Sálavý panel infrakúrenie

Profilova fotka
Máte niekto skúsenosti s takými to panelmi?? Ak áno môžete mi poradiť či ste viac ZA alebo PROTI tomu. Ďakujem
Odpovedať
1
2
@zemo my ich mame a su v pohode, pouzivame to len ako dohrev ku krbu,ale su usporne, rychlo sa nahreju.....a spotreba tiez ok
Odpovedať
zatial ešte nemame ale sme za. Vyzerá to tak, že postavíme teraz jeden dom s nimi (ak sa nič nezmení).
Odpovedať
ti co maju chvalia, ti co nemaju hania ... tiez som sa s tou myslienkou pohraval, len ono by to bolo vyskusat na vlastnej kozi a dlhsiu dobu ... lenze kde? tak idem nakoniec do vodnej podlahovky ...
Odpovedať
My budeme mať jeden v kúpeľni ako prídavné kúrenie k podlahovke. Objednala so dizajn zrkadlo, takže bude spĺňať dve funkcie v jednom. :-)
Odpovedať
Planujeme (teda sme pevne rozhodnutí) dat ich do celeho domu. Este sme vo faze cakania na stavebne povolenie, ale uz mame aj cenovu ponuku a vypocty kolko ich potrebujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@zemo ZA - funguje to, teoreticky PROTI - je to kurenie elektrikou. To znamena pokial mas dom z ozaj malou spotrebou je to riesenie, pokial nie, bude to drahe na prevadzku (reci predajcov o gigantickych usporach su hluposti).
Odpovedať
@zoja8 ake panely planujete a od koho? my budeme tiež potrebovať do celeho domu, ale kupovať chceme niečo až na jeseň
Odpovedať
@zemo Mam k infrapanelom len tieto 3 poznamky: 1. Su tu toho MRAKY popisane, uz si nieco postudoval, ked otvaras nove vlakno? 2. Infrapanely su na elektriku. Mas vobec dom vhodny na kurenie elektrinou? NED a lepsi? 3. Infrapanely sa oproti napr. el. konvektorom vobec neoplatia. Su mnohonasobne drahsie a uspora do 10%, cize navratnost cez 20 rokov. Presiel som tym, hovorim z vlastnych cisel..
Odpovedať
@panni1971 kolko vide jeden ten panel do kupelky cca?
Odpovedať
@zemo kolega ma infra panely uz stvrty rok, instaloval ich v presvedceni ze to bude primarny zdroj vykurovania v jeho dome, no rozprava ze ich nepouziva a kuri vacsinou v krbe...
Odpovedať
my sme mali v projekte infrapanely v strope,ale nakoniec sme sa rozhodli pre elektrické droty v podlahe, je to aj lacnejšie a teplo ide od nôh.
Odpovedať
@danifedor 565€
Odpovedať
Článok sa načítava...
@panni1971 no dost...
Odpovedať
Profilova fotka
Ceny infrapenelov sú rozličné ...záleží od výkonu a tipu konkrétneho infrapanelu Pre info jeden 200w panel (ktorý nekúri skoro nič ) som kupoval za cca 90€ ... Mne osobne sa to nepáči ked som to zapal v momente ma začala bolieť hlava a neskončila pokial som ho nevypol..
Odpovedať
@virnik27 mne osobne sa tato forma nepaci, mam asi len predsudky, vsade je nejake ziarenie ale toto mi je fakt nesympaticke, radsej podlahovku ako infrak
Odpovedať
@sorca24 "...a teplo ide od nôh" - to ma byt ako vyhoda? :-D @virnik27 Zaliat elektricku podlahovku a potom dat este rekuperaciu - to mi pripada ako dat si mastny chleba s cibulou a potom Coca Colu Zero ;-) A 80€ - to ja mam menej a mam konvektory vsade.. Za rozdiel cenovy sa da postavit napr. krb/pec.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme infrapanely od Fenix a vykurujeme už 2rok,navratnost je ryhla lebo, nie je velka investicia ako napriklad krb,kotol,komín,rozvody,atd...... :-) ja a nie je potrebna revizia kazdy rok na kotol,nepokazy sa . 8-) len doporučujem.
Odpovedať
@laco1 Tak ja neviem, ako si ratal navratnost a co si vlastne s cim porovnaval. Elektriku treba v prvom rade porovnavat s elektrikou. Ja ked som si porovnal konvektory a 10x drahsie infrapanely, tak po zohladneni 10% uspory v prospech infra mi vysla navratnost 20 rokov napriklad.. Tomu hovorim fail.. ;-) @virnik27 Mas blbu asociaciu, to ma mrzi.. Palenia som sa bal aj ja, ale zbytocne..
Odpovedať
Ludia ti co mate infrapanely, kolko Vas vysli do domu? My mame 94m2 , bude krb a chceme tieto panely. Preto by som chcela pribliznu cenu...Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 ja mam 16m2.izbu a je tam panel 300w 1kus a cena 135,-eur,potom obyvačka má 50m2 je tam panel 600w 1kus 213,-eur je to vela???? :-)
Odpovedať
@bubu11111 Pozri si stranky, ved je ich kopec, napriklad Rogicom. Vsade mas cenniky. Nezabudni na termostaty (to su tiez dobre palky). Ja som mal cenove ponuky na taku strednu triedu, okolo 4tis €, 4i dom dobre zatepleny. Je to vela, na to, ze to vyzera jak hracka.
Odpovedať
my sme si robili predbežný rozpočet na panely do 5 izbového domu cca 140m, potrebujeme tak do 5kw a malo by to vyjsť okolo 2000€. Termostaty so m kupil dotykove 6 kusov cez ebay za 130€.
Odpovedať
@lacoj infrapanely nemáme kúpené len nám urobili rozpočet a výpočty podľa veľkosti izieb. Vypočítali nám predpokladanú ročnú a mesačnú spotrebu el. energie. Budeme mať v dome len elektriku a kachlovu pec.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 Už to tu nado mnou viacerí povedali: Elektrina (a infra) je dobrá vec, ak máš DOBRE zateplený dom. Ak nemáš, nešpekuluj nad elektrinou. Ak máš - dobrá vecička. Ale treba najskôr prepočítať tepelné straty objektu! Ak je to na hranici 3 kW, si za vodou. Potom si treba už len dať zazmluvniť výhodnú tarifu a môžeš si kurkať - úsporne, čistúčko, ekologicky. :-D Osobne by som však pri tej cene infrapanelov išiel asi radšej do (elektrickej) podlahy - aj príjemnejší zdroj (od nôh), aj lepšia tepelná zotrvačnosť... Pozri túto tabuľku: http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a...
Odpovedať
@bubu11111 mame nacene na 2.688 eur (aj s termostatmi), ale len take zakladne v drevenom rame.
Odpovedať
@zoja8 110m2 od rogicomu
Odpovedať
@zoja8 A od akej firmy?
Odpovedať
@lacoj od akej firmy mate panely? @laco1
Odpovedať
@bubu11111 od rogicomu
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 od FENIX .SK su bezpecne a dobre so zarukou .. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?