Spotreba pri teplovodnom podlahovom kúrení

Ahojte dobrí ľudia. Pýtam sa niekoho kto ma skúsenosti s teplovodným kúrením. Mame malý byt cca 50m2 výška stropu 3,5m novostavba, okná plast. 2sklo, stena je z betónu + zateplenie. Je na taky malý byt reálna ročná spotreba čisto na kúrení 12 500 kWh. Termostat na 22°C. Mne sa to zdá priveľa. Ďakujem za info.
Odpovedať
@glorellen no je to mega vela.
Odpovedať
@gashtaan takže asi budem musieť volať kurenara. Myslíš že tam bude niečo zlé nastavene?
Odpovedať
Je to brutalne vela. Ale kurenar neviem ci stym nieco urobi. Ta energia sa musela premenit na teplo, skor treba hladat, kde sa to teplo stratilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@glorellen výška stropu 3,5m ?? To vážne? Ako máte zateplený strop? Tá spotreba je strašné veľa
Odpovedať
Profilova fotka
Strop 3,5m? Co tak ho znizit? Skus zmerat teplotu hore. V bytoch väčšinou nebyva teplovodne kurenie. Skor infra rohoze. Niekde teplo unika. Nie je to prizemny byt, ci na najvyssom posxhodi?
Odpovedať
Byt je na prízemí ale podobnou je ešte garáž.. Vykurovaná. Kúrenie je teplovodné voda ide z kotolne. Prvé čo ma napadlo je ci náhodou neunikne teplo dole do garáže...
Odpovedať
@glorellen Samozrejme, ze moze teplo unikat aj do garaze. Staci, ze je slabsie izolovana podlaha. Mas predstavu, kolko je tam EPS? Susedia maju aku spotrebu?
Odpovedať
Takže najlepšie asi bude zaplatiť termokameru keď budem kúriť. A poprípade hodím v garazi na strop minerálne izolačné dosky s kotvou aby dáka nepadla na susedove auto :-D
Odpovedať
@matorado neviem neviem nanešťastie som nebol pri tom ako tam tu podlahu dávali
Odpovedať
Profilova fotka
Neni niekto napojeny na tvoj elektromer? :-o Alebo je tu udaj namerany nejakym meracom odberu tepla? Ak ano dal by som ho preverit.
Odpovedať
@abobo... Normálny merač na odber tepla napojený v kotolní na rurke. Našiel som termovíziu budov v okolí takže keď sa začne poriadne kúriť zavolám a zistím.... Najväčšia sranda bude keď na termokamere pôjdu 3 rúrky cez chodbu k susedovi :D :D
Odpovedať
@glorellen To číslo si odkiaľ vzal ? Merač na odber tepla ? ten čo merá ? Lebo ja mám merač plynu a ten meria v m3 .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Z meraciu tepla.. :-)
Odpovedať
@glorellen A to sa každý rok nuluje ? či to máš spotrebu za štyri roky ? :-D Lebo ak by som ti odfotil ja merač plynu ...tiež mi ho nikto ročne nevymiena či nenuluje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 ja mam taky merac a on sa sam po vykurovacej sezone vynuluje. @glorellen susedia omkolo teba tam byvaju? , u nas je problem ze zospodu sused chodi na sluzobky, a nad nami sa streidaju podnajomnici a niekedy je tam dlhsiu dobu prazdny byt
Odpovedať
Profilova fotka
@glorellen teplo ti do garaze (ak tu garaz mas pod bytom) ''neutecie'', teplo stupa nahor. ale ak strop medzi garazou a tvojim bytom nieje izolovany a v podlahe mas senzor na teplotu. tak ta garaz (ak nieje vykurovana) ti ochladi podlahu kde je senzor a ten bude spinat kurenie do nekonecna... vlastne ani neopisujes, ci mas teplovodne kurenie -podlahove, alebo radiatorove. zalezi aj to, kde mas termostat- na stene, v podlahe? (a na akom mieste? mat termostat na najchladnejsiom mieste a na najteplejsom mieste v dome robi velky rozdiel), a aj to ci mas full automatiku, alebo manual kurenie. automatika sa moze zapnut uz pri teplote o pol stupna mensej ako je zadana, kdezto pri manuale si niekedy ani rozdiel troch stupnov nevsimnes. cize zapinas kurenie menej casto ako pri automatike...cize setris. a ano, tvoja spotreba je enormna :-|
Odpovedať
@glorellen ,pokiaľ je merač správne zapojený,problém je v tom neštardantnom 3,5m vysokom strope.Najteplejší vzduch v tom byte je zhromaždený vo výške 2,5-3,5m.Ty ho necítiš,lebo nie si taký vysoký.Ani vnútorný nástenný teplomer nemáš v takej výške.Keďže medzi podlažiami je izolácia mizerná alebo žiadna,vykuruješ zadarmo suseda nad tebou.Zisti,koľko kWh tepla ukazuje jeho merač.Ak ti neplatí za teplo dodávané tvojim stropom do jeho podlahy,budeš musieť svoj strop zvnútra zatepliť.Čím viac dáš cm,tým lepšie pre teba a horšie preňho..
Odpovedať
@martin153 pozri názov témy je to podlahové... Termostat mam na chodbe vo výške cca 170cm. Nastavene na manuál minulú zimu 22°C. Suseda nado mnou je 18 ročná štanda ktorú viac zaujíma tráva a mamkine prachy ako ci ma vôbec termostat. Ale sused nad ňou ma spotrebu 4000 kW za rok. Samozrejme prízemie je jediné čo ma 3,5 m stropy. Znižovať strop v plane nemám. Ak by to bolo garážov tak by som tam ešte dal striekanu penovu izoláciu ale ďalšie prachy do toho bytu nemám záujem dávať. Och aby som nezabudol v obývačke mam okno veľké š3m x v2,5m. Do 2 rokov to predávam. @leilak1 je to novostavba prvá minula zima bola prvá sezóna vykurovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik nie, v tom problem nebude, moj strop ma miestami 4m a mam rovnako podlahove vykurovanie :). @glorellen prva sezona je vzdy horsia, lebo stavba este schne, ale tvoj udaj je na dnesnu novostavbu sialeny. Aku mas potrebu tepla na vykurovanie v energetickom certifikate ?
Odpovedať
@majkoj joj energeticky certifikát ten som ani nevidel. Bola to dosť problémová kúpa zo začiatku pekný byt v centre ale príliš neskoro som zistil co je to za stavebnú firmu a k nej pribalený pochybný správca. Ale ako ktosi hore písal niekam sa ta energia musí strácať a z toho mi vychádza ze najlepšie bude zavolať si človeka s termokameru co mi to pekne dookola celé preverí. Aj keď ani to nastavenie podlahoveho kúrenia bude dobrý nápad teraz sú všetky okruhy otvorené na maximum. Regulácia vstupu cez termohlavicu. Majkoj akú teplotu máš nastavenú na vstupe do systému?
Odpovedať
Profilova fotka
@glorellen ja nemam nastavenu pevnu teplotu, u mna si ekvitermika z vonkajsej, vnutornej teploty a par inych okolnosti vypocita najvhodnejsiu teplotu.
Odpovedať
@majkoj jo to poznám hold toto ja nemám nanešťastie. Nič nejdem to ďalej radšej ani riešiť. Keď sa začne kúriť zoženie tu termokameru a uvidíme co zisti. Nič s tým teraz nenarobim
Odpovedať
@glorellen ,termokamera ti moc nepomôže,všetci máte rovnaký obvodový plášť-betón,izoláciu aj okná,žiadnu dieru v stene nemáš ani tvoji spolubývajúci.A merať susedkinu podlahu,tebou prikurovanú,tiež nemá zmysel,je tam časť tepla aj z jej podlahovky..Ale keď píšeš,že plánuješ sa toho bytu zbaviť,tak to bude riešiť už nový majiteľ. @majkoj ,v tom problém bude,neporovnávaj tvoj dom s 40cm hrubou stropnou izoláciou z bytom bez stropnej izolácie.Tebe toľko tepla cez strop neuniká ako jemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik ale nebude, ty neporovnavaj moj strop nad ktorym je v zime -15C a jeho nad ktorym je vykurovany byt :)
Odpovedať
@majkoj ,celý rok nie je 24hodín denne -15°C.Ty máš úplne inú konštrukciu domu,inú reguláciu.Ty môžeš porovnávať svoj dom a jeho tep.straty s rovnakým domom vo vašej dedine a nie z bytovým domom v inej oblasti.A to ešte nehovorím o rozdielnych tepelných ziskoch vašich domov. A glorellen si môže,keď mu to susedia dovolia,porovnávať stavy na kalorimetroch v rovnako veľkých bytoch v jeho obytnom dome. P.S..kedysi dávno,cca pred 40rokmi som na skúšku zatvoril v januári v byte na 5.poschodí všetky radiátory.Keď som sa tam po mesiaci vrátil,bolo tam 20,5°C.V januári,pri studených radiátoroch.Celý január môj byt vykuroval byt nado mňou a byt podo mňou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik kde prosim pekne porovnavam moj dom z jeho bytom ? Ked som staval, stale sa niekto u mna zastavil aku hovadinu z mojim stropom som urobil a ze to v zivote nevykurim. A ze si nedam povedat a ze potom budem vyplakavat. A po 5 vykurovacej sezone mozem skonstatovat, ze je to cele jednoducho velky BS :).
Odpovedať
@majkoj ,veď práve,porovnávaš len výšky stropov a ostatné faktory rozdielnych budov neberieš vôbec do úvahy..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik ano a prave preto tvrdim, ze to nie je problem vysky stropu, ale tych "ostatnych faktorov" :)
Odpovedať
Chlapi s termokameru chcem zistil hlavne to koľko tepla uniká do garáže podomnou. Samozrejme ze mi to nemôže unikát cez steny ani cez veľké okno keďže každý má to okno a steny rovnaké... A teda jediný faktor ktorý je rozdielny teda okrem výšky stropu a toho ze mam podlahovku a ostatný radiátory je ten ze ja mam pod sebou garáž ostatný nie...musim zistiť kto v dome ma ešte podlahovku a porovnať s nim... No ako hovorím polemizovať môžem koľko chcem ale kým sa nezačne kúriť nezistim nič :-) zakladal som tému lebo som si myslel ze mam zle nastavene kúrenie ci to náhodou zbytočne netoci ja neviem ze sa proste teplo neodovzda do priestoru ale len systémom prejde a tým pádom stále točí meračom lebo stále prichádza dookola nová voda. Niesom kurenara a u rodičov sme používali radiátory takže toto je pre mňa Španielska dedina.
Odpovedať
Ešte maličkosť viete mi niekto povedať aká by mala byť spotreba na taky byť? Alebo existuje dáky výpočet podľa ktorého by som to mohol zistiť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?