Rekuperacia a kozub

Zdravim,staviam NED a mam v dome planovany kozub. Bolo mi poradene ze pre kozub je potrebne pripravit externy privod vzduchu. Kedze som sa to dozvedel az teraz ked mam zaliatu podlahu tak riesim ako to urobit dodatocne. Zaroven niesom zástancom toho ze si mam privadzat chladny vzduch do domu. Napadla ma myslienka ze by to mozno vyriesila rekuperacia kde sa nastaví pretlak. Riesili ste uz nieco podobne ? Bude takyto privod vzduchu stacit kozub na to aby v nom horelo ?
Odpovedať
Profilova fotka
@servisak je to zložitejšie, rekuperácia vymieňae rovnaké množstvo vzduchu, kozub potrebuje 5x viac. A odvádza vzduch z interiéru, ten sa musí zohriať,
Odpovedať
@servisak Je rozdiel ci robite kozub alebo krb, ale predpokladam ze asi krb. V dnesnej dobe je uz pravidlom externy privod vzduchu hlavne v NED domoch a dalsia vec musela by byt k tomu aj vlozka prisposobena, tomuto privodu vzduchu z interieru. Ak sa este da, je urcite lepsie to tahat z exterieru. Ak to tak nechcete tak si dajte radsej kachle namiesto krbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@servisak tento problém riešime takmer denne...a aj dnes 🙂 Ak už máte zaliatu podlahu a externý vzduch nie je možné priviesť ináč, (tunel z povaly, komínová šachta, pivnica, či cez obvodové murivo), nemusí to byť ešte stratené... Rekuperácia v pretlaku bude fungovať kým bude pretlak... Ale kto ho zaručí aj o 5 rokov??? Zanesené filtre, atď... To už je ale mimo mojej profesie. Ja preferujem skôr spoluprácu elektronickej regulácie horenia a všetkých vzduchotechnických vymožeností v súčasných domoch 😉
Odpovedať
Chcel by som krbove kachle volnostojace. Co sledujem tak nie vsetky maju externy privod vzduchu. Ako sa to potom sprava,nasáva to z priestoru ? @tomcok Kachle nepotrebuju externe nasavanie ? @reward U mna pripada do uvahy uz len tunel z povaly ale potom by som ho musel nejako skryt. Co myslite pod pojmom elektronicka regulacia kurenia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@servisak elektronickú reguláciu horenia v súčasnosti dodávame takmer na polovicu našich realizácií. Toto zariadenie otimalizuje spaľovaciu krivku konkrétneho ohniska, reguluje prívod vzduchu na horenie a v neposlednom rade je schopné ovplyvňovať funkcie vzduchotechnických zariadení, ktoré sú v dnešných stavbách. Čiže elektronika je schopná počas otvorených dvierok krbu ovplyvniť chod napr. digestora, či reku... Obávam sa však, že na krbové kachle nebude možné ju použiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@servisak predpokladam ze ste to uz vyriesili, ale pre ostatnych, existuju volnostojace kache co nasavaju vzduch cez komin, naprikllad "schiedel permeter smooth air"
Odpovedať
@rezance zadaj do google a ihned dostaneš x odpovedí na všetko aj kopu značiek a výrobcov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?