Rekonštrukcia a podlahové kúrenie

Ahojte. Chcela by som sa vás opýtať lebo riešim dilemu a vôbec neviem ci je to možné. Ide o to ze sme kúpili dom v ktorom je všade podlahové kúrenie riešené cez kotol ktorý zohrieva vodu. Neviem tieto odborne názvy :-| nakoľko toto riešim prvý raz. Chcela by som si spraviť točene schodisko priamo do spálne z obývačky tieto miestnosti sú umiestnené priamo nad sebou avšak problém je ten ze v podlahe je to podlahové kúrenie. Chcem sa vás teda opýtať ci máte takéto skúsenosti ci sa to dá nejako presunúť, poprípade ako riešiť tento problém a ak sa dá koľko to asi tak stojí a ci sa to vôbec oplatí. Ďakujem Vám veľmi pekne :-)
Odpovedať
@ella238 Teoreticky mozes odstavit tu vetvu na rozdelovaci alebo to dake zaslepit a das radiator alebo dake rohoze alebo nieco ine, Ak by si rozbila celu dlazku mzoes teoreticky natahat aj nove rurky, nemusi to byt az taky problem.
Odpovedať
@sysell Takze to podlahové kúrenie nieje v celku? Takze keď budem chcieť vyberať strop v obývačke aby som mohla natiahnuť schodisko tak stačí odstaviť určitú časť? Ja neviem vôbec ako to funguje. Ale na to budem asi potrebovať nejakú firmu ktorá sa tým zaoberá ze? Lebo keď poškodim podlahové alebo prerazím trúbku tak je to v háji. A je to drahé takéto veci?
Odpovedať
Profilova fotka
@ella238 Ojojoj, drahé. Prevelice drahé... A prevelice komplikuvané... ]-(
Odpovedať
Zalezi ako su tahane trubky. Da sa opatrne rozobrat podlaha, vybrat trubky, odrezat z nich podla moznosti,spojit, alebozaslepit. Ale burat strop je ovela komplikovaniejsie nez riesit toto kurenie.
Odpovedať
@ella238 ni nemožné, ale najprv treba osloviť statika, či strop taký zásah znesie, prípadne aby navrhol opatrenia aby to bolo bezpečné. potom treba vysondovať priebeh podlahového kúrenia (napr. termokamerou) a navrhnúť spôsob prepojenia rozvodu aby kúrenie po rekonštrukcii fungovalo, ak to vôbec bude možné. Ak bude isté či je niečo také možné, tak už len odstaviť kúrenie, tabezpečiť a vybúrať časť stropu, prepojiť kúrenie, osadiť schodisko a porobiť vysprávky podlahy. /plne jednoduché, ale o to viac treba myslieť pri plánovaní, lebo ke%d začneš už nebude cesty s5.
Odpovedať
Ďakujem Vám za vaše reakcie, musím si pozrieť dokumentáciu od podlahovej ako to je robené aby som vedela aké sú teda možnosti. Chcem sa este opýtať akú firmu by som mala osloviť na takúto prácu? Myslím aké zameranie firmy, takú co robí podlahovku? Ďakujem Vám pozriem papiere a dám vedieť.
Odpovedať
s tymto sa ti firma paplat nebude, a ak tak si to necha pekne zaplatit, km toto vybere, urobi cely dom s komplet kurenim. na vysekavanie trubiek najmi nejakeho dedka s trpezlivostou a nech pomaly opatrne kopka. Rataj ze to bude robit aj tri dni.
Odpovedať
Profilova fotka
to musí zvládnuť firma, čo bude robiť rekonštrukciu, je to súčasť dodávky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?