Odpoveď na príspevok od rudy1973:
podlaha , bude furt "studená" , aj ked ju zateplí… @rudy1973 tak potom koberce budú pre mňa výhodnejšie investícia, 😊 v spálni a v obývačke máme dlazkovicu tam je to fajnOdpoveď na príspevok od matko291:
@rudy1973 tak potom koberce budú pre mňa výhodnej… @matko291 "zatepliť/zaizolovať " 1/4 domu nie je nejako výrazná investícia , ja som doteploval steny takého pôjdu EPS 5cm , pri izbách , s ktorou susedia izby , a pomohlo to , dzeci majú hore 23 st. a my dole 21,5 st.Odpoveď na príspevok od matko291:
Pekný deň svojpomocníci. Pred 10r som sa pustil d… @matko291 kludne tak tahaj, tiez mam rozvody vody odpady a kurenia v prevaznej miere tahane po strope pivnic.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@matko291 "zatepliť/zaizolovať " 1/4 domu nie j… @rudy1973 len pri použitý materiálu ktorý dodatočné nemusím sietkovat a klebeovat do bude viac ako 5cm EPS, ale tá to kašľať keď to bude mať účinok nie 🙂Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matko291 kludne tak tahaj, tiez mam rozvody vody… @sousedekovci89 čím máš ťahané rozvody kúrenia? Aké máš kúrenie?Odpoveď na príspevok od matko291:
@sousedekovci89 čím máš ťahané rozvody kúrenia? A… @matko291 cisto podlahovka zatial na elektricky kotol, dobuducna chcem TČ. Tahane aj voda aj kurenie alpexom, v dnesnej dobe by som ine ani neriesil.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matko291 cisto podlahovka zatial na elektricky k… @sousedekovci89 to máš výhodu že podlahovka ja ju už neviem dať len do prístavby 😔Odpoveď na príspevok od matko291:
@sousedekovci89 to máš výhodu že podlahovka ja ju… @matko291 da sa vsetko len by to bolo vela nakladov. je to skoda ale chapem ze clovek robi rozhodnutia v case a priestore. Urcite by som ju na tvojom mieste dal aspon tam.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matko291 da sa vsetko len by to bolo vela naklad… @sousedekovci89 do prístavby určite áno, len v dome kde je uz betón a dlažba to nieeee a ideme tam už bývať tak to by mi žena dala keby som jej povedal že ideme vysekat dlažbu a frézovať drážky na podlahovku 😂Odpoveď na príspevok od matko291:
@sousedekovci89 to máš výhodu že podlahovka ja ju… @matko291 Riešenie je ,ale to niečo stojí.Napr. dať miesto radiátorov vodné nastenné fancoily a prepojiť ich plastohliníkom paralelne.Na prevádzku stačí 40°C voda.Sinclair vyrába napr. typ SF-250HM2(aj vykonnejšie verzie),kde už je zabudovaný 3-cestný ventil a odvzdušňovák.Ak sú peniaze tak zapojiť TČ na vykurovanie a chladenie.Ak nie, dopojiť elektrokotol na vykurovanie.A ten by slúžil ako záloha pri výpadku TČ.Odpoveď na príspevok od matko291:
Pekný deň svojpomocníci. Pred 10r som sa pustil d… @matko291 Rozvod kúrenia pod stropom pivnice/suterénu je stará osvedčená klasika, lepšie si si ani nemohol priať. Šikovný kúrenár (ale tí dnešní to už ani moc nevedia), tu dokáže urobiť samotiažný systém, že v čase núdze Ti to všetko pôjde aj bez obehového čerpadla. Aj vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete, by som na Tvojom mieste určite išiel týmto smerom.Odpoveď na príspevok od petersd:
@matko291 Rozvod kúrenia pod stropom pivnice/sute… @petersd patríš medzi nich? Pomohol by si Aj keď bez elektriky bude zima na koľko chcem TC z klími prerobiť 🙂Odpoveď na príspevok od matko291:
@petersd patríš medzi nich? Pomohol by si Aj keď … @matko291 Áno, sám mám taký rozvod. Problém takého rozvodu je jedine v tom, že keby si chcel niekedy v budúcnu priestory suterénu nejako zobytniť, tak tie rúry súčasnému oku nevyzerajú príliš esteticky. Inak sú to už len same výhody. A s čím chceš pomôcť? Napíš mi do SS.Odpoveď na príspevok od matko291:
@sousedekovci89 do prístavby určite áno, len v do… @matko291 viem si predstavit, u nasich sme tak dorabali do kuchyne tzn. Rozbit staru podlahu, podkopat nizsie, platna, izolacia s rozvodmi, poter. O dvoch ludoch s tym ze sme zasyp a vyburany beton vozili rovno na obecnu skladku agzatom. Pracovne dni poobede +sobota nam to trvalo zhruba tyzden kym sme len vsetko vykopali a to len z jednej izby. 😃Odpoveď na príspevok od matko291:
Pekný deň svojpomocníci. Pred 10r som sa pustil d… @matko291 pod stropom je to v pohode a často to tak robili, lebo je stále prístup k tomu. Keby niečo treba opraviť, prerobiť atď. Len sa to musí zaizolovať, inak to bude vykurovať pivnicu.Odpoveď na príspevok od mgx:
@matko291 - rurky mozes tahat aj po stenach (idea… @mgx čo je doomsday? Keď ty nemáš čas a si ďaleko 🤣Odpoveď na príspevok od mgx:
@matko291 - rurky mozes tahat aj po stenach (idea… @mgx EPS-P je podlahový? A dať polystyrén aj keď mám 92% vlhkosť v pivnici?