Spotreba tepelného čerpadla: skúsenosti a porovnanie

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Každý rok si robím prehľad o spotrebe tepelného čerpadla tak som sa rozhodol to sem pridať pre porovnanie. Tepelné čerpadlo je Stiebel Eltron HPA-O8 CS Plus a HSBB 200 - zásobník na TUV. Bungalov 145m2.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od wivik:

@toky1 chapem tu kontrolu, aby sa rychlejsie dala…
@wivik väčšia spotreba všetkého, el., plyn, voda môže byť aj pre chybu nie len pre spotrebu, @dexter na sporáku mám kontrolku z blokovania el. kotla kedy aká tarifa, tak viem presne v aký čas, aj ked mám IMS EM ten čas je takmer stále rovnaký, pre mňa všetko na el. je najvýhodnejšia sadzba pre moju spotrebu DD5 a najlacnejší dodávateľ silovej aj ked teraz je tam nie veľký rozdiel
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@1michal89 hej i mne to príde nejak divné ... tie…
@dexter89 ZSE ma pri DD5/6 minimalne 20 hod NT. Pri magne som to zatial nenasiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 1michal89:

@dexter89 ZSE ma pri DD5/6 minimalne 20 hod NT. …
@1michal89 zadaj do google Magnu a ihned všetke cenníky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@toky1 chapem tu kontrolu, aby sa rychlejsie dala…
@wivik Kvôli prehľadu. Napr. Viem aj koľko mi žerie elektriny hodinovo filtrácia k bazénu, studňové čerpadlo, setupbox, klimy atď. Mám rád čísla, doslova som na ne chorý. A prehľad v nich. 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@wivik Kvôli prehľadu. Napr. Viem aj koľko mi žer…
@toky1 setubox?posledný v standby len 0,5Wh čiže skoro nič, aktívny je len prijímač signálu s DO a v prevádzke len pár W ale TV plazma má premenlivý výkon podľa počtu svieťiacich pix od 200-400 W, to niekedy vykúri miestnosť, niekedy som mal rád len matiku a elektrotechniku to boli samé vzorce , to sa nebolo treba učiť ako taký dejepis, neskôr deskryptívu priestorové zobrazenie neviem k čomu sa učila pre elektro nebola potrebná asi len pre myslenie ako šach, aj ked ten sa mi nepáči že kvoli ochrane kráľa mohli padnúť všetke ostatné figúry, to dáma alebo mlyn či piškvorky sú mierumilovejšie,ale oveľa jednoduchšie na myslenie
Odpovedať
Môj setupbox žerie v standby režime o pár wattov menej ako v zapnutom, je to doslova v jednotkách wattov za hodinu. Zisťoval som si to preto lebo som chcel vedieť, či má zmysel ten setupbox vypínať spolu s TV do standby. Výsledok je že pre mňa nie. Mám totiž staršiu TV a neviem ju ovládať tým istým diaľkáčom ako setupbox. Takže po dopozeraní TV vypnem len ju a setupbox nechávam zapnutý len pre to pohodlie, že nemusím chniapať po ďalšom ovládaní pre 5W. Viem že bazénová filtrácia mi žerie 250W, studňové čerpadlo 900W atď, proste mám rád čísla a keď niečo elektrické spustím tak viem koľko ma to cca stojí. Príležitostne sa tá info občas hodí. Mám kamoša ktorý má Range rover a keď som sa ho pýtal koľko mu žerie, tak vravel že netuší. O mesiac mi povedal, že si to zistil - pod 17l/100km len s ľahkou nohou. Ja mu na to, že moja corolla 3,7. Tak mu to nešlo do hlavy, že predsa jeho Range rover nie je 4x ťažší, tak ako to je možné? :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@1michal89 hej i mne to príde nejak divné ... tie…
@dexter89 zrejme diaľkovo prepínajú podľa záťaže - už som roky mimo no ak sa dobre pamätám - len celkové časy (súčet) musia dodržať. (Ozvi sa mi na ten mail ak sa Ti zobrazia správy, mne to už vôbec neide...)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?