Zdravim.
Po precitani par clankov a diskusii tu na fore som dospel k rozhodnutiu, ze si na spistocku podlahoveho kurenia dam 50l akumulacku (Drazice NAD 50v1), aby som navysil objem vody v systeme...pre optimalizaciu startov TC a pre pomoc rezimu romzrazovania vonkajsej jednotky.
V projekte to mam bez toho, ale chcel by som vediet, ci by mi nahodou niekto nevedel poslat schemu ako tymto sposobom zapojit tu akumulacku. Dakujem!
@xkodiakx ved ako si pisal na spiatocku :-)
V 100m 16x2 je tusim 11l vody, ak potrebujes navysit tak hor sa do toho.
Ja mam 1400m a 300l nadobu k tomu :-D
@xkodiakx normalne sa to osadi na spiatocku na vratnu vodu do vnutornej jednotky TC.
Zaklad je aby pri reverzibilnom chode TC tahalo vodu z hornej casti nadrze.
@gkrivanek Pozdravujem, taktiez zvazujem o instalacii buffer tanku. V systeme mam cca 100 litrov vody. Uvazujem ci dat 50 alebo 120 litrovy buffer. Vopred dakujem za odpoved.
@bookeeper 100l je zhruba 10 okruhov.
Urcite dat. Hlavne problemy nastavaju pri odmrazovani.
+ Vam obom doporucujem bu pass ventil a nastavit ho na 450mbarov. V pripade ked sa uzatvoria zony ak bude zonova regulacia tak TC nevyhodi chybu kvoly malemu prietoku, ale neviem ake TC zvazujete.
@gkrivanek Ja uz TC mam od min roku. Mam Daikina a bolo to uz tu riesene v jednej teme. Velky pocet startov za den, podarilo sa mi ich znizit na zdruba 25 za den. Chcem to este stiahnut, preto zvazujem tu akumulacku. Akurat ma stve jedna vec, ze akumulacka ma vstupy len 1" a ja mam vsade 32 mm z cerpadla po rozdelovac. Zonovu regulaciu nemam ani neplanujem.