Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd myslene vlhkost z "vonkajsej" strany. Re… @mgx Asi sme sa nepochopili. Jasné, priznávam, že mi je mierne záhadou, ako môže 30 minút pôsobenia peny naleptať takú masu plastu, že sa po piatich rokoch rozpadne. Pointou tejto diskusie je skôr upozorniť na túto vlastnosť, lebo, povedzme si úprimne, na fixovanie rúrok je pena všeobecne hojne používaná.Odpoveď na príspevok od milanpl:
@mgx Asi sme sa nepochopili. Jasné, priznávam, že… @milanpl nejde skor o dlhodobu migraciu zmakcovadiel medzi tymito materialmi nez o prvotne posobenie hnacieho plynu v PUR pene?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@milanpl nejde skor o dlhodobu migraciu zmakcovad… @gashtaan Toto je už chémia z inej ligy. Po prvé, netuším, či sa prchavá látka môže v takej miere naviazať na plast, že v nom ostane aktívna tak dlhý čas. Po druhé v posudku sa mechanizmus pôsobenia rozpúšťadla neuvádza. Ešte ale spomeniem slová pána, ktorý mal u mňa vodíkovou metódou presnejšie lokalizovať prvú poruchu (nakoniec to nebolo potrebné). Mal zákazníčku z BA, ktorá mala podľa jeho vyjadrení luxusnú kúpeľňu. Bol u nej na viacero etáp, zakaždým kvôli prasknutým tvarovkám Rehau. Kúpeľnu jej vraj musel rozrýpať takmer celú...Odpoveď na príspevok od mgx:
@milanpl ja ta rozhodne nesudim a je dobre, ze na… @mgx Vďaka za technické informácie. Vedieť ich v správnom čase, ušetril by som si kopec nervov. Opäť sa mi raz potvrdilo, že rýchle a jednoduché riešenia nie sú vždy tie najlepšie. Teda, takmer nikdy. PS: s tou stúpačkou úplne súhlasím. Aj keď sa obe poruchy u mňa stali práve v stúpačke, lokalizácia úniku a čiastočne aj opravy boli vďaka nej značne uľahčené.