Rastliny namiesto vetrania

Je možné veľkým počtom rastlín v interiéri vyprodukovať rovnaké množstvo kyslíka ako spotrebujú ľudia, a tým pádom sa vyhnúť inštalácii rekuperacie?
Odpovedať
Profilova fotka
@akrsjak Už na ZŠ nás učili ,že rastliny cez deň kyslík vyrábajú a v noci spotrebovávajú. Ja si myslím, že to nebude dobrý nápad.
Odpovedať
Rýchla porada s gůglom: Človek potrebuje na minútu života 0,3958 g kyslíka. Za hodinu 1 m2 listovej plochy (čo je 400 listov buka alebo 110 javorových listov) vyrobí také množstvo kyslíka, ktoré umožní žiť človeku 2,678 min.
Odpovedať
@mirooslav To je dobré, kde si chodil na ZŠ.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Prekopíroval som to to: Počuli ste o tom, že v spálni nesmú byť izbové kvety, lebo v noci vydýchajú všetok kyslík a vy sa počas spánku udusíte? Čo je na tom pravdy? Pravda je, že fotosyntéza, počas ktorej zelené rastliny uvoľňujú kyslík, prebieha iba cez deň. V noci väčšina rastlín kyslík spotrebúva rovnako ako my ľudia. V skutočnosti je však množstvo kyslíka, ktoré izbové kvety spotrebujú, také malé, že sa nemusíte obávať. Navyše, počas fotosyntézy rastliny vyprodukujú viac kyslíka, ako minú na dýchanie. čo som napísal zle ? Ak niečo ospraveldňujem sa ! Ešte som sa dočítal, že sukulenty , bromélie a orchydee vyrábajú kyslík aj v noci .
Odpovedať
Profilova fotka
miroslaaaav pravda!
Odpovedať
Profilova fotka
@akrsjak otazku v skutocnosti treba polozit inak, spotrebuju rastliny dostatocne mnozstvo CO2, ktory produkuju ludia ?
Odpovedať
@mirooslav ako laicky napísané, je to správne. len opravím, že napr. sukulenty patria medzi CAM rastliny a tie majú iný cyklus fotosyntézy ako ostatné rastliny C3 a C4. @akrsjak začni so štúdiom fotosyntézy a zistíš či áno alebo nie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Fotosyn...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mimo temu :). Obdivujem pani ako dokazete riesit "svetovy mier" odborne.... Tema od zaciatku hlupost, rada by som poznala nazor zadavatelovej manzelky :-D
Odpovedať
@jankazb možno chcú veľký dom, najskôr cirkusový stan s lesom vnútri :-D akože hlúposť, zadávateľ začne študovať, skúšať, merať, experimentovať a potom napíše odbornú prácu rastliny vs rekuperácia. Bez premýšlania by sme sa nikam nepohli, doteraz by si miesto indukcie varila na otvorenom ohni, neriešila účty za elektrinu, a jedinú romantika ktorú by si zažila ,keby muž prišiel večer z lovu do jaskyňe a ovalil ťa kyjakom. :-D
Odpovedať
@akrsjak Prepac ale co to je za blbost ? Myslim ze aj v botanickej zahrade maju otvaratelne okna. Kasli na burinu a rekup. Kup si okno s vetranim.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ok, kludne pokracujte vo vasej vaznej teme :-D. Odporucam nasadit i ihlicnany pre lepsi ozon ;). Ale pani ocividne netusite kolko vody ide na zalievanie... Dalsiu temu budete mat Vlhkost vzs vetranie :-D.
Odpovedať
tiež mimo tému. Ja obdivujem zasa dámy, ako dokážu riešiť odborne práčky / umývačky / susičky / chladničky či vyzerajú dobre, či sa hodia ku kabelke, alebo k očnému tieňu, miesto toho či dokážu vlastne účinne prať / umývať / sušiť alebo chladiť. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb no to s tým priamo súvisí všetke rastliny vyparujú vodu, len neviem koľko a akých veľkých ísť musí byť, aby sa zvýšila RV tak , že bude preto vznikať plieseň,lebo moja žena ich pestuje hodne i v dome a zatiaľ sme pliesne nemali.
Odpovedať
@stastnyjim no okrem toho že správne fungujú musia i zapadnúť do interieru, takže mali by sa hodiť k všetkému čo je v miestnosti kde sú a na to sú zas ženy lepšie ako muži
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu aj ja mam doma botanicku zahradu,viem o com pisem ;). Ale iste ich nemam tolko ze by sme nemuseli pustat do domu vzduch :). TO som tym chcela povedat. Ine mnozstvo by ich musel mat ak by to malo byt mozne :-D @stastnyjim veeelku hlupost si napisal. Citaj lepsie,zeny vela riesia parametre a funkcie spotrebicov. :)
Odpovedať
@jankazb všeobecne istotne nie ,aké percento žien chodí na techniku? my sme mali tak na okrasu 3
Odpovedať
Ok, ďakujem za zaujímavé a smerujúce komentáre. Skúsim trochu upraviť otázku, keď to už je takto dobre rozbehnuté. Je nejaká technológia okrem rekuperacie, ktorá vie zabezpečiť čerstvý vzduch v obytných priestoroch?
Odpovedať
@akrsjak Zázrak otváracích okien. To ale fakt nemyslíš vážne... :-D
Odpovedať
@bubulka722 ooo ty si jasnovidka koľko kedy vetrať? podľa čoho vetráš? meriaš množstvo kyslíka RV a CO2 vo vzduchu?ak tie hodnoty nevieš tak vetráš alebo dlhšie tým sa zbytočne ochladí alebo menej a nevymení sa vzduch, no @akrsjak chce vedieť o inej technologii ktorá vie vetrať riadene bez strát tepla ale je dostatočné množstvo kyslíka a správna RV
Odpovedať
@duzu Žasnem niekedy nad akými hovadinami sa dokážete zamýšľať. Prosím neurážaj sa, ja sa na tejto téme dobre bavím ako mnohí iní. Ja napr. otvorím ráno okno dokorán tak na cca 5minút a zavrem. Niekedy zabudnem a pohroma je na svete.Ak dotyčný nemá PD tak sa zamýšľa nad nesmrteľnosťou chrústa.
Odpovedať
@bubulka722 tebe to netreba tak ti je to 3, no niekto chce šetriť
Odpovedať
@duzu Presne, mne je to 3. Sú technologie ako riadené vetranie, resp. rekuperácia a toto čo sa tu rieši mi ale už hlava nebere.
Odpovedať
@akrsjak ja myslim ze odpoved na tvoju otazku znie nie :)
Odpovedať
@stastnyjim mas pravdu, som sa v tvojom prispevku nasla... a dnes som videla auto, ktoreho modra metaliza by sa mi uzasne hodila k najnovsim lodickam, fakt vazne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?