8mm podloža 1,6mm urečná na podlahové kúrenie ... po hodine kúrenia sa teplota plávačky ešte nezmení ...po hodine a pol už o pol stupňa ide hore ...a po troch hodinách už má o 3-4 stupne viac ... Tak neviem ako ty už môžeš mať o dva stupne v tej izbe viac ...skôr ty píšeš halucinácie.
Odpovedať
@leilak1 mam nastavenu teraz teplotu na 18 zapne pri myslim 17 alebo 17,5 teraz meviem, nemam to odstopovane ale ked som v dome vacsinou sa kotol ano mezapme za celu cas ale ked uz tak pocujem ze huci a za chvili ticho, par krat som siel pozret ze co je a pozeram uz je teplo. Sam som nechapal ako to tak rychlo zohreje, v miestnisti kde je docasne termostat je suce dlazba ale na nej hideny stary koberex na cistenie noh takze dlazbu ani nevidno. Kvoli tebe si tam na to pozor dam teplomer aj di drujem miestnosti a odmeram ti za kolko stupne teplota o stupen. Okrem toho na margo vyhriatia domu, ked som pustal kurenie a v dome bolo hadam 6 stupnov tak zapnem poobede a na druhy den ked pridem v dome 20. Tiez som myslelnze lodlahovka bude pomala ale blbost som z toho dost prekvapeny
Odpovedať
@sysell Termostat funguje u mňa takto a mal by aj pri iných podobne ...nastavená teplota 21 klesne o 0,2 stupňa na 20,8 zapne sa kotol ...pokiaľ sa nezvýši teplota na 21,2 dotiaľ kotol beží. Pri dosiahnutí teploty 21 ešte kotol beží akonáhle 21,2 sa vypne. Termostat mám v strede domu v chodbe kde je dlažba ..obyčajne sa vypne kotol ale po hodine a pol ...kedy sa zvýši teplota vzduchu okolo termostatu o 0.4 stupňa ...samozrejme poter ďalšie hodiny zvyšuje teplotu .... na 21,8 a potom zasa klesá.... Takže vidíš ty tu hádžeš také čísla od brucha hore dole, ešte nebývaš ....a ja tu merám všetko na desatiny stupňa.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 tak celkové množstvo betónu je necelých 6 m3 tie tvoje časi nábehu a zotrvačnosti kúrenia sú velmy nereálne.
Odpovedať
@logo22 Pozeral som aj video lepšie že čo to je zač Rectolight tak je to odľahčený strop čo som ja o tom nevedel, že je to až tak odľahčené ... tak ten dlhý dvojdňový nábeh ako som spomenul odvolávam. Som nemal také info. Som myslel že sa jedná o nejaké betónové alebo keramické vložky len s novým názvom. Ale aj tak je tam viac betónu ako v klasickom potere ... čo predĺži už dosť dlhý nábeh... Možnosť je tam dať na hustejšie rúrky ako v dolnej časti domu, aby sa betón rýchlejšie naakumoloval a začal vyhrievať miestnosť. V horných izbách budú vyššie tepelné straty ako na prízemí.
Odpovedať
@leilak1 kvoli tebe som to minule odmeral zo 17,6 na 18,6 za 1 hodinu, vonku asi -1° Cim vyssia teplota tym to mozno dlhsie trva aj ked po vypnuti pece teplota este stupla a v doem nie su ziadne ize zisky, ziadne varenie spotrebice a pod.. Hovorim ale ze dom z cca 5°na 20 vykurilo od poobedia na druhy den ked som prisiel poobede kurenie vypnute a v dome teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 na strop už mám zabetonovaný. Trubky som dával cca 25 cm od seba a mam tam 4 okruhy. Ovládanie chcem riešiť cez iNELS... Tak keď dokoncim potom zmeram nabech a akumulaciu :-p
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?