Rebrikový radiátor - rada

Ahojte, mám na vás otázku ohľadom radiátora na fotke. Od jeho namontovania vôbec nekúri. Mali sme tam termostatický ventil ale vymenili sme ho za klasicky.Privod do radiátora je zhora a spiatočka je vedená tiež do vrchu (vid 2foto). Je to v RD a je nutený obeh čerpadlom. Radiátor je odvzdušnený .Myslíte ,že je to zle napojenou spiatočkou ? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Tiež máme ten istý problém. V celom dome sú staré hrubé trubky a rebrík má tenké. U nás pomohlo všetky radiátory pustiť na veľmi slabo a vtedy začne hriať aj rebrík.
Odpovedať
Ďakujem za Tip , ale hľadám riešenie aby som nemusel odstavovať dom.Ja si myslím , že tá spiatočka nie je vydarená .Lebo v garáži máme tak isto napojený ale klasický radiátor a ten funguje.Ale spiatočka je spravené do ,,dolnej vetvy´´.Toto je spiatočka pre radiátory na poschodí.
Odpovedať
S pripojenim nieje problem! Aj takto to musi fungovat. Treba to len vyregulovat skrtiacimi ventilmi na ostatnych radiatoroch to je cele.
Odpovedať
@lubko0703 nemusíš dom odstavovať, len stačí vykurovacie telesá vo vykurovacom systéme nastaviť tak aby v mieste pripojenia rebríka bol dostatočný tlak na to aby doň prúdila voda. To sa volá vyregulovanie systému. Ak tomu teoreticky rozumieš, môžeš sa pustiť do laborovania a po niekoľkých pokusoch sa ti to podarí rozchodiť. Ak si to nepochopil, tak zavolaj kúrenára ktorý by to mal zvládnuť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som zavolal kurenara na tvojom mieste a on ti ho urcite da dokopy
Odpovedať
Profilova fotka
nam zapojili tiez zle takyto radiator, ale priskrtenim ostatnych radiatorov - velmi miernym - sa zohrieva, ale slabo. Po sezone vypustime, prehodime ventily. Vypustat musime aj z ineho dovodu, tak poriesme aj prehodenie tych ventilov na radiatore.
Odpovedať
Profilova fotka
skuste otvorit ten spiatockovy ventil :-)
Odpovedať
@bmmedia To nieje spiatockovy ventil, ale sitko.
Odpovedať
Ďakujem za rady ;)
Odpovedať
A na spodku je ventil , nie sitko ktorý je otvorený ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?