Rekuperacia NUAIRE

Ahojte, planujeme do domu rekuperaciu. Dali sme si to nacenit vo firmach, najviac sa nam pozdava jednotka NUAIRE, konkretny model je wh1bh. Mate s nou niekto skusenosti? Oplati sa?
Odpovedať
Ja mám už 6 rokov rekup. Helios. Zatial funguje bez chyb. Ja som sa tiez rozhodoval medzi viacerymi, pomohlo mi hodnotenie rekuperacii v Nemecku( clanky na nete) a tiez info od majitelov uz instalovanych jednotiek.pytaj sa predajcu (najlepsie zastupcu vyrobcu ) na uz realizovane rekuperacky na Slovensku.tiez si zisti ako je porieseny servis, nahradne filtre a tiez moznost rozsirenia o predohrev, zemny vymenik a pod...Dobrou vlastnostou je ak rekuperacka zabezpecuje aj ciastocne odovzdavanie vlhkost vzduchu ( entalpicky vymenik ) , mal som najprv vymenik bez odovzdavania vlhkosti a v zime som mal v dome vlhkost vzduchu 30% co nieje dobre. Po vymene vymenika v rekuperacke je vlhkost okolo 42%.
Odpovedať
Ja som tiež v štádiu začiatku stavby a pozeral som si tiež značku NUAIRE a celkom sa mi pozdáva. Tvoja jednotka má dobré parametre a ponúkli mi ju za zaujímavú cenu... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@shagggy a to je kolko ta zaujimava cena ? :)
Odpovedať
@shagggy Budes ju teda brat? Ked ano, kupujes k nej aj ten displej: http://nuaire.sk/lcd-dotykovy-displej/ ??
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mna zaujima cena :)
Odpovedať
Cenu tu pisat nechcem, ale poviem vam tak, ze mam znameho v anglicku a keby som to kupil cez neho, tak ma to bez postovneho výjde drahsie ako tu na slovensku... :-). A co sa tyka problemov s vlhkostou, ako pri heliose, tak toho sa nebojim, lebo som si to preveroval aj tu aj v anglicku...
Odpovedať
Coze nechces pisat cenu lol :D Tu napriklad ju maju za 2364eur http://www.rekuperaciashop.sk/shop/nu... (len stacilo dat do googlu). My sme ju uz montovali nasim do domu, teda firma montovala. Z konecnej ceny jednotky sme mali zlavu 250eur Rozhodli sme sa finalne pre tuto, lebo je malicka, a kedze nasi maju maly domcek tak sa pozeralo na setrenie priestoru. Take prve dojmy...je ticha, to sa musi uznat, zda sa aj dost dobre spracovana no a slo nam o cidlo vlhkosti, ktore fici bez problemu, takze paradicka. Inac musim sa priznat, tiez som v Anglicku, no nenapadlo ma si ju pozriet tu :-. mohol som nieco usetrit. :-|
Odpovedať
@shagggy neviem, čo si preveroval ohľadom vlhkosti, ale pokiaľ má RJ doskový výmenník je jv zásade jedno, od akého výrobcu RJ je. Úbytok vlhkosti (suchý vzduch v dome) je problémom hlavne v zime, keď je studený vzduch zvonka ohriaty vo výmenníku, čím prudko klesne jeho relatívna vlhkosť. Je absolútne jedno, či je to RJ Helios, NUAIRE alebo čokoľvek iné s doskovým výmenníkom. Je to fyzika. Iné je to v prípade entalpického alebo rotačného výmenníka.
Odpovedať
@calimero Ďakujem za radu
Odpovedať
Najde sa este niekto, kto ma Nuaire ? Ja som zuzil vyber na Nuaire WH1BH alebo Komfovent RECU 300.
Odpovedať
Jedine Komfovent REGO... dobra cena / výkon
Odpovedať
@sibalka1983 Pre Komfovent REGO 200 som sa nakoniec aj rozhodol. Tak uvidime, ci bude rotacny vymennik dobra volba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@jarosujo @sibalka1983 Ahoj tiež rozmyšľam nad vyberom rekuperacie, a Komfovent REGO 200 sa mi celkom pozdava. Ako ste spokojny s touto mašinkou? Ďakujem
Odpovedať
@stevo0000 Zatial spokojnost. Vdaka rotacnemu vymenniku isla celu zimu nonstop, aj pri -15°C. Mozem odporucit a takisto mozem odporucit @asex, ktory mi ju instaloval. A na privodnu ruru z exterieru do rekuperacie treba dat extra izolaciu, aby sa netvoril kondenz pri velkom mraze.
Odpovedať
Profilova fotka
a čo tak skúsiť rekuperačné jednotky od firmy zehnder. Majú v ponuke aj veľmi podobné tým "anglickým" kedže kúpili pred nedávnom jednu anglickú spoločnosť, ktorá sa zaoberala výrobou vetracích a rekuperačných jednotiek. Konkrétne myslím tento typ:http://www.zehnder.cz/zehnder-comfoair-compact-155-wm.
Odpovedať
@jarosujo Ďakujem za odpoveď. už som cez neho riešil rozvody a zrejme bude aj jednotka od neho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?