Odpoveď na príspevok od miki17:
Pozdravujem, v panelovom byte máme v dvoch izbách… @miki17 Zbytocna komplikacia.Das si zavesy a stupacky nimi zcasti zakryjes.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Z hľadiska statiky stavby to nemá mať v čom probl… @starysomar spravca mi k tomu nevedel nič povedať. To dodatocne hydraulicke vyregulovanie je nejaký zložitý resp. nakladny ukon?Odpoveď na príspevok od miki17:
@starysomar spravca mi k tomu nevedel nič povedať… @miki17 spravca ako domovy dovernik, alebo bytovy technik u spravcovskej spolocnosti? No a zasekavat do obvodovych nosnych panelov hrizontalne drazky? To tiez pani realizatori rekonstrukcie nevedia co radia. Dala by som si na nich sakra bacha, pretoze to smrdi len tym, ze chcu na tebe zarobit. A este: Vyregulovanie vykurovacej sustavy sice nie je nijak zlozite, ak to ma firma zvladnute spravi to, ale v tvojom pripade si to zaplatis ty, nebude sa to hradit z FO, pretoze ty si svojvolne zasiahol do sustavyOdpoveď na príspevok od dedo758:
Zásah do spoločných častí bytového domu, k čomu p… @dedo758 súhlas v praxi stačí riešiť emailom na správcu, alebo protokolom s jeho podpisom či dokonca pospismi nadpolovičnej väčšiny vlastnikov?Odpoveď na príspevok od zita19:
@miki17 spravca ako domovy dovernik, alebo bytovy… @zita19 bytovy technik. Samozrejme tie trubky su max 1m ku kazdemu radiatoru o hrubke cca 2cm.Odpoveď na príspevok od miki17:
Pozdravujem, v panelovom byte máme v dvoch izbách… @miki17 čo sa týka realizácie- ak ti tak veľmi záleží na tom, aby nebolo vidno stúpačku a trubky, tak ťa čaká tortúra.. A s tým súvisí aj samotné vyregulovanie, ktoré sa tu spomína.. Pochybujem, že niekto bude v činžiaku súhlasiť, aby mu priškrtili radiátor, ak je to vôbec možné, pretože sám sebe skomplikuješ a pribrzdíš kolienkami prietok vody do radiátora. Vyregulovanie by znamenalo priškrtiť ostatné radiátory na tvoj prietok, čo je v konečnom dôsledku nemožné, lebo radiátory v stúpačkách bývajú regulované podľa nového zákona termohlavicami. Rúrové ucpávky, ktoré sa priamo navárali do stúpačiek na zníženie prietoku nikto meniť nebude. Niekde sa to riešilo zmenou hrúbky stúpačiek do najrhubšej trubky dolu, po najtenšiu hore na najvyššom podlaží. To tiež nikto nebude meniť. Jediná regulácia, ktorá tam je možná okrem termohlavice, je zmena veľkosti radiátora. Ak ju zmeníš, tak sa ti bude prerátavať iný koeficient prepočtu vyžiarenej energie na radiátorovom merači, podľa veľkosti samozrejme. Či však ti však stojí venovať tomu toľko energie, je na zváženie. Mimochodom, aj tie rúry, ktoré prechádzajú odspodu hore, ktoré chcete schovať do sadrokartonu, tak sa tiež sa nemalou časťou podieľajú na vykurovacej ploche a ohrivajú vzduch.. Ak ich zakryjete, tak vzduch okolo nich nebude prúdiť a tým pádom nebudú kúriť. Tými všetkými zásahmi vlastne poškodíte sami seba..Odpoveď na príspevok od miki17:
@dedo758 súhlas v praxi stačí riešiť emailom na s… @miki17 záleží aj o čo sa jedná.. Nedávno som zisťoval, či môžem zmeniť 3f pripojenie elektriky a správca mi odpísal, že stačí len vyjadrenie od nich resp. oni požiadavku zadajú revíznemu technikovi, ktorý ju zamietne alebo schváli (podľa voľnej kapacity). Tipujem, že otázky ohladne statiky sú podobný prípad , pretože vlastníci nevedia posúdiť kvalifikovane takéto odborné veci. Takže nepotrebuješ získať 51% vlastníkov..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@miki17 záleží aj o čo sa jedná.. Nedávno som … @gadefox na statiku v prvom rade potrebuje vyjadrenie statika. Az ked ma suhlasne stanovisko statika v ruke moze ziadat suhlas Spolocenstva. A ani kladne stanovisko statika vobec nie je zarukou, ze spolocenstvo mu to odsuhlasi.Odpoveď na príspevok od zita19:
@gadefox na statiku v prvom rade potrebuje vyjadr… @zita19 presne toto som napísal, len inak..