Ahojte,
mám kotol Wiessmann Vitodens 100 a podkahové kurenie v dome. Nemám žiadny termostat a kotol sa reguluje sám (v móde ECO). Viete mi prosím vysvetliť na akom princípe to funguje ? Merá to priestorovú teplotu ? Alebo teplotu na vstupe a výstupe a tak sa reguluje ? V kotolni mám dosť chladno (zle izolovaná) a neviem aký to má vplyv na prácu kotla. Poprípade máte niekto skúsenosti ako to optimalizovať ?
@storming74 to eco neriesi to co si myslis.
Dobra volba je momentalne novinka vitoconnect 100 OT 2
Kotol sa napoji na server ,stiahne sa apka a namontuje termostat do izby.
To vsetko spolu komunikuje a vytvara ekvitermicku krivku.
Cez aplikaciu v mobile sa nastavuju casove programy,ekvitermika atd atd.
@storming74 Ja by som namontoval Izbový termostat s OpenTherm komunikáciou PT52 . Veľmi pohodlné a pochopitelné zariadenie s dostatkom rôznych funkcií na ovládanie kotla. Otec ho má namontovaný spolu tiež s kotlom Wiessmann Vitodens 100 už 3 rok a funguje totálne bez problémov.
Osobne rôznym apkovým vychytávkam moc neverím z hladiska dlhodobosti.Nie som ani zaťazený nejakým syndrómom Trumpovho typu o národnej / osobnej/ bezpečnosti . Ovšem čím viacej rôznych elektronických serepetičiek do ovládania vložíš,tým skôr sa dostaneš do problémov.
Nepríjemný scenár.....nepôjde net....nemožnosť sa pripojiť na server... potreba sa registrovať a tým spojená možnosť cudzieho zásahu...poškodenie tech.zariadenia napr.bleskom /výbojom/...strata napr.mobilu....strata hesla... a ďaľšie blbosti čo som nespomenul.
Časom a starším vekom človek zmúdrie /nie vždy/ a zistí,že v jednoduchosti je pohodlie.